Жителите на село Птичар изпълниха заканата си и бойкотираха изборите за депутати заради нерешените проблеми. Както вече 24rodopi.com и всекидневникът „24х7 Родопи“, земляците на Джобния Херкулес Наим Сюлейманоглу са зарекоха да не гласуват „защото им писнало при дъждове селото да остане без път, да страдат от безводие през горещите месеци и т.н.“.
Цяло село в Кърджалийско бойкотира изборите – от над 600 души с право на глас в секцията в Птичар вота си днес дадоха едва няколко гласоподаватели. При това те са... завърналите се изселници, съобщава бТВ.
Решението за бойкота е взето с гласуване на селско събрание.
„Решихме, че днес няма да гласуваме, обещаха ни много неща да се направят, досега нищо не изпълниха“, обясни пред бТВ Тунджай Асан, жител на Птичар.
„Никого не слушаме, слушаме само себе си! Така че бойкотираме! Решено е!“, категоричен бе и неговият съсед Али Али.
Водоснабдяването, разбитите улици и обещаният, но непостроен мост, който да свърже селото с Момчилград, са само част от причините за протеста в изборния ден.
В бойкота се включи и кметът Нуритин Исмаил.
„Щом целият народ е с мен, за какво да се притеснявам?“, каза той.
От 605 избиратели по списък, в Птичар са гласували само 25 изселници, съобщиха за 24rodopi.com от изборната комисия.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/3/17 20:12

    Браво,ашколсун вие сте европейци

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/3/17 20:16

    bravo samotaka gordeyase stakiva ora birlikten guc dogar vsickisa lijci nai pravilnoto resenie ste napravili dagi nakajete mnogose radvam bravo takiva hara katoima nikoy nisto nemoje dana pravi pravo ahatl li li larr

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/3/17 20:48

    браво.българи.... браво български турци...гордея це с вас....ас сам българин но браво,има ГО СВЕТЛИНАТА В ТОНЕЛА...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/3/17 21:16

    и като бойкотираха изборите, проблемите им се решиха веднага ... и с техните 150-200 гласа, и без техните - все тая. И без петел се съмва..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/3/17 22:14

    Браво на момчетата! Така се постигат резултати - с ЕДИНСТВО!
    p.s. До двамата българи коментирали по-горе: първият да се научи да пише на български, а вторият да не бъде такъв черноглед!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/3/17 22:35

    ама поне са направили нещо дано ви оправят инфраструктурата

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/3/17 00:38

    Pomolete erdogan da vi napravi most ce lyutvi e bezsilen

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/3/17 00:50

    Vie dostadjii li ste may ste postadjii samo deto ste pisete tuk nikoy ne iska ersogan i dost. Hubavo selo ama na kofti myasto

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/3/17 02:49

    I dr sela triabva da vzemat primer bravo

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/3/17 08:19

    Оставка на кмета на с.Птичар!!!В най-решаващите избори да направи бойкот това е срамота,то си има други начини за бойкотиране.Оставка!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/3/17 09:10

    Тоя кмет далавераджията на какъв си мисли,сега ще почва да отговаря
    пред службите за незаконните си работи които си напълнил джоба

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/3/17 10:33

    кмета никога не е мислил за проблемите на селото а само за фалшивите пълномощни пък след около две години идват пак кметски избори трябва да помисли и за себе си човека

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/3/17 10:38

    Кметът на Птичар е от родата на лисиците. Те са мого хитри. Накъдето духне вятъра и те са там. Както преди години подкрепиха Сали Шабан, така и сега бяха почнали да клонят към ДОСТ, но не уцелиха. Те дават всичко мило и драго за да бъдат при силните на деня. Според мен предателите нямат място сред редиците на ДПС и незабавно трябва да бъде изгонен.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/3/17 11:02

    О с.Птичар трябва да взимат пример селата Китна и Могиляне.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/3/17 13:55

    Браво, точно така трябва да постъпват всички населени места, даже трябва да слагат по една табела -За политици забранено

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.