Раждането на обединителния патриотизъм на българска земя в демократични условия е уникален културно-исторически и политически феномен.
Правя дълбок поклон пред паметта на Апостола на Свободата - Васил Левски, защото това, което искам да кажа са кълнове от семената, които той е посял в почвата на общата ни душевност.
Този Обединителен патриотизъм съществено се отличава от европейски и регионални национализми по това, че не издига етнонацията като самоцел или като основополагащо условие за консолидиращите процеси в обществото. Върху тази основа са възникнали класическите национални държави.
Българският Обединяващ патриотизъм в днешното актуално политическо време се базира предимно на необходимостта от Заедност на различието, а не на елиминиране или на унифициране на другостта и различието в „нароченото гърне“ на етнонацията и на монолитната национална държава.
И за този политически процесинг са налице външни и вътрешни обстоятелства и фактори:
Външният свят, от който сме част и ние, е динамичен и нестабилен. Свидетели сме на геополитическо разместване на традиционни пластове на властовата система в планетарен мащаб. Това състояние на глобалното политическо време създава чувство на несигурност и тревожност.
Обстоятелствата и мотивиращите фактори във вътрешния ни свят са свързани с надградени проблеми във връзка с продължителният труден Преход, който излишно партизира и парцелизира публичното политическо пространство. Липсата на консенсус по основните приоритети на страната и хаотичната смяна на елитите е една от основните причини сега да плащаме висока социалната цена снисък стандарт, бедност и шантав популизъм.
Развитието на общественото съзнание и самосъзнание, и в частност на националното самосъзнание, не беше проектирано върху динамиката на националните интереси. Опцията на визията за бъдещето на България имаше за хоризонт включването ни в НАТО и в ЕС. Разбира се, това беше правилната стратегия и тя беше реализирана.
Но свръхочакванията за полагаема ефективност се отразиха негативно върху ценностния фундамент и дейностния мотив на Националното Самосъзнание.
В ежедневна консумация понятийното словосъчетание „ Национално Самосъзнание“ е абстрактно клише, използвано предимно за комерсиални политически цели на част от елита на страната.
В тази щекотлива тематизация понятийно-категориалният терен е много хлъзгав. За това аз изхождам от разбирането, че дълбинният носител на гражданското съзнание и самосъзнание е „работещо“Национално Самосъзнание. Защото е защитен механизъм на Цялото при кризи и критични ситуации за страната. С други думи, е политическа методология за опредметяване на гражданското самосъзнание в живота от позицията на националните интереси.
Затова стратегическото проектиране на матрицата на Националното Самосъзнание е предназначено да направлява възприятието, мисленето и оценъчно-избирателната ни способност да избираме какво е добро или зло за обществото и държавата не само от гледна точка на настоящето, но и в историческа перспектива.
Това е по-сложен и трудоемък подход, защото предполага: визия за развитието на света и на региона, както и поливариантно моделиране на различните геополитически таргети от позицията на устойчивото развитие на българските национални интереси.
През последните няколко десетилетия често съм си задавал въпроса: Защо пронационалистичните формации нямат прецизно дефинирано понятие за най-важният им инструмент за „събуждане“ , „въздействие“ и „ насочване“ на обединителната национална енергия във формулата „Национално Самосъзнание“?!
Дори в първите години на прехода лансирах идеята за необходимостта от “умерен и интелигентен български национализъм“, който фактически е част от тъканта на националното самосъзнание на всички европейски страни. За голямо съжаление не бях разбран... А сега Съдбата чука на вратата...
Европейските и регионалните национализми се основават на пикови ситуации в Историята, т.е. в миналото, и са кодирани за допомпване на архетипната памет за възход, или на травми от историческо снижаване, или падение.
И едното и другото водят до разделение, противопоставяне и търсене на исторически реванш, особено на Балканите.
Това, което наблюдавам в предизборните профили на различните политически партии, меко казано, ме озадачава, смущава и притеснява.
В ЕС трудно може да се намери обособена или значима територия, която да не е „ бивша“ на близки или на по- далечни съседи. За Балканите да не говорим...
Тогава за какво става въпрос? За правото на първия, или за правото на последния?
Или за правото на временно пребивавал на определена територия, съобразно политическите катаклизми, или на капризите на историческото време? Ако това изчанчено разбиране се превърне във водещ политически принцип за възстановяване на „бившите владения“, със сигурност световният ред отива към пълен разпад.
Българската държавност започва от хан Аспарух. А правото на последния е модерната българска държава, член на ЕС. Аз съм гражданин на тази държава и изборът ми е категоричен, защото е дълбоко мотивиран. И всеки опит за назидание, или за претенция към моята държава- като „бивша територия“, засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето.
Никой не може да си припише права за подобно мислене и поведение!!!
Ако подобна претенция е право на по-силния, историята ни учи, че ранглистата не е константна величина. Защото тя самата поражда собственото си отрицание в лицето на стената на плача, но впоследствие и на Заедността като противодействие на причината...
В конкретния случай на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и „ демократично“ легитимиране на неоосманизма. Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа. Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт...
И сега Ние - и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват.
Всеки от нас трябва да се определи, като направи своя вътрешен избор. Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис. Иначе за състоянието „ разкрачен стоеж“ се плаща много висока екзистенциална цена, и то поколения наред...
В това виждам силата на раждането на Обединяващият патриотизъм. Рядък феномен е, защото се събужда само когато има обща опасност за Цялото!
Няма как да се преборим с бедността, ниският жизнен стандарт и отсъствието на готовност за взаимно доверие, ако в душите ни бушуват разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата!
Една Земя ни е родила, една Земя ни храни, утешава и развива. Една Земя ни създава проблеми, ако не я обгрижваме Заедно. Нека да й се доверим! Земята ни е по-древна и по-мъдра от всички нас, които използваме благата й. И точно в това е жилавостта на Националното самосъзнание във времето.
Съзнавайки, че времето е в Нас, нека да покажем на света, че и Ние сме във Времето!

С обич и загриженост:
Ахмед Доган

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

65 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/3/17 21:30

    Спасителят на България!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/3/17 21:40

    EVALA AHMED ABI научи псевдопатриотите на ПАТРИОТИЗЪМ А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НА РОДОЛЮБИЕ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/3/17 21:44

    Играта загрубя

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/3/17 21:45

    Ще се реже месо

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/3/17 21:51

    Българската държавност започва от хан Аспарух. А правото на последния е модерната българска държава, член на ЕС. Аз съм гражданин на тази държава и изборът ми е категоричен, защото е дълбоко мотивиран. И всеки опит за назидание, или за претенция към моята държава- като „бивша територия“, засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/3/17 22:03

    МОГА ДА КАЖА САМО ЕДНО: МНОГО, МНОГО, МНОГО ГОЛЯМ!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/3/17 22:04

    Отлично, благодаря че те има.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/3/17 22:06

    Много вярно. Доган мисли как да живеем в мир и свобода, а неоосманистите мислят за болните си мисли : османизъм!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/3/17 22:20

    BRAVO. NAISTINA E GOLYAM. LIDER STE DOGAN.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/3/17 22:29

    Bugaristan Türklerinin Lideri

    Лидерът на българските турци

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/3/17 22:32

    Българин съм и казмам ДА на г-н Доган. Сега ако не се осъзнаем Българи Турци и други етноси България загива. Ще поткряпя ДПС

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/3/17 23:10

    В добронамереността си хората не са различни

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/3/17 23:11

    Българи и турци да се обединим против политиката на ердоган,нека се обичаюе,ние сме България,Евала на Доган

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/3/17 23:49

    Това е общият ни отговор на онези, които често използват реплики твърде болезнени за нас като "турците в Турция"! Само някой да не си мисли, че не сме го разбрали, че стилът му е твърде висок - ние се разбираме но нашенски, ей така с послания от неони и електрони

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/3/17 23:49

    Къде сте Български политици от всички формации.Това е най звучния шамар за вас.
    Разбрахте ли значението на лозунга"Да спасим България".
    Един смел турчин и истински патриот.
    Поразяващата разлика в нивото на интелект на г-н Доган и всички останали лидери в България.
    Колко далече са смешниците Лютви Местан,Корнелия Нинова,Бойко Борисов и всички останали.
    Отивайте да му целувате ръката,нещасници.....

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/3/17 01:25

    Голям мозък е този ДОГАН Ефенди...бравоооо истински и достоен Българин- патриот...българските политици ряпа да ядат пред ДОГАН......точно и много силни думи казани и за пореден път се видя че БЪЛГАРИЯ си има политик с топкиии това е личноста ДОГАН....а това отдавна трябваше да го кажат държавните мъже на страната....но за съжаление мълчат.....

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/3/17 01:30

    Борисов и Плевнелиев да си понесат отговорността за своето извънбрачно дете дост ..кой ходеше да целуне краката на Султана..кой кой

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/3/17 01:34

    Господа политици за кой ли път Ахмед Ви показа,че е мъж.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен17/3/17 05:55

    Велик сте бе господин Доган . Рядко се появявате,изказвате но появите ли се уцелвате в целта,но за съжаление политици и стратези от вашият ранг са рядкост,не прекланяте глава пред никой и не изневерявате на принципите си.не позволявате някой да ви дърпа за носа ви и да сте подлога на някои самозабравили се фанатизирани ислямист диктаторчета като брадатият агент Павел и другият св_ркаджия дал които разединяват и настройват един срещу друг хората успех господин Доган успех ДПС да им докажем че продажници, интриганти,комплексари нямат шансове на успех

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен17/3/17 05:56

    Велик сте бе господин Доган . Рядко се появявате,изказвате но появите ли се уцелвате в целта,но за съжаление политици и стратези от вашият ранг са рядкост,не прекланяте глава пред никой и не изневерявате на принципите си.не позволявате някой да ви дърпа за носа ви и да сте подлога на някои самозабравили се фанатизирани ислямист диктаторчета като брадатият агент Павел и другият св_ркаджия дал които разединяват и настройват един срещу друг хората успех господин Доган успех ДПС да им докажем че продажници, интриганти,комплексари нямат шансове на успех

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен17/3/17 07:35

    Прекланям се за такава реч,за такива съждения и мисли.Да се постави в рамка над всяко управленско бюро. Поклон г-н Доган.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен17/3/17 07:58

    ИМА НОРМИ ИМА ЗАКОНИ НИКОГА НЕ МОГАТ ДА НИ ВЪРНАТ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО ДОКАТО СМЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪУЗ.ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО МИСЛЕЩО ДЕТЕ КАМО ЛИ ВЪЗРАСТЕН.НО МЕ ДРАЗНИ ТОВА ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПОЛИТИКА.ХОРА ПРИЗОВАВАМ ВИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЕЗИ КОИТО СА ВИ НАЙ БЛИЗКИ ПО СЪРЦЕ БИЛО ТО/ГЕРБ,БСП,ДОСТ,ДПС,ПАТРИОТИ И ВСИ ПОДОБНИ ФАЛШИВИ ПСЕВДОПОЛИТИЦИ.ГЛАСЪТ СИ Е ВАШ НЕ ГО ПРОДАВАЙТЕ А ГО ДАВАЙТЕ ЗА ЗА ВАШЕТО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ......НЕЗАВИСИМИЯ

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен17/3/17 08:08

    Д-р Ахмед Доган е най-умният политик в България!Всички да гласуваме за ДПС да спасим България!!!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен17/3/17 08:11

    АКО ХОРА С ДОСТОЙНСТВО РОПТАЯТ ЗА ДА ВЛЕЗНАТ В ПОЛИТИКАТА ПРЕПОРЪКАТА МИ Е ДА НЕ ГО ПРЕДПРИЕМАТ БЯХ И НЕ ИСКАМ ДА БЪДА ЩЕ ВИ СЕ НАЛАГА ДА МАМИТЕ ХОРАТА И ДА СИ ЗАГУБИТЕ ДОСТОЙНСТВОТО КОЕТО СТЕ ГРАДИЛИ С МНОГО УСИЛИЯ.......,НЕЗАВИСИМИЯ

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен17/3/17 08:18

    Велик и единствен .Няма равен на него .Нито българин нито циганин нито помак ,нито от какъв да си етнос има неговото превъзходство ,смелост и загриженост за целостта на българската държава Несравним е с българските пишман политици /боклуци /,които всяват страхове съсчужди знамена и бежанци на Ердоган

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен17/3/17 08:23

    Според Вас има ли нещо важно от историята, което не го пише в учебниците?
    – Сигурно има много неща, то и учебниците са толкова много. Но и митовете много ни пречат понякога. Левски например,  заради повърхностните неща, заради които го славим, забравяме истинската му стойност. Националната пропаганда му е изградила образа на средновековен светец – той чист, той си брой всяка стотинка и до жена не стъпва. До Левски има жена, но националната пропаганда скрива това и то монахиня – Евгения, тя му е спътница в живота без да имат подписан брак. Но най-голямата стойност на Левски е като политик – той е най-успешният български политик на всички времена. Защото единствен е реализирал на 100% главната си политическа идея, а тя е възстановяване на българската държавност. И по плана, който той е изградил това възстановяване става, дори след като той е увиснал на бесилото. А иначе Левски е жесток – казват, че е мил, богообразен, но той си е бил жесток като всеки политик. И е осъден на смърт не заради революционна дейност, революционна дейност я полага Диарбекир, а за убийство на малолетно българче. Турците са се възползвали от това, че наистина е убил едно невръстно момче, което се е опитало да предпази чорбаджията си в Ловеч и Левски го наръгва с нож. И след това го осъждат, защото е извършил убийство. Това е оправданието на Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович и после той е депутат. Казва „какво да правя, аз трябваше да си изпълня задълженията” – и сега за убийство се прилага също смърт. Той не е директор на институт за благородни девици. Той е политик, който е избрал революцията за постигане на целта си. И за това православната му църква не го обявява за светец- като си извършил убийство не можеш да станеш светец.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен17/3/17 08:28

    България има нужда от политици и управници от ранга на Доган..Доган с право може да се нарече обединител,баща и майка на Българската нация...за съжаление само национални предатели и мекерета ни управляват които за два сребърника продават държавата и народа си....

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен17/3/17 08:28

    Изказването му е показателно....за всички българи плюещи турците и за всички турци плюещи българите...Истината е, че ако няма избори двата етноса живеят в мир и разбирателство. Наистина обаче се задава война на Балканите и това освен от Доган се вижда и от ЕС и причината за нея ще бъде или Косово или претенциите на Турция. Интетесно е също, че България я е имало преди идването на Османската империя на Балканския полуостров

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен17/3/17 08:30

    Партиите на К.Дал и на Местан са създадени от Винету с цел разцепление на ДПС....факт е и кой ще понесе отговирноста при пожар в Българи

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен17/3/17 08:34

    Ако е искрен-евала!Трябва всички българи,турци,цигани и други етноси да се обединим,защото идват трудни времена.Нека това писмо ни покаже,че е време да изметем много паплач,която тормози народа,бизнеса,ежедневието ни.Време е братя!!

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен17/3/17 08:34

    Доган е патриот и велик турчин, който милее за родината си. Дано го осмислят всички.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен17/3/17 08:54

    Нека това послание на великият д-р АЙхмед Доган да се прочете,осъзнае и се асимилира от първите хора на ДПС.Техните предизборни послания се разминават с разбирането за патриотизъм.Присъствието на изрази като Ана ватан,еднност и други не се покриват с разбирането на Ахмед Доган за патриотизъм.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен17/3/17 09:02

    ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПАТРИОТ И ДЪРЖАВНИК ОТ НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА, ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ТРЯБВА ДА СЕ УЧАТ ОТ НЕГО. АКО СЕ КАЗВАШЕ ИВАН, А НЕ АХМЕД СЕГА СИГУРНО И ПАМЕТНИЦИ ЩЕШЕ ДА ИМА И ТО ПРИЖИВЕ, НО ЩЕ ДОЙДЕ И ТОВА ВРЕМЕ, УБЕДЕН СЪМ, ЗАЩОТО ИСТОРИЯТА Е НАЙ-ПРАВЕДНИЯТ СЪДНИК, НЕ СЪВРЕМИЕТО

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен17/3/17 09:07

    Това е голямата истина 08:11 и жалко че е така.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен17/3/17 09:27

    Каквото и да каже галоши не могат да го разберат. От 30 години нещо казва. От време на време анализира настоящето, чертае /подсказва/ бъдещото. Едни му се сърдят, че турчин. Други му се сърдят че е умен. Трети му се сърдят че не можаха да седнат вместо него на наречените "сараи" и са готови за власт и пари да продадат и народ и държава. Чалмите стигнаха до Одрин и някои си играят на евтина политика. Господ да ни милостиви!

    ОтговорИзтриване
  36. Една българка17/3/17 09:27

    Аз вече изразих другаде мнението си и тук ще го повторя : Без колебание вярвам,че България има един истински политик / и патриот / и това е Ахмед Доган !

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен17/3/17 09:50

    "Смила се като сурова царевица , т.е. трудно... Остава се с тягостното усещане за наближаваща заплаха , поради която авторът е излязъл от дълбоко забвение ? Накъде бие ? Той ли е с нас , ние ли сме с него ? Какво да правим с миналото ( и неговото) ?"
    Иначе , умен мъж е г-н Доган но никой не е станал пророк в собственото си село .

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен17/3/17 09:50

    Впечатлена съм!Доган даде урок на всички български политици!Дано някой го чуе и си вземе поука!

    ОтговорИзтриване
  39. Мир в страната мир в света!!!!!! Поклон господин Доган!!!!

    ОтговорИзтриване
  40. Мир в страната мир в света!!! Поклон господин Доган!!!

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен17/3/17 10:44

    Колко велик е бил този Доган! Досега не знаех!

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен17/3/17 10:44

    Колко велик е бил този Доган! Досега не знаех!

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен17/3/17 10:46

    Дано простия народ послуша Абито и не се подлъже по глупостите на оня мазник Местан.

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен17/3/17 11:44

    АКО ИМАШЕ ВЕЛИК ПОЛИТИК ОТ ВСИЧКИ ТЕЗИ КОЙТО НИ УПРАВЛЯВАХА,НЯМАШЕ ДА СМЕ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!НАДЯВАМ СЕ ДА СЕ ПОЯВИ ИСТИНСКИ ДОСТОЕН И НЕ КРАДЛИВ БЪЛГАРИН ДА ВЪЗРОДИ БЪЛГАРИЯ!АМИН!!!

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен17/3/17 12:16

    За съжаление малко са тези, които могат наистина да вникнат в тези слова, но реално погледнато нито една партия в страната не може да се похвали с повече от това, което неговата партия направи за електората си. Въпреки, че никога не е била партия с най-много депутати партията на Доган успя да лобира за закони, които защитават техните интереси (за възстановяване на имена, допълнение към пенсии на репресирании т.н.), назначи хиляди свои избиратели в общински и държавни администрации, както и успя да привлече сериозни средства за регионите, където живеят техните избиратели. С такова развитие може да се похвали само София и Черноморието поради обективни причини. За това мога само да свалям шапка пред това, което е създал като организация и е направил този човек. Жалко за нас и срам на другите наши политици, които не съумяха освен да лапат да правят и нещо за народа си. Надявам се и това да се случи някой ден....

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен17/3/17 14:33

    Za da si naznachen v nyakoya darjavna administraciya ili v obshtinska,tryabva da si chlen ili simpatizant na dps,taka li?!Kolko si kadaren,kakvo ti e obrazovanieto,ne se gleda, a se gleda ot koya partiya si chlen.Da,naistina tova e edinstvennata politika na dps.A shto se otnasya do vnikvaneto,to tez plateni galoshi dori ne chetat kvo pishe.Az sam ubeden,che ako na tova izyavlenie pishe,naprimer kazvam :``az izpolzvam turskiya narod,prosto si pechelya ot tyah,i shte prodaljavam da gi tapcha,``,badi siguren,pod tazi statiya tez plateni galoshi shte napishat pohvali za toz agent.Ima li smisal da komentirame neshto drugo???!!!

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен17/3/17 15:05

    От много приказки полза няма!!! ДА, ДОШЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, НО И ВРЕМЕ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ - В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!! НЕКА СЕ ВИДИ НАЙ-СЕТНЕ, КОЙ ЗА КАКВО СЕ БОРИ!ДА ПАДНАТ МАСКИТЕ, ДА СИ СПАСИМ ОТЕЧЕСТВОТО, ПЪК ПОСЛЕ.....ПОСЛЕ ЩЕ ИЗДИГНЕМ БЕСИЛКИТЕ - ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ!!! ЗНАЕМ КОИ СА!

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен17/3/17 15:08

    Обединение на религиите!!!Обединение на нацията!ХОРА, ДОГАН ЗОВЕ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ!!!

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен17/3/17 15:21

    И аз мога да го потвърдя за г-н Ахмед Доган. Младите не го помнят. Помним го и лично сме го виждали на живо. Какво ние обикновените граждани можем да сторим. То вече им е казано на хората, за кого да гласуват. Как може написаното да достигне до тях. Те не четат в интернет. Гледат турска телевизия. Мнозина сме ги чували да ни говорят за Турция, за Ердоган. Това е положението. То е като брака. Който не е женен иска да се ожени и този който е женен иска да излезе. Същото е при народа. Живеещите бг турчи вечно мислят за Турция. А тези в Турция искат да се върнат в България. Същото е и при останалите българи. Като са в западни държави мислят за Родината си, като се върнат тук пак стягат куфарите и заминават там. Целият свят е объркан. Не знаем на кой бог вече да вярваме. А и много често ми идва на ум за господин Сакскобурггодски. Още когато си кръстиха внучето си Симеон-Хасан ? Така мислим и ние, че след години може би да, а може би не, целият свят ще е единен и ще има само една единствена вяра, вяра на мнозинството. Те раждат, трудят се, а бг ? До тук, че я виж системата ме е прибрала там където не ...........социалдемократ, ама нерде, само диктат и диктатура, покажеш ли си главата и обратно ти я навират надолу .. от милозлив морал, без публикация моля, за вас и у коша, нищо против

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен17/3/17 15:54

    Играта е "ВА БАНК", но само за теб, другарю Сава! Това ти е последният коз! Или губиш всичко, или се измиташ от този свят! И в двата случая печели българският народ, защото ти си сол не само в раната на българските турци, а на всички български граждани!

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен17/3/17 16:16

    Всичко за изселниците се прави!!!Безплатно возене за тях.Двойно гражданство за тях.Пенсия от две държави за тях.Висок жизнен стандарт за тях.А за нас които са останали тук в България?!За нас безработица.За нас разбити пътища.За нас села с пътища даже без баластра,без вода за пиене и без вода за къпане.За нас беднотия,болести,и страдания.Изселниците ще дойдат ще гласуват и ще си заминат.И какво ще допринесат за нас?!
    АБСУЛЮТНО НИЩО.

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен17/3/17 16:48

    Всичко за изселниците се прави!!!Безплатно возене за тях.Двойно гражданство за тях.Пенсия от две държави за тях.Висок жизнен стандарт за тях.А за нас които са останали тук в България?!За нас безработица.За нас разбити пътища.За нас села с пътища даже без баластра,без вода за пиене и без вода за къпане.За нас беднотия,болести,и страдания.Изселниците ще дойдат ще гласуват и ще си заминат.И какво ще допринесат за нас?!
    АБСУЛЮТНО НИЩО.

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен17/3/17 16:55

    Всичко за изселниците се прави!!!Безплатно возене за тях.Двойно гражданство за тях.Пенсия от две държави за тях.Висок жизнен стандарт за тях.А за нас които са останали тук в България?!За нас безработица.За нас разбити пътища.За нас села с пътища даже без баластра,без вода за пиене и без вода за къпане.За нас беднотия,болести,и страдания.Изселниците ще дойдат ще гласуват и ще си заминат.И какво ще допринесат за нас?!
    АБСУЛЮТНО НИЩО.

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен17/3/17 17:48

    oт герб сам ама евала бизим ага

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен17/3/17 18:06

    ne puskas komentarite mi .dogan e edin agent kato zayci ni gonyaha pri smyana na imenata toy i drugi sega sa v dps toy ne e politik a fasis

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен17/3/17 19:31

    Predatel si dogane vednaga si premesti zadnika do vchera vikase pak se vi smenat bg momcheta imanata onova se napravat ako ne glasuvate za dupese a sega obirna dupeto bravo dogane predatel veliksi lijez dupese bravo do tam e stigna

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен17/3/17 19:56

    kakto vinagi igraca si umira igrac

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен17/3/17 20:09

    Vaiii, dps teroristite pak sa vlubeni v Bugaria?!

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен17/3/17 20:44

    До 16:48 и16:55 Ало бърчет,ако ще пишеш коментар съчини нещо от твоя акъл!А не да ми копираш коментара и да го поставиш.Аз тоя коментар съм го написал под друга статия.

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен17/3/17 23:47

    Първо уточнявам:Турчин съм. Не съм депесар, нито пък споделям идеите на дост. Не симпатизирам на нито една партия...
    Господин Доган както винаги е изчакал и намерил точния момент да сподели своите мисли. Надали обаче повече от половината му електорат могат да разберат написаното от него. Не можем да бъдем сигурни и колко е искрен в своите мисли. Очаквах и пояснение как е възможно включването на политици от п.п. атака в листите на дпс, но явно няма да сподели тази стратегия с нас простолюдните... Евала Ефенди нека Ви е добре ние ще оправим някакси...

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен19/3/17 18:32

    Do vsicji jurnalisti!!!!! Do vsichki koito mogat da chetat!!!! Do redakciata! !!!! Pitam se kade. E bil Ahmet Dogan kogato nasilstveno izselvaha s po edna chanta semeystva v Tr.1989 pılitiicheski neodobni hora za Bg po onova vreme nego zasto nesago izseliki pitam az????zadaytemu vapeosa Jurnalisti kade e biil pitayte go Mola

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен3/4/17 11:43

    да 23.47.....да и аз се пресъединявам към вас.....толкова е ясно и просто„да се уточня-етнически турчин съм и съм повече турчин,толкова,колкото и Доган/дори повече /не симпатизирам нито на едната,нито на другата там,някаква си партия,защото сам си изкарвам хляба,когато те източат страната......и няма да повтарям онова,което е казал гореспоменатият етнически турчин-казал е онова,което и аз ,и много други етнически турци го мислят.Да, така наречените хора от "простолюдието".Жалко„много жалко за нас.

    ОтговорИзтриване
  63. Анонимен15/4/17 09:39

    Dogan e Bılgarskı sultan

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.