Журналистът Илхан Андай заяви в предаването "Денят ON AIR", че Турция безспорно се меси във вътрешните дела на България.
"Намеренията на Анкара са свързани с по-силно присъствие на излъчени от управляващата партия там депутати в 44-то Народно събрание. Сега с много силен финансов и властови ресурс се прилага план новата партия да мине бариерата от 4%", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.
Журналистът е категоричен, че има огромна разлика между ДПС и ДОСТ, които определи съответно като партия със светски уклон и партия с религиозен уклон. Илхан Андай поясни, че невидимите ходове показват, че създателите на партията имат цели, които по думите му са притеснителни за България.
"Най-деен е Сюлейман Гьокче. Невидимите цели ги знае Реджеп Ердоган", посочи гостът в студиото на Владимир Сиркаров и обясни: След вечерята в сараите Местан потърси помощ при Сюлейман Гьокче и се реши не той да подаде оставка като председател на ДПС, каквата му поиска почетният председател, а да се създаде нова партия. През тези 14 месеца тя доказа, че е крило на ислямистката управляваща партия в Турция.
Журналистът от 24rodopi.com настоя, че случващото се между Холандия и Турция трябва да е урок за нашите държавници.
"Да гледат какво се случва и да мислят за смесените региони, да мислят за Кърджали", каза Илхан Андай и отправи критики към Росен Плевнелиев, който според него е проспал цяла година, в която Сюлейман Гьокче е обикалял смесените райони.
"Случващото се в смесените региони ще рефлектира върху служебния премиер и президента. Надявам се, че Румен Радев и министър-председателят не са пасивни наблюдатели", завърши журналистът.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.