Заместник-председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева представлява България на Срещата на председателите на парламенти на страните от Централна и Източна Европа, която се провежда във Варшава, потвърдиха новината на 24rodopi.com от пресцентъра на ГЕРБ.
Форумът се организира от Сейма на република Полша и e с участието на над 20 държави. Гостуващите делегати бяха приети от президента на страната Анджей Дуда, а в четвъртък бяха посрещнати официално от маршала на Сейма Марек Кухчински и маршала на Сената Станислав Карчевски.
Основните теми, които ще бъдат дискутирани в хода на срещата са свързани с ролята на националните парламенти в международната политика, сигурността в региона на ЦИЕ, сътрудничеството в развитието на инфраструктурата по оста север – юг  и общите ценности, които изповядват страните от Източна и Централна Европа, а именно – зачитане на независимостта и суверенитета на отделните държави и уважение към историята, традициите и религията, сподели Караянчева.
Заместник-председателят на 44-то Народно събрание ще поднесе приветствие към участниците, в което ще акцентира върху ключови теми от европейския дневен ред, като сигурността и мигрантския поток, подобряване на контактите между страните от ЦИЕ и региона като цяло, повишаване ролята на националните парламенти за прилагане политиките на ЕС и др. „Държим на солидарността и кохезията като основополагащи принципи за единството на ЕС и неговата стабилност – финансова и икономическа. България подкрепя процесите на сближаване между народите на Европа и създаване на по-тесен съюз между страните. Важно е да имаме обща визия за бъдещето на стария континент", изтъкна Караянчева.
В програмата на форума са включени още среща с делегацията от Черна гора, водена от председателя на парламента Иван Брайович, обиколка на Сейма и Сената и посещение на полската  национална опера. 
24rodopi.com                                                                                       

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.