Посланието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е неговата клетва към България, обет за вярност. Доган показва, че на 100% е във форма. Посланието е и към тези 400 000-500 000 избиратели на ДПС – „Време е за избор. Избирате спокойния дом или султаната, който е заложен да се случи след 17 април”.
Това коментира в студиото на Нова телевизия Илхан Андай от 24rodopi.com
Рамкирането в контекста на „свобода или Ердоган” лидерът на ДПС започна още на онази национална конференция, когато му опряха дулото в челото, отбеляза журналистът и допълни: Може би трябва да се запитаме кой всъщност направи това, защото не е онова момче от Бургас, което обвиниха.
„Доган имаше много силен абзац в доклада си и малко преди да го изрече, се случи инцидента – може би някой е целял още тогава да не посочи опасността от настъпването на Ердоган“, каза Андай. Според него в посланието сега се долавя и малко отчаяния вик на човек в пустинята - Доган посочва създателя на България хан Аспарух и таи надежда той да не е последния воин на европейската държава.
Според проф. Михаил Константинов е добре, че лидерът на ДПС казва тези неща – това би трябвало да успокои турската общност у нас, която в момента е разбунена и не знае към кого да се ориентира. Стига сме се правили на луди, трябва ясно да заявим, че нашата граница ще бъде пазена с всички законни средства, категоричен е Константинов.
Андай посочи, че през 2008-2009 година Турция е гласувала закон, който забранява предизборната агитация извън пределите на страната. „Сега изпадаме в ситуация да коментираме какви са възможностите на лимузината на Ердоган, а не отчитаме, че тя е открадната. През 2012 година самият Ердоган критикуваше лидера на опозицията, че се среща предизборно с гастарбайтери“, посочи журналистът.
"В момента за съжаление Ердоган води своята битка със Западна Европа и използва и нас заради предстоящите избори и референдума в Турция", смята той.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.