Разговаряхме за първите инициативи в кампанията за бездомните кучета, съобщи зам.-кметът на Кърджали Мюмюн Али. Партньор на Община Кърджали ще бъде фондация "Четири лапи". Предстои подписване на договор за партньорство.
„Дълго време търсихме решение на проблема с бездомните кучета. Знам, че това е тема, която вълнува не само Кърджали, но цялата българска общественост. Тъй като отсъства единодушие относно начина за неговото решаване, всяка община търси своите методи за справяне с тази наболяла тема“, коментира кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Той качи на стената си във Фейсбук обръщение към жители на Кърджали, в което се казва:
„Обръщам се към Вас, за да ви информирам какви действия предприехме ние като общинска администрация и същевременно отправям апел за вашата подкрепа.
Готови сме за организиране на мащабна кампания с обхват 2017-2020г, която да съхрани нашата хуманност към животните и да изчисти улиците ни от бездомните кучета.
Подписваме договор за партньорство с Фондация „Четири лапи”, в нашата кампания ще се включат още Ветеринарен университет, Неправителствени организации, практикуващи ветеринарни лекари от областта, много търговски компании и искрено се надявам, че вие като граждани на Кърджали ще станете част от нашата инициатива.
Много от Вас на доброволни начала извършваха тези дейности, сега се надявам, че всички заедно ръка за ръка ще продължим.
С „Фондация „Четири лапи” започваме преброяване на бездомните кучета в Общината и на домашните любимци.
Ще продължим със серия от малки кампании, които ще ни доведат до търсен от всички страни резултат.
- Безплатно чипиране, обезпаразитяване и имунизиране срещу болести на домашните кучета в града и селата. Искам да подчертая, че ще бъдат извадени Европейски паспорти на всички преминали през амбулаторията животни;
- Ще кастрираме бездомните кучета по етапно и ще бъдат чипирани и заведени в списък;
- Ще организираме кампания по осиновяване на бездомни кучета.
Всичко това няма как да стане без Вашето участие.
Обръщам се към всички граждани - много домашни кучета стават улични, защото са избягали или са били изоставени от стопаните си. Няма да премълча и безотговорността на собствениците, които не кастрират домашните си любимци, и след като кучетата родят, малките кученца биват изхвърлени на улицата. Друга част от гражданите, тези, които са върли защитници на животните осиновяват кучета от приютите и след това ги пускат отново на улицата.
Регистрирайте своите домашни любимци, бъдете грижовни към нашата общественост.
Нека работим в синхрон, нека бъдем хуманни към животните и верни на човека.
Този социален проблем може да бъде решен само ако Заедно работим един до друг!".

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/4/17 13:21

    V 100 nite blokove ima cqla glutnica .napadat horata !!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/4/17 17:52

    Стига сте лапали пари, мухи и т.н.Приберете бездомните кучета,защото са сериозна заплаха за гражданите.Слезте от колите , разходете се пеша и вижте за какво става въпрос.Не ви пожелавам да ви нападнат, но ако направят, може би тогава ще вземете мерки.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/4/17 10:01

    До 13.21 да, има кучета до стотните блокове, но не лъжете че нападат хората.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.