Ако партията ни прескочи 4-те процента, имаме готовност да тръгнем с автобусите за София, за да празнуваме в неделя, обещал изселнически лидер
„Имаме ли шансове за влизане в парламента? Колко автобуса тръгнаха от Бурса за Кърджали“, тези въпроси задал депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПРС) Азиз Бабушчу на председателя на най-голямата изселническа организация „Балгьоч“ проф. д-р Юксел Йозкан преди да започне срещата с Реджеп Тайип Ердоган вчера в 14.00 часа в Анкара.
Както първи 24rodopi.com съобщи вчера, Ердоган държа реч пред лидери на организации от Балканите и студенти, но отрано беше заявено, че ще отправи послание и за изборите в България.
"В неделя, на 26 март в България ще се проведат парламентарни избори, но научаваме, че там се правят опити да се попречи на сънародниците ни, нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се опити за натиск върху тях. Това много дълбоко ни обезпокои. Може ли да се приеме такова нещо за нормално? От една страна България твърди, че защитава европейските ценности, като европейска държава, но от друга страна - ще упражняваш натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското (отношение)?", заяви турският президент в сарая в квартал „Бештепе“ в Анкара.
Ердоган посочи още, че Турция не се намесва в политиката на други държави, но в същото време е нейно право да защитава демократичните права и свободи на сънародниците в съответната държава. Той отново поиска подкрепа за референдума на 16 април, също така обеща да върне смъртното наказание в Турция. Призова изселниците да бъдат активни и да станат депутати в Меджлиса.
Списъкът на представителите на изселническите организации, които гостуваха на Ердоган, е направил депутатът Азиз Бабушчу. Припомняме, че той попадна в списъка на нежеланите чужденци в България.
До Бабушчу в залата е седнал лидерът на „Балгьоч“. Освен за шансовете на ДОСТ и тръгналите автобуси, Бабушчу се интересувал дали има възможност да бъдат изпратени още. „Ако партията ни ДОСТ влезе в парламента, имаме готовност да изпратим няколко
автобуса в София, за да празнуваме в неделната нощ“, обещал единият от изселническите водачи, разкриха пред 24rodopi.com присъствали на срещата в сарая на Ердоган.
Групата на Бабушчу се отчела и пред социалния министър Мехмет Мюезиноглу, който преди седмица открито агитира за партия ДОСТ. Гафът му попадна в медиите. Ердоган критикувал министъра, че е държал реч за България пред журналистите още по време на закуската, а не в края на сбирката в Бурса, когато представителите на медиите трябвало да напуснат залата.
В Анкара били още бившият щангист Наим Сюлейманоглу, Исмет Хаджъоглу, Мюмин Генчоглу – председател на изселническото сдружение в Бабаески и представител на ДОСТ за района на Къркларели, Байрам Чолакоглу – шеф на изселничите в Коджаели, Зюрфетин Хаджъоглу – лидер на организация в Одрин и член на националното ръководство на ДОСТ и други. Последният скандализира през есента на м. г. когато на среща в село край Кърджали обяви, че в Турция не харесват човека в сарая, но по-късно се изметна от думите си, че не визирал Ердоган, а Фетхуллах Гюлен, който живеел в сарай в Пенсилвания.
На срещата в Анкара било взето решение на заключителния митинг на ДОСТ на 24 март в Кърджали да бъде изпратен авторитетен турчин, който досега не е бил свързван с управляващата Партия за справедливостта и развитието.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. KOY razkri be KOY. RODOPI SHTE SI IMATE YADOVE! Ne SE PRAVETE NA PO GOLEMI SHPIONI OT SHEYTANA?! RAZKRIHA RAZKRIHA. DARJAVNA SIGURNOST, YASHASIN RUSIYA, YASHASIN DELOV, AMET CHENGENESKO. EYY... SKORO SKORO. VSICHKI SHTE SME ENICHARI I SHTE JIVEEM DOSTOYNO A NE KATO KOLONIALEN NAROD. STIGA ROBSTVO.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/3/17 09:52

    Вие в час ли сте бе кретени щели да влезнат в бг парламента нещо ви е изтропало дъската и ви липсва аритметиката вай Анам жива трагедия сте там доктор йок му на прегледай те се заманлан че положението ви е зле

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/3/17 10:02

    Господа знаете ли кого подкрепяте -Лютви Местан -съдрудника на държавната сигурност на Тотор Живков после кандидата от СДС под името Владимир Зидаров

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/3/17 10:13

    С пияндета, ялакиии, предатели, шалварорезачи, бивши комунисти, предатели на турците, лидери на дернеци измислени за собствено благо които без бедеш ядене пиене немогат да съберат 20 души които говорят от името на 100 000 без тяхното разрешение или съпричастност, близки синове и внуци на бивши КОМУНИСТИ ПРЕДАТЕЛИ НА ТУРЦИТЕ КОИТО СЕ ГАВРЕХА С ТУРЦИТЕ И ВЕДНО С ЛИДЕРА ИМ АГЕНТ ПАВЕЛ НИЕ СЪВЕСТНИТЕ ТУРЦИ НЯМА ДА ИМ ДАДЕМ ПОВЕЧЕ ШАНС ДА СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА НИ И ЩЕ РАЗГРОМИМ ДОСТ И ДРУГАРИТЕ ИМ НА АГЕНТА ПАВЕЛ. ЩЕ ОСТАНЕТЕ С 2.6% А НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ ВИ МРАЗИМ КОПЕЛЕТА ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.