Общо 46 семейства с репродуктивни проблеми са подпомогнати с по 2 хиляди лева от Община Кърджали, в следствие на което на 4 от тях са се родили 5 дечица или говорим за близо 10 процента успеваемост на тази благородна инициатива, родила се през 2012 година. Двойна е била радостта на едно от семействата, където на бял свят са се появили близнаци. Това съобщи в интервю за Общинско радио Кърджали заместник-кметът по хуманитарните въпроси Веселина Тихомирова.
Автор на идеята за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми е д-р Марин Мухтаров, който през 2012 година е в Общинския съвет в качеството си на независим общински съветник.
Същата година са подпомогнати 6 семейства, пак толкова са те през 2013 година. През следващите три години се увеличава бройката на подпомогнатите двойки като през 2014-та те са 10, през 2015-та – 11, а през 2016 до месец юли по две хиляди лева са получили 13 семейства.
Интересът към програмата на община Кърджали не стихва и след тази дата. От август до края на 2016 година в общинската администрация са постъпили още 5 молби. А през тази – 2017-а, още 5.
Темата за финансиране на програмата за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми в община Кърджали бе коментирана и на последното заседание на местния парламент. В отговор на питане от председателката на Постоянната комисия по здравеопазване, социална и демографска политика д-р Йорданка Господинова, кметът инж. Хасан Азис заяви, че средства по програмата ще има и нито едно семейство, което отговаря на изискванията на правилника няма да бъде отхвърлено. При изчерпване на заложените 24 хиляди лева за програмата, ще се търси възможност за актуализиране на бюджета, каза кметът инж. Хасан Азис.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/2/17 19:16

    Sigurno da samo na svoite rodnini I blizki..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/2/17 23:55

    Mashaalah, kmetstvoto pravilo baia mnogo seks ...kakav rezultata?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/2/17 00:02

    Да, на едни и същи хора всяка година. Да им направят ревизия.И да ги върнат. Все пак са пари на данъкоплатците и би следвало да се разпределят справедливо.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/2/17 11:34

    Kolko trudesti se choveki ima v tozi kmetstvo? Bir, iki...edi?! Abe trudesti se choveki plastat li 20 stotinki socialni para zastrahovki v armeeca ili dezeita - pa kolko li para sa sabrale tova choveki v socialna zastrahivki bulgaristan - afganistansko aarmeec ...i ko stana...aarmeeca shi prai li na deca malko samo hepten malko?! I kato kak, s kakvo demek?! Pardon v afganistan li go pravi socialnia slujbata?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/2/17 17:19

    Успех на всички семейства в програмата. ЕДНо наистина много благородно дело. Бог да е с вас и да ви зарадва с рожба!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/2/17 18:49

    naipodhodqstiqt zam=kmet bravo,ednala4ezarna li4nost mnogo ni lipsva kato direktorka na ODZ Stastie /PROFESIONALIST

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/2/17 08:47

    Професионалист ?????? Благодарение на кого? Тя знае.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/2/17 08:57

    А пък Вие, научете се да пишете боже опази. Ако, и тя е държала на работа неграмотни, ясно какъв професионалист е.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.