Условната присъда за смъртта на 37-годишния Димитър И. ще бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив. Това е желанието на роднините на загиналия на пешеходна пътека кърджалиец, заяви за 24rodopi.com адвокатът на близките Ясен Сариев. Семейството на Димитър ще настоява за ефективно наказание.
Както вече 24rodopi.com писа, делото за катастрофата, която превърна Кърджали в града с най-много „легнали полицаи”, приключи с условна присъда за шофьора-убиец. Окръжните магистрати признаха за виновен Васил П. за причиняване на смърт на пътя.
Припомняме, че инцидентът стана през нощта на 3 май м.г. 37-годишният Димитър И. пресичал на пешеходна пътека кръстовището на ул.”Осми март” и бул.”Беломорски” във „Веселчане”, когато е пометен от лек автомобил „БМВ”, зад волана на който бил 21-годишният Васил П., с прякор Ешека. Димитър умира на място.
„Смятаме, че не е преценена правилно фактическата обстановка, както и обществената опасност на подобен род деяние. Загиналият млад човек е бил блъснат на пешеходна пътека от водач на автомобил, движещ се с много висока скорост в рамките на града, в район, в който един от най-интензивните трафици в Кърджали”, посочи мотивите за обжалването адвокат Сариев.
Васил П. получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години. Изтърпяването на присъдата обаче бе отложено за срок от 4 години. Книжката на виновния водач бе отнета за 30 месеца.
Инцидентът от май м.г. предизвика масово недоволство и подписка от страна на кърджалийци, които поискаха спешни мерки, свързани с безопасността по пътищата в областния град. След техните искания, бяха поставени изкуствени неравности по най-натоварените пътни участъци и пред училищата в града.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/2/17 10:47

    За човека, който е карал без винетка и застраховка и предложил рушвет (40 лв) на полицаите искат до 6 години затвор...
    А този идиот, който е убил човек на пешеходна пътека поличава условна присъда (2 години) с изпитателен срок (4 години).
    Кеде е логиката, кеде е справедливостта? И защо съдебната система работи по различен начин за различни хора? Нима законите не са еднакви за всички? Или да даваш рушвет на полицай е по-опасно от това да блъскаш човек на пътя и да го убиеш?
    Как мислите???

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/2/17 12:44

    Такова правосъдие няма в цял свят .Убиваш и те осъждат условно .Какви са тези съдии имат ли малко морал .Утре ако пострада някой техен близък дали ще бъдат толкова снизходителни.Уникална държава уникална съдебна система.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/2/17 13:34

    vkaraite go vatre nie 6te go sadim jena 6te napravim e6ek

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/2/17 14:33

    Затвор най малко 20 години и кръвнина за близките им най малко 200 000 лева и което дори е малко..човека ако беше жив можеше и имаше шанса може би да спечели и спести и 2 милиона с един проект ако застане до агента Павел и дост

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.