55 417 клиенти са посетили офиса на НАП в Кърджали в рамките на миналата година. 22 300 от жителите на региона са потърсили услугите на служителите с цел изясняване на здровноосигурителния си статус. Средно по 11 минути е било времето, необходимо за обслужване на един клиент, посочи директорът на приходната агенция в Кърджали Елван Гюркаш. 
10 048 са били подадените данъчни декларации от физически лица в офиса на НАП през 2016 година. За 2 200 от тях клиентите са ползвали онлайн услугите на приходната агенция, като данъчните отчитат ръст от 25% на подадени декларации по електронен път спрямо 2015 година. „Призоваваме всички наши клиенти да се възползват от алтернативните методи за подаване на декларации и ползване на услугите на НАП. По този начин се спестява време, както и се ползва възможността за отстъпка", посочи директорът Елван Гюркаш. 4 379 е общият брой на подадените декларации за корпоративно поданъчно облагане.
Директорът на приходната агенция допълни, че от офиса на НАП в Кърджали са преизпълнили плана за м.г. със 101 процента.
Срокът за подаване на декларации за доходите на физически лица през т.г. е 2 май. Ако това се направи по електронен път до 31 март, клиентите могат да ползват отстъпка от 5%, която обаче не е повече от 1000 лева. Новото през тази година е и възможността за коригиране на данъчната декларация. Това може да бъде извършено веднъж годишно до 30 септември.
В сила са и промените при ползване на данъчно облекчение за деца с увреждания. Детето не трябва да е навършило пълнолетие до 1 януари на съответната данъчна година. Всички данъчни облекчения могат да се ползват само ако лицата нямат задължения за принудително изпълнение към НАП.
През тази година е увеличен и минималният размер на осигурителния доход. Вноската за безработни лица, които се самоосигуряват, е в размер на 18,40 лева, която се изплаща до 25-о число на месеца следващ този, за който се отнасят. От офиса на НАП отново припомниха, че при три неплатени вноски здравноосигурителните права се губят, а за тяхното възстановяване лицето трябва да заплати вноски за 60 месеца назад.
24rodopi.com
Снимка:24rodopi.com





Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/2/17 13:13

    Плана е преизпълнен за да имат пари корумпираните управници да си сменят луксозните лимузини,да имат за екзотични дестинации,да обиколят екватора 3 пъти,а не да има за прилични заплати,пенсии,детски,майчинства

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/2/17 18:53

    Редакция, моля пускай коментарите!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/2/17 19:47

    Масова с изключение на Кърджали не използват касови апарати и не дават фискални бонове в училищните бюфети.Защо НАП не ги проверява.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.