„Няма никакво съмнение, че Лютви Местан е човек на турския президент Реджеп Ердоган. В турските медии се появиха публикации, че партия ДОСТ се финансира от сина на Ердоган”, обяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ Петър Воденски, бивш генерален консул на България в Истанбул и Анкара. Той припомни и как Местан се скрил при посланик Сюлейман Гьокче.
По думите на Воденски, винаги е имало опити за намеса на Турция във вътрешната политика у нас, но напоследък се обръща повече внимание на това. „Съвсем брутално става вече намесата във вътрешните ни работи“, подчерта Воденски. По думите му водачът на Партията на справедливостта и развитието посочвал кой да влезе в българския парламент и във властта. Ердоган можел скоро да поиска културна автономия, а по-нататък и териториална автономия, предупреди Воденски.
„ДОСТ не е първият проект, финансиран от Турция, преди това имаше друг – НПСД на Касим Дал. Тази партия имаше зам.-министър на отбраната (Орхан Исмаилов), т. е. Турция е имала зам.-министър на отбраната у нас”, коментира още Воденски.
„В последните седмици започваме да си връщаме държавата“, каза Воденски, припомняйки разкритията на 24rodopi.com за стотиците торбички с храна с логото на партия ДОСТ и номера на партийната бюлетина, които бяха в склад в квартал „Студен кладенец“. Припомняме, че полицията конфискува торбичките, с които се купуват гласове, прокуратурата образува досъдебно производство.
Депутатът Азис Бабушчу давал по 16 евро за торбичка, а кърджалийските достаджии раздавали на хората продукти на стойност 12 лева и 85 стотинки, отбеляза още бившият генерален консул.
Той смята, че реакцията от страна на България може да е по-дългосрочно изтегляне на посланика ни в Анкара.
"Самият израз за консултации говори, че между двете страни много сериозно куца нещо. Това се прави преди отзоваване на посланика ни Надежда Нейнски там. Това трябва да покаже на Турция, че може и да не изпратим в скоро време посланик там. По този начин можем да подканим и техният посланик да отиде за консултации в Турция. Още повече, че това беше заявено директно, след като Местан се скри в турското посолство и няма никакво съмнение чий човек е той, а именно на Ердоган", обясни Воденски. 
„Считаме участието на турски дипломат и агитацията му да се гласува за определена партия за намеса във вътрешните работи на страната. Извикахме посланика на Турция, тъй като изборите трябва да бъдат проведени така, че да бъдат съобразени с българското законодателство”, това пък отбеляза в предаването „Здравей, България” Ради Найденов, служебен министър на външните работи. Следващата стъпка от наша страна била да се извика българският ни посланик от Анкара.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/3/17 09:54

    Защо никой не потърси сметка от Б.Борисов за продажничество,който в името на властта подчини цяла България на Ердоган,екстрадира в нарушение на международното право без съд турски граждани по настояване на турския президент.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/3/17 10:14

    Има ли значение кой го финансира.Стига сте правили само констатации.Ако деянието им е противоправно и противоречи на Конституцията и Законите на Р.България,да се намеси държавата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/3/17 10:14

    Борисов отдавна си е за обесване! Не само за скандалите с Турция!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/3/17 10:42

    ГЕРБ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО, КАКВО ПОСТОЯННО ОБВИНЯВАТЕ ДОСТ.ЕДИНСТВЕНИЯ ВИНОВЕН Е ПП ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/3/17 12:45

    Ако бяха спрели регистрирането на ПП ДОСТ, то тези проблеми изобщо нямаше да ги има

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/3/17 17:26

    Ще гласуваме за ГЕРБ А НЕ ЗА дост и точка . Дост да си го духат важното да ни докарат бедеш до България и обратно.От това че ни докарват от Турция бедеш дост няма да има файда защото няма да им гласуваме а сме на безплатна обиколка ше хапнем банички и малко по ресторанти по партиите и после обратно. От нас в полза ще са бизнес средата в Кърджали и автобусните фирми които от кога чакат избори да дойдат. НО КАЗВАМЕ НЕ НА ДОСТ АГЕНТА ПАВЕЛ И ГЮЛЕНИСТА ФЕТОДЖИЯТА ОТ ДОСТ ХАФЪЗОВ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/3/17 17:26

    Ще гласуваме за ГЕРБ А НЕ ЗА дост и точка . Дост да си го духат важното да ни докарат бедеш до България и обратно.От това че ни докарват от Турция бедеш дост няма да има файда защото няма да им гласуваме а сме на безплатна обиколка ше хапнем банички и малко по ресторанти по партиите и после обратно. От нас в полза ще са бизнес средата в Кърджали и автобусните фирми които от кога чакат избори да дойдат. НО КАЗВАМЕ НЕ НА ДОСТ АГЕНТА ПАВЕЛ И ГЮЛЕНИСТА ФЕТОДЖИЯТА ОТ ДОСТ ХАФЪЗОВ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/3/17 22:35

    ГЕРБ и Б. Борисов продадоха България!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/3/17 14:09

    Борисов трябва да отговаря и пред много институции

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.