Гората около кърджалийското село Воловарци се е превърнала в сметище, алармираха читатели на 24rodopi.com. „Горските пазят или унищожават горите? Какво ще остане в наследство след тях? Лесно се реже дървесина заради пари, а боклукът остава като подарък. От ловната дружинка пък се интересуват вяроятно само от прасетата", се казва в читателското писмо до редакцията.
Множество празни туби от бензин и масло за моторни триони са изхвърлени сред дърветата. От оставена информационна табела пък става ясно, че обектът, стопанисван от ДЛС-Женда, е предназначен за добив на дървесина.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/17 15:40

    Унищожаването на горите е масово явление в Кърджалийско.В не далечното минало в района на с.Чичево общ.Кирково,беше унищожена цяла дъбова гора,пак чрез благословията на горските.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/4/17 16:29

    Дъбова борова няма значение,масово без надзор,контрол и с участие на корумпирани горски и полиция - Дрангово, Шумнатица Капиново,т.е цялата община се унищожиха ,изсякоха окраддоха горите и забогатяха престъпници и бандити .Разплакаха майчицата на българските гори .,а горите на времето бяха закрилници на борците за свобода и независимост Институциите нехаят ,и дреме им на сайдера

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/4/17 16:59

    За съжаление, никой не търси отговорност от горските,а това продължава с пълна сила.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/4/17 18:39

    Като не ви е ясно,защо коментирате

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/4/17 18:56

    Koyto tirsi go uvolnyavat ot gerp

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/4/17 20:12

    Няма такъв индивид горски да пази гората...горските станаха милионери в зелено благодарение на безстопанственост сеч в гората...има горските които имат и хотели в Туркиш ривиерата

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/4/17 08:25

    хора пазете горите, не всичко в живота е пари.Нали знаете че като се сече гората, като има проливни дъждове стават поразии, защото те ни пазят дърветата. А къде е контрола от органите - питаме. Свинщина!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/4/17 08:41

    по чевермета са горските и служителите

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.