На 4 май ще стане ясно срещу кои лица ще бъдат повдигнати обвинения за купуването на гласове по схемата „Вземи торбичка с храни, гласувай за №13“. Това е срокът, в който трябва да приключи досъдебното производство, по случая със задържаните преди изборите торбички с храни и с логото на партия ДОСТ и номера на партийната бюлетина.
Припомняме, че скандалът тръгна сред разкрития на 24rodopi.com за финансиране на кампанията от Турция и отклоняване на средства в Кърджали. Координатори на партията разкриха, че спонсорът от Анкара дава по 18 евро на торбичка, но реално на избирателите се дават храни за 13 лева и 41 стотинки. Недоволните от порочните практики разкриха пред 24rodopi.com и кои лица участват в аферата със 100-те тона храни, пристигнали в Кърджали за изборите.
При полицейска акция в Кърджали на 5 март бяха иззети 400 торбички от склад в кърджалийския квартал „Студен кладенец“. Полицията нахлу в склад в района на ж.п. гарата. На място бяха  открити 300 торбички, пълни с хранителни продукти от първа необходимост – олио, фасул, брашно и други. Още 100 торбички на ДОСТ със същото съдържание са открити в микробус с кърджалийска регистрация. От партията обявиха, че подготвяли пакетите с храни за раздаване след парламентарните избори. Не стана ясно защо върху торбичките беше изписан номер 13, под който ДОСТ фигурира в бюлетината.
Досъдебното производство е срещу 31-годишния Екрем К., който обаче не е привлечен като обвиняем. Сред разпитваните бяха местни лидери на ДОСТ, в това число и бившият депутат Шабанали Ахмед. Той обаче казва, че не знае нищо за случая.
Производството се води по чл. 167, ал. 3 от Наказателния кодекс за купуване на гласове. По случая са разпитани доста свидетели. Торбичките все още се съхраняват в полицията като веществено доказателство по делото. Имало е и задържан автомобил, който обаче е върнат на собственика му.
Междувременно хиляди торбички със същата партида храни бяха задържани и на други места в страната, където също се водят разследвания.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/4/17 13:59

    ходжата пак се е измъкнал,всичко е на Шабанали и лъже като дявол

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/4/17 05:19

    А за дръвчетата кво ще кажете?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.