540 яйца боядисаха на Велики четвъртък децата от Общинския коплекс в Кърджали. Те са част от традиционната дарителската кампания, организирана от Детски и младежки парламент и са дарени от фирма „Яйцепром". Заедно с дарените козунаци от фирма „Роси" и фирма „Ера Строй Груп" от Джебел бяха направени 70 великденски пакета, с които младежите зарадваха деца без родители, самотни възрастни хора и социалните домове за деца в града.
Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник на 16 април от 11 ч. в градинката пред църквата „Св.Георги Победоносец". Празникът ще започне с благословията на отец Петър.
В програмата ще участват клоуна Роко Коко, Детска вокална група "До Ре Ми" към ОДК с ръководител Милослава Славова, Танцов състав „Тракийска младост" при НЧ „Родопски фар 1938" с ръководител Георги Бояджиев и Танцов състав „Шарено герданче" при СУ Отец Паисий" с ръководител Алексей Настев. За децата ще има  състезание  за най-здраво великденско яйце. За всички деца, присъстващи на празника, ще има лакомства, осигурени от Община Кърджали.
Великденските празници винаги ни вълнуват с посланието за силата и тържеството на живота, духа и вярата, но вълнението е неописуемо, когато видиш как няколко поколения заедно възраждат и предават традициите. Днес на Велики четвъртък жени от Пенсионерско дружество и дружество"Тракия" в Крумовград, дами, тийнейджъри и деца боядисваха, рисуваха и украсяваха с различни техники яйца, с които по-късно подредиха пъстра изложба.
„Празникът продължи в Дома за стари хора. Писани яйца, домашни курабийки и козунак зарадваха хората от третата възраст, а ние съпреживявайки великия християнски урок по благородство, достойнство и човеколюбие им пожелахме здраве, а на себе си да бъдем по-добри, мъдри, състрадателни и щедри", заявиха от дружество „Тракия".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.