Делегация от общини от област Кърджали, както и представители на ДПС, посетиха турския град Измир. Групата, която включваше кметовете на Кирково и Черноочене Шинаси Сюлейман и Айдън Осман, както и председателя на Общински съвет-Крумовград Метин Байрамали проведе редица срещи с представители на местната власт, изселнически организации и наши сънародници в южната ни съседка.
Групата беше приета от кмета на Община Газиемир Халил Ибрахим Шенол, кмета на Община Буджа Левент Прищина, кмета на Община Борнова Олгун Атила и кмета на Община Конак Сема Пекдаш.
Представителите на делегацията посетиха и Сюлейман Пехливаноглу - председател на Федерацията от организации на изселници от Балканите за Егейския район.
Срещите протекоха в позитивна атмосфера. Една от обсъжданите теми беше тази за установените дългогодишни приятелски отношения между побратимените общини.
Двете страни бяха категорични, че с тези актове се откриват възможности за администрациите, бизнеса и гражданите от побратимените общини за развитието на сътрудничеството в сферите на културата, изкуството, образованието, науката, социалните дейности, обществените проблеми, туризма и други.
Представители на местната власт в Измир бяха категорични, че тези добри двустранни взаимоотношения, трябва да продължат да се развиват и да се полагат още по-големи усилия за изпълнението на нови съвместни проекти.
Кметовете проведоха и много срещи в Буджа, Мендерес, Сарнъч, Газиемир, Гьоредже и други квартали на Измир, където живеят големи групи изселници от България.
На разговорите изселниците поставиха редица въпроси относно предстоящите на 26 март парламентарни избори в България. Бяха дискутирани темите за откриването на секции извън страната, проблемите произтичащи от Изборния кодекс и други.
Нашите изселници заявиха и мощната си подкрепа за листите на Движението за права и свободи.
Исмет ИСМАИЛ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/2/17 18:05

    Скоро в разгара на предизборната кампания очаквайте пълна забрана за влизане в Турция на почти всички активисти и кметове на ДПС

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/2/17 18:35

    Ми то Кърджалийци къде могат да идат освен в Турция.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/2/17 18:56

    Само дпс

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/17 07:17

    Почна сеееееее

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/2/17 14:14

    Защо спряхте да ходите в Бурса?.Къде останаха лидерите на изселническите организации?.Къде са,Гюнайдън,Кашмер,Фаик от Г.Веслец и разни дернеци,петъци.До скоро се отчитахте пред тях.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/2/17 16:01

    UPREKVATE DOST CE PRAVI AGITASII, A VIE GOSPODA SISTOTO.
    IMAM MNOGO RODNINI TAM I ISKAT ZA DOST DA SI DADAT VOTA,NEMOGA DA GI UBEDYA...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.