Скоростната отсечка от спирка „Джебел“ до Кърджали отново е в ремонт. За 9-ти път пътни строители кърпят огромните дупки и цепнатини на пътното платно.
Скъпоструващата модернизирана отсечка Кърджали - Подкова, която глътка десетки милиони само преди 2 години, отново е в… дупки. Някои са особено опасни – като дълбочина и големина.
Ще припомним, че през ноември 2012 година строителят  Консорциум „Кърджали – Подкова"  предаде обекта „Рехабилитация и реконструкция на 8-километровата отсечка от пътя за Маказа от Кърджали до спирка Джебел" на възложителя Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Тази есен изтича гаранционният срок и всички ремонти на некачествения път ще се за сметка на… данъкоплатците.
26 милиона евро отпусна Европейският съюз по оперативна програма „Транспорт" за отсечката „Кърджали – разклон Джебел – Подкова", която е част от Транснационалния коридор №9 и ще свързва Егея и Дунав. Заради последвалите анекси, пътни строителни фирми обявиха отсечката за най-скъпия път в България.
Изпълнен бе проект с два подучастъка: рехабилитация на съществуващ път от Кърджали до разклона Джебел, с дължина 8 км, и ново строителство на пътна отсечка с дължина 24 км от разклон Джебел до Подкова.
Гаранционният срок  е 5 години и всички ремонтни дейности в този период се извършват от изпълнителя и са за негова сметка.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/17 09:47

    Защо изпълнителя е на свобода???

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/5/17 10:33

    За кокошка няма прошка,а за милиони няма закони.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/5/17 12:25

    Не кърпяяят а крадаааат яко.....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/5/17 13:30

    Ква е тая фирма бе, кой я е избрал нека тия дето са я избрали да си понесат последствията!?! Като свърши гаранцията кво праим тогава, ще са чудим от къде пари за ремонт!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/5/17 14:00

    Това е най-калпавото строителство на нов път, който съм виждал.Повечето от парите за строителството му са отишли за комисионни и за партийно строителство.И Герб са като Дпс и Бсп, само гледат личната далавера, а за народа от трите най-дългия.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/5/17 15:47

    trqbva izcqlo nov asfalt za smetka na izpalnitqlq ama vednaga

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/5/17 15:55

    trqbva da se piloji izcqlo nov asfalt, no za smetka na izpalnitelq ama vednaga

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/5/17 20:21

    na dps maistorite...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/5/17 22:42

    Духайте го, калпави граждани и селяни

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.