Елитни отбори ще играят на стадион „Дружба“
Всички елитни футболни клубове в България ще могат да играят на стадиона в Кърджали от месец май т.г., защото той вече отговаря на всички изисквания на УЕФА. След около 2 месеца ще приключи първият етап от модернизирането на стадион „Дружба“.
Ремонтът на спортното съоръжение е на финалната си права. Положена е и тревната настилка, вече се полива.
„Остава да се направи лекоатлетическата писта, която ще бъде от тартан от най-ново поколение. Модерната писта позволява Кърджали да бъде домакин на състезания по лека атлетика. Тартановото покритие е много удобно, в това ще се уверят много кърджалийци, които предпочитат стадиона за сутрешния си крос“, заяви пред 24rodopi.com президентът на ФК „Арда“ Рамадан Яшаров.
Поставени са 5 500 седалки, като на втория етап ще има още 12 000 седалки. В Кърджали вече има „кошара“ - заграденият сектор за феновете на гостуващия отбор. Има и две арестантски клетки, където ще бъдат държани до края на мача запалянковци, които правят опити за предизвикване на безредици.
Спортният комплекс ще разполага с 50-тонна цистерна за вода, като една от целите на ръководството на клуба е да разчита на собствен водоизточник, за да се намалят разходите за вода.
За втория етап са предвидени монтиране на осветление и изглаждане на резервно игрище, което е в съседство на стадиона и паркинга пред него.
Основен ремонт на стадион „Дружба“ не е правен от 1961 година.
Средствата са от бюджетите на държавата и на Община Кърджали.
Припомняме, че при посещението на Реджеп Тайип Ердоган в Кърджали, той обеща 2 милиона лева за ремонт на стадиона, но заради последвал „преврат“ в клуба, в стремеж да се усвоят парите, превод от Анкара не последва.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/2/17 19:28

    Блажени са вярващите,тяхно е царството небесно!!!Кърджали е на светлинни години от елитен футбол и елитна лека атлетика!Рамо-единствения футболен президент в СВЕТА,"поддържащ" футбола с банички,кренвирши и лютеница(ако има)-малоумник,неграмотен,но НАХАЛЕН и НАГЪЛ!За лека атлетика.............NO COMMENT!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/2/17 19:45

    Bravo! Neshto hubavo se sluchva v Kardjali. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/2/17 20:16

    ПАРИТЕ НА ЕРДОГАН ЗА КОИТО ПИШЕТЕ В САЙТА БЯХА СПРЕНИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ПРЕДИ ДА СВАЛЯТ РАМАДАН ДУРМУШЕВ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА 'АРДА'.ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ПРОВЕРЕТЕ ,А НЕ ДА ПРЕИНАЧАВАТЕ НЕЩАТА.И СТИГА С ТОЯ РАМО !!!НОВИЯ СТАДИОН СЕ НУЖДАЕ ОТ НОВ ПРЕЗИДЕНТ ,КОЙТО ДА БЪДЕ ОБЕДИНИТЕЛ ЗА ФУТБОЛА В КЪРДЖАЛИ!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/2/17 21:47

    Искаме Джейлан, искаме джейлан

    ОтговорИзтриване
  5. Ключовата фраза е "ще могат"....Ще могат, но няма. И да оправдавате тоя безумен ремонт, платен от Държавата/т.е./ от вас и мен, на който играе "клуб", подвизаващ се в не знам си коя окръжна група, не ви прави чест - не че имате подобна. Лека атлетика в Кърджали не съществува поне от 15 години, за информация само, няма нито треньори, нито спортуващи. Така че всичко е направено за да се усвоят едни пари... за съжаление. Ако е възможно да направите още един репортаж, но не поръчков, след, да речем 2 години и да видим тогава, какво ще е състоянието на прекрасния, все още не напълно готов стадион/то не е ясно дали ще стане/, който ще се нуждае от сериозна /финансова/ поддръжка впоследствие, а е 100% сигурно, че такива пари няма да има....А защо? Познахте - откраднати са или предстои да бъдат :) Аре лека!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/3/17 03:22

    Най-напред Арда да си играе на стадиона ,а не да играе в Перперек
    Елитните клубове си имат стадиони.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/3/17 03:58

    Имаме стадион без футбол и волейбол без зала......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/3/17 06:38

    Не виждам къде е осветлението.А до колкото знам цената му е колкото четвърт стадион.Може за икономия да са предвидени свещи, ама няма да е по стандартите на UEFA.Иначе не е лошо стадиончето, добре звучи, ако има спортни мероприятия, ама в града отдавна няма активна спортна дейност,то и хора не останаха, ама нейсе.....

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/3/17 08:56

    Щом в Кърджали,за "елитния" отбор на Рамото имаме такъв стадион,представете си какви стадиони ще имаме в България в близко време.Поклон Г-н Борисов!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Значи от другия сезон Арда атакува Б Група, после с доста зор влиза и в А Група. А през Сезон 2020/2021 когато няма да има ни Левски, ни ЦСКА, а Лудогорец вече ще е спукан балон, с много късмет и някой богат спонсор Арда атакува четворката в А Група и влиза в Лига Европа :)
    Другия вариант е да се атакува Купата на България и влизаме още преди 2021-ва :)
    П.С. За тези, които не са се досетили ... това го пиша само в рамките на шегата, на фантастиката

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/3/17 12:31

    UEFA? Доколкото ясно се вижда, стадионът изобщо не е довършен, тези седалки ще избелеят мега бързо а други няма да бъдат поставени.

    ОтговорИзтриване
  12. Vin Diesel1/3/17 20:07

    napravete stadion kato na Real madrid 5 etajen visok ! kakvi sa tiq 1 etajen ... za tova umira fudbola v bg !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/3/17 15:40

    басси комедията

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.