Провал претърпя опитът на независимия народен представител Шабанали Ахмед да проведе среща с наши гурбетчии в Брюксел, разкриха пред 24rodopi.com свидетели на скандала.
„Казаха ни, че в кафене „Varna“ ще има среща с депутати от ДПС, каквито и досега са били провеждани. Останахме шокирани, когато в заведението влезе изключеният от ДПС Шабанали Ахмед. 40-50 души напуснахме, а на една от масите той проведе среща с 8 души (на снимката). На излизане само предупредихме да не му се позволява пак да крещи „Аллах Акбар“, за да не превърне и нашия квартал в съмнителен като Моленбек, където след всеки терористичен акт навлизат спец полицейски части“, заявиха пред 24rodopi.com гурбетчии от Кърджали.
Кафенето се намира в квартал „Скарбек“, където живеят много нашенци. Припомняме, че предградието Моленбек се смята от полицията за главен развъдник на ислямистки екстремисти в Западна Европа.
Нашенците визират скандала от 27 декември в кирковското село Могиляне, където митинг на Лютви Местан започна с викове „Аллах Акбар“ (вижте видеото тук).
Шабанали Ахмед влезе в 43-тото Народно събрание от така нар. „Квота на Партията на справедливостта и развитието“.  След срещи на Лютви Местан, тогава председател на ДПС, той успя да наложи трима ислямисти на избираеми места в кандидат-депутатските листи. Шабанали Ахмед беше изключен от ДПС през януари м. г. Родом е от село Водач, община Черноочене. През 1999 г. по програма на Главно мюфтийство заминава за университетско обучение в Кралство Йордания. След трисеместриален подготвителен курс по арабски език в Йордания, през 2001 г. се записва във Факултета по теология към "Университета Селчук" в Коня, Турция. През 2005 г. се дипломира от същия университет с успешна защита на дипломна работа по ислямско право.
След неуспешния опит за преврат в Турция, над 60 от преподавателите в университета бяха арестувани и освободени от работа, защото според турските власти били свързани с организацията на сочения за организатор на опита за метеж Фетхуллах Гюлен – ФЕТО. Бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров твърди, че Шабанали Ахмед е бил обучаван от хора на ФЕТО и също е свързан с организацията.
Шабанали Ахмед и бизнесменът Кемал, който е съдружник във фирмата, която извършва ремонти на джамиите в България, и е от учредителите на партията на Лютви Местан, проведоха срещи с български гурбетчии в Германия и Белгия, потвърдиха за 24rodopi.com от кърджалийската структура на организацията на Лютви Местан.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.