Папка с въпроси за решаване ще остави на следващия министър-председател служебният премиер, с молба да бъдат потърсени решения за тях. Това каза пред журналисти в Кърджали Огнян Герджиков.
Както вече 24rodopi.com писа, два от поставените проблеми ще бъдат от региона. Те са свързани с липсата на околовръстен път и с граничния пункт "Маказа-Нимфея", през който трафикът е много голям и се чака с часове.
Проф. Герджиков ще обясни на бъдещия премиер Бойко Борисов, че проекта трябва да бъдат приоритетни за новото правителство.
Служебният премиер каза още, че въпросите пред новия кабинет са много. Като най-важно и съществено за решаване в подготвяната папка той определи осигуряването на добро икономическо развитие на страната, "тъй като то е в основата на всичко". Като много значим проблем Герджиков посочи образованието и големия брой неграмотни и полуграмотни хора, които не ходят на училище. "Това е въпрос, на който бившият и бъдещ премиер Борисов самият призна, че има пропуски. Досега държавата не се е справила с този въпрос, но трябва да се справи", каза Герджиков.
Той коментира и темата с питейната вода с уран в Хасково и други населени места. Обясни, че е разбрал за проблема преди десетина дни от министъра на здравеопазването, както и че за проблема е алармирано още в края на септември, началото на октомври, но по незнайни причини не са били предприети мерки. "Така или иначе, е проспано това време, но все пак е добре, че тези въпроси се видяха и че се търси решение", посочи Огнян Герджиков, който е на посещение в Кърджали по покана на областния управител Начо Ковачев.
В началото на визитата си Герджиков се срещна с кметове и със заместник-кметове от седемте общини в областта, а тема на разговорите са били околовръстният път, граничният пункт и създадената организация за изборите.
Посещението на служебният премиер в региона продължи със среща с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис и посещение на ГКПП "Маказа-Нимфея".
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/4/17 15:31

    ДО края на мандата на ГЕРБ ще се вземе решение дали да се проектира

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/4/17 15:31

    ДО края на мандата на ГЕРБ ще се вземе решение дали да се проектира

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/4/17 15:45

    Stiga gluposti......
    Nikoga nqma da stane tova....
    Ot kolko godini samo govorite za okolovristen smeshnici

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/4/17 16:35

    Той е прост и ние сме прости. Взаимно се разбираме, но не ставаме за нищо.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/4/17 08:03

    Околовръстното ще бъде поредния проект тип Водното огледало - скъп и ненужен. Или по-скоро има много по-належащи неща от околовръстното, което естествено ще е придобивка и полезно, но цената ще е космическа, особено моста над язовира и няма кой да ги даде тези пари. Само ще припомня, че годишно в цялата страна се събират около 300 милиона лева. Според мен толкова ще струва цялото околовръстно. По европроект пари няма да дойдат и цялата сума трябва да е от бюджета. При условие, че нямаме дори елементарно улично осветление за какво околовръстно говорим? Народът е казал в такъв случай - На гол г*з чифте пищови.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.