Нов клип зове за реваншизъм, алармира вестник "24 часа"! Нас ни откъснаха от Кърджали, Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас, разказва женски глас на фона на черно-бели снимки

Кандидат-депутатка на Местан в Кърджали пусна във фейсбук карикатури, които свързват автобусния туризъм и падането на България под османско иго, съобщава сензационно „24 часа“.
Помощта на официална Турция към партията на Лютви Местан става все по-очевидна и дори истерична с наближаването на датата на предсрочните избори, отбелязва водещият всекидневник.
В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от възродителния процес насърчава да се гласува за партията ДОСТ.
Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:
“Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.
Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло.”
Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ, защото това е своеобразен реванш за възродителния процес. Подкрепата за ДОСТ е подкрепа за останалите в България турци от едни евентуални нови репресии от страна на българите, защото ДПС върхушката е изоставила своите хора, внушава още видеото, пише „24 часа“.
Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в Youtube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език. Освен споменатия клип агитацията върви по всякакви канали.
24rodopi.com установи, че в клипа отново е бил включен турският посланик Сюлейман Гьокче и депутатът от ислямистката Партия на справедливостта и развитието Азис Бабушчу, но на 18 март лицата им били заличени.
Кандидатката за депутат Михриджан Изет - четвърта в листата на ДОСТ в Кърджали, пусна във фейсбук карикатура с доста двусмислено изображение - орда със зурни и турски знамена навлиза на българска територия и надпис 1341 година, разкрива още „24 часа“. След това автобус с пътници с фесове, които държат в ръка бюлетина номер 13. Впоследствие тя изтрива поста си.
Михриджан Изет е секретарка на общинския координатор на ДОСТ в Кърджали Рашид Шукри Рашид. Тя изненадващо попадна в кандидат-депутатската листа. Заради нея и втория в листата Шабанали Ахмед, хората на Местан поискаха поставеният под номер 3 Тасим Тасим (единствен от квотата на партията на Касим Дал – Народна партия „Свобода и достойнство“) да напусне листата, но той категорично отказа, обявявайки, че турците в Кърджалийско не желаят да виждат Лютви Местан и Шабанали Ахмед.
Тасим Тасим работи за преференциален вот.
“24 часа” припомня, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ. Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в Кърджалийско.
“Колкото повече гласове за изборите в България, толкова по-голям шанс имаме за влияние там”, агитира и околийският управител от Истанбул Осман Аслан Джанбаба, съобщи пък агенция Бгнес. Той е говорил на специална конференция за сближаване на турците в България и Турция. Джанбаба акцентира, че Балканите са жизнена територия на Османската империя, поради което въздействието върху турските общности е от особена важност за бъдещето им, съобщи кореспондентът на агенцията. Организацията “Бултюрк” следва целта, набелязана от Република Турция, казал пък лидерът на изселническата организация Рафет Улутюрк.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/17 21:19

    SOS за България и Европа и демократичния свят!!!
    Ако има прокуратура в Кърджали, тази овца да я задържан утре. Явно покрай бъркането на дупките в офиса на ДОСТ си играят и с огъня. Това е нагла провокация на тази селянка. Прокуратуратаааааааааааа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/17 21:22

    Абе, ние имаме ли държава?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/17 21:29

    Държава няма отдавна затова всеки си разиграва коня както иска. Нямах нищо против регистрацията на ДОСТ, даже смятах, че като има конкуренция между партиите народът ще спечели от това. Уви, излъгах се. Оказа се, че една партия вкарва чужди интереси в страната, искат да влязат в парламента и отвътре да завземат България. Не върви на добре светът, дано Бог да ни даде сили и да свършат бързо тези истерии и тази омраза между хората.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/17 21:32

    Тези чугунени глави от ДОСТ знаят ли че синът на турския премиен Бинали Йълдъръм има 17 фирми и 8 кораба по света, най-вече в Западна Европа, но няма нито една лира инвестирана в самата Турция. Вие сте талибани, синът на турския премиер трезво мислещ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/17 21:33

    Братя и приятели БЪЛГАРИ ! Помогнете и вие за да спасим БЪЛГАРИЯ ! Ние от ДПС сме на крак и защитаваме РОДИНАТА си ! От кого ? Вижте горе, отворете си очите!Какво е това държава и държавност и има ли я у НАС ! За съжаление........................

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/3/17 21:38

    Do 21:32 ti ostaytego si a na Erdoğan ti gleday dogan kak jivee i horata v rodopite

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/3/17 21:47

    Много страх много нещо но ние идваме ще бягате мишки

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/3/17 21:52

    Кои сте вие бе, плъхчо, кого наричаш мишки, педал? Ще уплашите бостанското плашило в на баба градината, тъпак!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/3/17 22:03

    Овцо Михриджан, ла..нето на два комплекта п.шки по различно време ти е позволено, но провокациите и посягането към националната сигурност са опасно нещо. Тъпа селянко, децата ги ще избягат от този край и ще останеш сама като кучка с тъпата бурка, която ще ти надене ислямската държава на шизофреника грузинец Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/3/17 22:04

    Не мога да проумея защо в Турция има десетки хиляди наши изселници, които не се боята да кажа Не да референдума на новия Хитлер, а в Кърджали заради някакви дребни пари и заради страх от този Хитлер са готови да предаден родния си край на ислямистите. Не мога да проумея колко са невежи хората.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/3/17 22:06

    21:47 носи хубавото турско име Мартин Фиданов Абеков. Да ти е.а мамата робска, нали си турчин бе, защо носиш възродителното име в паспорта да сърцето си.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/3/17 22:18

    Скоро лъвчето ще се събуди от тези глупави провокации !!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/3/17 22:22

    Хах,те достаджиите в България станаха пишман че станаха членове на дОСТ и нещо не искат да влизат в офисите на дОСТ та какво като тая е публикувала смешен статус.Ще има гласове за дОСТ ама ще са под очакванията.На 27 ще има да коментирате.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/3/17 23:01

    Страха че ще ви вземат кокала е голямо нещо но ние така или иначе ще ви го вземем хахаха

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен20/3/17 00:25

    „Освобождението на България не настъпва с Руско-турската война, а по-късно. Истинската независимост, Денят на Независимостта е датата, която заслужава много по-специални внимание в България. Един от редките случаи в историята, когато една държава получава независимост, без да ѝ се налага да води война с държавата, от която е била зависима. Турция не е обявявала война на България дори и през 1908, когато Князът прочита Манифеста за Независимостта, в миг става Цар. Обратни примери е имало“ (Балканската).

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/3/17 08:39

    Нямам думи,тази секретарка какво иска да прави?Искаме честни избори!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/3/17 09:17

    Друг път или след изборите ще ви кажа защо нещо така не ми хареса дОСТ

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/3/17 16:24

    Карикарурата не отговаря на истината!!!Ако си мислите че всички или поне болшинството ще гласуват с бюлетина номер 13 много силно се лъжете.На 27ми ще се пишат много коментари от рода на "Кво става кам маа достаджии?! Хи хи

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/3/17 23:32

    Izborite sa vece kupeni ot erdogan taka ce kakvoto da napravim kakvoto da piseme nqmq faida.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.