Ибрикчийството е личен избор!
Застава пред господаря си в поза „одобрявано наведен“. Усещайки блажено двете банкноти от по 100 евро, които след минута ще влязат в джоба му, пуска дежурната слугинска усмивка и пита „Бате, доволен ли си…“.
Няма значение, че вкъщи жена му може да го гълчи, защото нейният живот е по-стойностен, или в събота отец Петър ще го изгони от храма с думите „Марш навън, мискинин такъв, ще ми взимаш пари от предатели, които се финансират от далаверите с петрола на „Ислямска държава“.
Това е ибрикчийството! Личен избор!
Когато обаче някой се храни с парите на данъкоплатците в Кърджали от години и сега е взел на ишлеме и ибрикчийството пред ислямски господари, това вече е проблем. Следва лицата, които се разпореждат с парите на гражданите на Кърджали да вземат мерки.
За какво иде реч?
Един от съветниците на омбудсмана на Кърджали играе ролята на пиар на група, чието финансиране е заплаха за националната сигурност. Генезисът на парите на тези хора е свързан с петролните кладенци на „Ислямска държава“. Засега само един тип от Джебел величае тази терористична организация, но тревожна е активността на съветника на омбудсмана във Фейсбук и интернет, където разпространява неверни неща, внушава абсурдни тези, пробутва рекламни трикове в полза на онези, които са заплаха за националната сигурност.
Затова Расим Муса, Хасан Азис, Раиф Мустафа, Милко Багдасаров, Огнян Иванов и другите председатели на групи в Общинския съвет трябва да вземат мерки, за да не се окаже, че Община Кърджали финансира тъмни субекти в съдружие с онези, които са на издръжка на ислямистите.
Или да работи като съветник на светската и демократична институция Омбудсман на Кърджали или да е ибричкия. Средно положение няма.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.