Гласувалите на турския референдум в България са казали мощно „Не“ на исканите от президента Реджеп Тайип Ердоган 18 промени в Конституцията. Това става ясно от обявените резултати от вота в посолството на Турция в София и в консулствата в Пловдив и Бургас.
Най-силно изразената подкрепа за запазване на сегашния модел на управление е в турското посолство, където с „Не“ са гласували 74,25 %. В секцията на посланик Сюлейман Гьокче бюлетините за Ердоган са 25,75 %.
В Пловдив, където правото си на вот упражниха както турски бизнесмени, работници и студенти, така и изселници с двойно гражданство, които трайно живеят в област Кърджали. В града под тепетата бюлетините в подкрепа на Ердоган са 31,39 %, а за запазване на парламентарната демокрация – 68,59 %.
Очаквайте подробности
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. zaferiyus16/4/17 20:50

    zaferiyus e КАЗАЛ ЕВЕТ/EVET.
    СЕГА ДА МУ МИСЛЯТ дпс еоод деребейчетата.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/4/17 21:09

    Bravoo Zaferios

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/4/17 21:14

    Храни куче да те лае!¡!!
    Сега дано да им вземе двойното гражданство бате Ердоган на тия гьотверени.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/4/17 21:56

    До горните три тъпи коментара зафериус (п-тко) заспала коя си ти да кажеш да и на Местан и ДУШМАН правише свирки ама без файда видяхте парламента през крив макарон яшасън ДПС яшасън Доган АГА

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/4/17 00:29

    Да е жив и здрав и още 100 години да живее Ердоган нека АЛЛАХ и народа го закрилят.
    Всеки ще е от полза от неговото съществуване независимо от нация или религия независимо от Турция ли си или от Българи или от Африка.
    РЕДЖЕП ТАЙЙИП ЕРДОГАН е световен лидер и светът има нужда от такъв лидер защото в момента липсва. Тероризъм, войни,корупции, потъпкване на правата на по слабите народи и гаврене с човечеството са превзели света навсякъде и затова казваме ДА МУ МИСЛИМ ДОБРОТО И СЕ МОЛИМ ЗА НЕГО ТАКА КАКТО НЕ СМЕ ПРАВИЛИ ЗА ДРУГ ЗАЩОТО ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ СПАСИТЕЛ И ОБЕДИНИТЕЛ ДНЕС

    ОтговорИзтриване
  6. Ръфкъ ага17/4/17 00:35

    При съотношение почти 1 към 1 значи едната половина няма да зачитат правата на другата половина.Референдум в цивилизовани страни се признава при категоричност 3/4 т.е.75 % което ще рече че мнозинството определя правилата.В този случай най много да се стигне до гражданска война.На колегата ZAFERIYUS му препоръчвам да си мери кръвното редовно,че е доста превъзбуден или да вземи глупомера и да се премери и хапчетата редовно да си пие.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/4/17 01:16

    Хахахах...на фона на другите държави само в България сме казали твърдо НЕ на фанатизирания "султан". Радвам се че българските турци осъзнават за какъв болен мозък става въпрос и са светски настроени. На Местан сигурно му е призляло при тая новина. Ердоган няма да е никак доволен от работата на бългорските си марионетки.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/4/17 02:57

    Dogan aganinn umru kisaliyor !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/4/17 06:14

    Da jiveye DPS 💗

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/4/17 07:03

    Да, гласували са турците против Ердоган, но в големите градове, където са по-образовани гласоподавателите - София, Варна, Пловдив.




    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/4/17 09:00

    ZAFERIYUS EVALLA SANA.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/4/17 09:50

    Зафер приятел съм ти. Крайно време е да се скриеш и да те забравят и приятели и врагове. Излязъл си от релси. Скоро може да правиш катастрофа! Имам предвид психическа катастрофа. Имам чувството, че нещо ти е мръднал в главата. Как може да се унижиш толкова да бъркаш Републиката с Султанат. Все едно да бъркаш маратонки с галоши. Скрий се и до 2029 година по вече не коментирай нищо!

    ОтговорИзтриване
  13. zaferiyus17/4/17 10:05

    ДО..
    Анонимен 17/4/17 09:50
    Колкото за Турция и Султаната те да му мислят.
    Лично аз съм си добре имам си домашна ракийка, хапвам си порядъчно и си ловя риба.
    РАДВАМ СЕ ЧЕ дпс еоод си има ВРАГ СУЛТАН.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/4/17 11:36

    както вика ердоган evet desen ne olur hayir desen ne olur kim takar bg deki oylari . тези злобни hayirci да се научат о да падат и да губят

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/4/17 15:41

    Зафериус, който и да си, явно трябва малко да се образоваш, то само с ракийка не става...Трябвя да си изключително първичен, за да правиш разлика за референдума в Турция и ДПС в България, да не разбираш за какво иде реч...Сам си направи изводите на какво ниво си - казано направо - нивото ти е повече от посредствено (ако разбираш смисъла на написаното, за което се съмнявам). При това, за уточнение, съм турчин.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/4/17 16:06

    Аз съм бг турчин и да ви кажа какво мисля за избора да или не,!!! Не е ли безумно да избирам """""не """"според вас!!! ??? Ако кажа """""не """"към коя група се присъединявам,?? Тези които мислят че са турци 100% и имат достойнство и родолюбие към страната си Турция ще гласуват с """ ДА"""" Тези които ще изберат с "" НЕ""" са хора които са равностойни с ПКК и тюркомразещи те народи, преди референдума пак мразеха Турция , сега повече ще мразят, така че вие докат свят светува ще продължавате да мразите мюсюлманска Турция , Но колкото повече мразите Турция тя толкова повече мощна продължава да става, плановете на Запада да създадат кюрдска държава рухна, гн. Ердоган предотврати всичките разцепването на Турция , и затова стана враг на Запада , това е истината хора,,,

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/4/17 20:52

    Гн. Ердоган ще даде и турски паспорти на турците живеещи в България ,ДА ЖИВЕЕ ЕРДОГАН СУЛТАНА,

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен18/4/17 07:59

    Зафериус е номер едно. Образован и Интелигентен. Винаги е една крачка напред. Искаме редовно да коментира.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.