Сбъдна се прогнозата на 24rodopi.com, че 10-тият в кандидат-депутатската листа на БСП Милко Багдасаров ще получи мощна преференциална подкрепа и ще размести крайното класиране. Заради получените преференции, Багдасаров вече е втори в подреждането на листата, обявиха от РИК. Като 10-ти в бюлетината с №10 Багдасаров получава 781 преференции, които са над необходимите 7 % от общия брой гласове на партията и позволяват размествания.
Феноменът „10/10“ обаче няма да лиши водача на „червената“ листа Александър Симов от мандат в 44-ото Народно събрание. В неговия актив влизат всичките 6232 бюлетини без преференциално гласуване. Ако обаче Симов се откаже от парламентарно присъствие, неговото място ще заеме Багдасаров.
Както вече 24rodopi.com писа, в ДПС  можеше да се случи изненадата „9/9“ и заемащият 9-ата позиция Ахмед Моллахасан да се окаже на избираемо място.
Факт е, че много избиратели зачертават както номера на бюлетината, така и същия номер в частта с изписаните имена на кандидатите. Освен това някои от кандидатите умишлено агитират за преференциално гласуване и така изпреварват поставените по-напред в листата.
За Ахмед Моллахасан са гласували 1 872 души. Този резултат обаче е далеч от 7-процентната бариера, която позволява разместването в листата. Моллахасан можеше да се окаже втори, ако имаше 2 700 преференциални гласа.
Петият в листата на ДПС Альоша Синабов също е работел за преференции, получил е 733.
Отличник в ГЕРБ е третият в листата Дамян Кьосев, изработил 1484 гласа за себе си. Директорът на дирекция "Аграрно развитие" в Областната земеделска служба вече е втори.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.