15 592-ма изселници в Турция са гласували за партия ДОСТ, но ДПС изненадващо получава подкрепата на 10 403-ма нашенци, предаде репортер на 24rodopi.com от южната съседка.
„Всички тук са изненадани, след като в подкрепа на ДОСТ се включиха президентът, министри от кабинета „Йълдъръм“, ръководители на държавни институции, депутати от Меджлиса, всички изселнически дружества. Очакваше се смазваща преднина за ДОСТ, а ДПС постигна резултат, който тук всички определят като уникален заради ситуацията“, предаде още репортерът ни.
Общо в 35-те секции правото си на вот са упражнили 29 762 български граждани.
Данните са неофициални и ще претърпят промени. В почти всички секции ДОСТ изпреварва ДПС. Рекордно гласуване е отчетено в квартал "Авджълар", където в една секция са гласували 1 700 души.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

34 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/3/17 08:35

    Туркиня съм но ми писна, вече от тези изселници! Те кои са че ще взимат решение вместо нас, кой да ни управлява! Направили са си своя избор още преди години, като са решили да живеят в Турция! В българия идват само, за по няколко дена да се фукат и да си подават документи за пенсии, майчинства и т.н. До кога ще ги търпим! Не им завиждам, но не искам хора, които не живеят в България да взимат решения вместо нас!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/3/17 09:07

    Ne oldu Dost ne olduuuuuu ...Van Lutvi predatelq

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/3/17 09:23

    Проблемът е, че е разрешено двойното гражданство. Ако се промени това нещата ще придобият друг характер.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/3/17 09:24

    Добре, ГЕРБ спечели, а кой ще е новия областен управител? Покажете се като партия, която се модернизира! БСП направиха този ход, резултатите са видни. Аз съм дълго време журналист, г-жо Караянчева не правете трета грешка с назначенията си на зам, областни, и областен управител! Ако можете сложете, непартийна фигура. Защото пак ще направите грешка. Никой не е получавал до сега, трети шанс за поправителен изпит. Следващия успех за ГЕРБ е във ваши ръце! Народа показва, че не иска БСП на власт. Уважете достойно доверието, което Ви даде!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/3/17 09:27

    Evala ba parviq komentar, istinska Balgarka

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/3/17 09:43

    Кво стана БОСТ , квостана? А? Къде е Лютив Бостан сега?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/3/17 09:58

    Bravo na parviq komentar i sbogom dost na dobar pat

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/3/17 09:58

    Ха сега да видим има ли държава?! Има ли служби?! местанч0 няма да има вече имунитет-дали ще го подхванат както трябва или ще забегне в анадола....

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/3/17 10:01

    Сиктир Лютви

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/3/17 10:13

    Язък за тия хорица,разкарваха ги като маймуни, и за какво?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/3/17 10:25

    Браво на жената от първия коментар, че е стигнала до това заключение.Аз съм българка и мисля същото.Значи трябва да се вземем в ръце и заедно да си подредим и управниците и държавата.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/3/17 10:31

    До:08:35
    Права сте,аз мисля че, всичко това важи и за българи,цигани,помаци които от години живеят и работят из европа

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/3/17 10:35

    blagodarq na tezi grajdani ot turciq koito sa glasuvali za DPS
    (HAK VE OZGURLUK PARTISI)no borbata shte e po ojestocena na sledvastite izbori, do togava nie kato DPS trqbva povece da se obedinim i da stanem silni srestu sledvastata vilna kim nas, i vqrvayte togava te sthe se otkajat...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/3/17 10:52

    Çek TEK Rumeli TV bugünde çek Asil Bulgaristan Türklerin nasil biz Türkleri satan ve Erdoğani Kandıran AJAN PAVELi ÇEK Kİ İBRETLİK OLSUN biz Türkler nasıl onun sonunu getordik ..
    EY SEVGİLİ, EY SEVGİLİ ŞİİRİNİ BİRDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'dan DİNLEMENİZİ TAVSİYE EDERİZ SİZE EY SATILMIŞ TEK RUMELİ TV hani siz bar ya siz asıl Erdoğan düşmanı olanlar fakat para için ..... boşuna Dulovo kmeti size hakettiginiz kelimeleri soylemedi

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/3/17 10:54

    Язък за гласовете им косвено подкрепиха псевдо-патриотите

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/3/17 11:04

    От смяната на имената и голямата принудителна екскурзия това е най големия удар спрямо турците. Успяха авантюристите да откъснат парче месо от тялото, да разединят и разделят семейства, родове, махали, села и градове. Дано Ви вземат мътните, затова че разрушавате единството, заедността и силата на турската етност за лични интереси и амбиции. Само поради факта, че едни трябва да са постоянно с влияние в обществото вместо да са в кауша, намазаха масло на филийката на националистите. На поредните избори се разделете още по вече! Викайте за фереджета и потури и ще хванем последния вагон, когато се разделим на по 7-8 депутата. Тогава едните ще стават истински турци, а другите братушки. Тогава белким помирясате. Хората по цял свят се обединяват те тръгнаха да се делят. Ахмет бил Лютви бил! Кой взема Лютвито от улицата? Нали го взема Ахмет? Нали той му даде криле да лети? Не можа да вземе сараите с алчност и сега намери дойна крава в лицето на Анкара. И какво по вече от двойно гражданство, свободно посещаване на близки и роднини, на роден край искате не знам? Не знам кой по вече ви обещава? Тъп и прост народ /с болка в сърцето/!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/3/17 11:06

    МЪКА МИ Е МЕСТАНЯ КВО ГО ЧАКА, ВЕДНАГА В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО И ДА ВРЪЩА МАНГИЗИТЕ, КОИТО ВЗЕ ЗА ИЗБОРИТЕ, ЕЙ ЧЕ КЕФ!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен27/3/17 11:21

    ДОСТ да се закриеееее и на следващите избори да сме си единни и да гласуваме само за ДПС и ще сме втора политическа сила в БГ....

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен27/3/17 11:34

    трепетере

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен27/3/17 12:21

    Корупция, социално неравенство, ксенофобски прояви и омраза към чужденците от една страна, а от друга - натиск, грубости и пречки срещу турците с двойно гражданство, които искаха да отидат в България, за да гласуват там напрежение, недоволство и скандали заради недостатъчния брой на избирателните секции в Турция.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен27/3/17 12:22

    Повече от 10000 гласа които взема ДПС от избирателните секции в Турция показва недвусмислено че много голяма част от българските турци-изселници,наши съграждани, не се поддадоха на дивата пропаганда на турските институции,не се уплашиха от заканите за уволнения,отнемане на домовете, и гласуваха по съвест и убеждение че никоя външна държава няма правото да се меси в управлението на страната където са родени.Това беше и един хубав шамар за Ердоган и неговата камарила, и доказателство че намеренията му да прати в небитието Кемалистка Турция няма как да се случи защото днешните граждани на тази държава нямат нищо общо, и не искат да имат нищо общо със болните амбиции на един самозабравил се сатрап вживял се в ролята на османски султан.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен27/3/17 12:26

    "Най-трудният вот на българските турци" Политика на пречки и затрудняване намаляването на броя секциите за избирателите в Турция - от 141 в миналото на 35 сега."ДПС изгуби монопола върху гласовете на турците""Номерът с невалидните бюлетини за изселниците", в която се твърди, че служители в секциите нарочно посочвали за неправилно написано името на избирателя, за да му попречат да гласува.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен27/3/17 13:43

    Zashto samo imate problemi s izselnicite ot Turciq zashto nikoi ne ıska da vijda balgarite iz Evropa samo ot Turciq idvat da kradat mnogo hora znam koito jiveqt v Evropa no vzemat detski i maycinstvo ot BG..Predi da napisete neshto si pomislete..

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен27/3/17 14:19

    12:22 Не си правете труда да мислите или да приказвате за Ердоган той е играч от висока класа.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен27/3/17 14:23

    За Туркинята менте от 1-вия коментар,и на нас Германците ни писна от българите в Германия и кво да правим,да ви слагаме в концлагери или хайде Марш назад ли?, какво,,,😘 ако не знаеш,дати кажа че е чест да си Турчин,и относно за за Псевдо патриотите ментета Валери Симеонов е етнически циганин от влашки произход тоест мангал,те предадоха Левски и Ботев,те предадоха кп Петко войвода,те клаха народа,на 9 юнския преврат,те клаха народа на 9 сертември,те отвориха всички лагери и затвори в България.да аз сам ТУРЧИН,и това е чест за мене, Бог да пази България и нейните деца.,🤗 Мехмет.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен27/3/17 15:58

    Разумен коментар на 08:35 ! Браво и другите,проявили разум и гласували за ДПС !

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен27/3/17 17:04

    Na tija izbori po inertsija sa glsuvali za dps no za drugite izbori garantirano njama da glsuvat za dps.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен27/3/17 19:32

    Ние непродадените хора живеещи в ТУрция за втори път показахме на властите,че не сме закупени.еее има и такива от балгюч които се изтрепиха за Местанчо,но ние не сме овце и нямаме нужда от овчари.няма да позволим на никой да се бърка във вътрешните работи на България.не даваме дори и парченце от територията и.а колкото до дпс,не че им вярваме,но им даваме последен шанс.благодарен съм на всички нашенци за силата и смелостта която показаха.чakam как ще реагират ръководителите на групите от Bal-göç, които за няколко лири продадоха духа си.частлив съм с успеха на народа

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен27/3/17 21:55

    Ех Мехмеде, Мехмеде то се знае, че все трябва да има и опозиция!

    Подпис: Туркинията от първия коментар!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен27/3/17 22:24

    Чудно защо фанатизирани нашенци с доза арабски нюанс на ниска култура, поклон пред този дето духа се правят на интересни? Достойнството на турчина като интелект, смелост, трудолюбие, вярност и прочие няма да дадем на някакви самозабравили се утрепки, продажни ислямисти. Кой им дава правото да са по големи турци от мен, от теб, от нас? Арабски протежета дърпащи прогресивна Кемалистка Турция в батака на феодалните си османистки разбирания. ДПС е била и ще бъде винаги партията на опората, на обединението, на прогреса.

    ОтговорИзтриване
  31. За Туркинята(!) менте от 1-вия коментар,и на нас Германците ни писна от българите в Германия и кво да правим,да ви слагаме в концлагери или хайде Марш назад ли?, какво,,,�� ако не знаеш,дати кажа че е чест да си Турчин,и относно за за Псевдо патриотите ментета Валери Симеонов е етнически циганин от влашки произход тоест мангал,те предадоха Левски и Ботев,те предадоха кп Петко войвода,те клаха народа,на 9 юнския преврат,те клаха народа на 9 сертември,те отвориха всички лагери и затвори в България.да аз сам ТУРЧИН,и това е чест за мене, Бог да пази България и нейните деца.,�� прав си!!!

    ОтговорИзтриване
  32. Кога хората ще осъзнаят, че Герб,Бсп, Дост,Дпс... Са едни и същи крадци. Просто се борят за власт. Обикновените хора, докато се делят на червени,сини,българи, турци. А не ги изметем. Все същият спектакъл ще ви играят. Сцените и героите ще се сменят. Когато се изхабят действащите, просто ги заменят. Но задкулисните играчи управляват. Къде са Жан, Костов, Сергей , Първанов. Смениха ги. С нови. Докато се изтъркат и тези. Корнелия,Бойко. Опитаха се и Доган да сменят. Защото спря да защитава интересите на Анкара. Политика, конспирации, мафия. Не гласувам, защото просто няма за кого. Няма интелигенция неопетнена, професионалисти в областта си, да се организират и да обединят народа.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен28/3/17 06:20

    komentatorka na pırvo myasto turkinyata na koyato mu e pisnala ot izselnitsite pitay mayka si baştati ot koy proizhot e i oşte po vajno tam ostanaha samo utaykata na dırjavata izneverili na sobstveniya si narod

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.