Четири години и 6 месеца в затвора ще лежи бизнесменът Красимир Д., който уби на пътя 44-годишния златар Бахтияр Ш.-Батара. Това решиха окръжните магистрати в Кърджали след като делото бе върнато за ново разглеждане от Апелативния съд в Пловдив.
43-годишният строителен предприемач бе признат за виновен за причинена смърт по непредпазливост на едно лице и нанасяне на телесни повреди на друго.
Припомняме, че инцидентът стана през нощта на 30 октомври 2014 година в Прилепци.
Красимир Д. управлявал лек автомобил „КИА” под въздействието на алкохол. На завой мъжът загубил контрол над колата, излязъл извън платното и ударил двама мъже на 42 и 44 години. Шофьорът напуснал мястото на произшествието. Пострадалите били транспортирани в кърджалийската болница и настанени в отделението за интензивно лечение. По-възрастният получил черепна травма, а по-младият бил със счупен крак. Няколко часа по-късно тежко раненият Бахтияр Ш. починал.
Красимир Д. ще трябва да излежи присъдата си при първоначален общ режим. Окръжният съд отне шофьорската му книжка за период от 5 години и 8 месеца.
Той ще трябва да плати и разноските по делото на тримата частни обвинители в размер на 4 600 лева.
Както вече 24rodopi.com писа, първоначално Красимир Д. получи присъда от 5 години затвор. Апелативният съд в Пловдив обаче отмени наказанието и върна делото за ново разглеждане. Прокуратурата в Кърджали трябваше да състави нов обвинителен акт, в който да бъде посочено дали загиналият при катастрофата златар Бахтияр Ш.-Батара е бил „предвидима” или „непредвидима” опасност на пътя пред водача, както и дали скоростта от 47 километра в час е била „несъобразена”.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/2/17 20:54

    Egati d1rjavata mnogo be 4.6

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/17 04:26

    Това не е ПТП,това е убийство и кво стана сега 4'6 глупости,най малко 15 е трябвало,а момчето си отиде,лека му пръст.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/17 08:54

    а на ешека условна

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/2/17 14:17

    kvo vi trqbva na vas sq Esheka we kletaci dolni

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.