Ловците няма да могат да отстрелват птици на територията на общините Момчилград и Крумовград. Ловът на пернат дивеч бе забранен заради констатираните огнища на птичи грип. Заповедта е на министъра на земеделието и храните. Изпълнението е възложено на Българска агенция по безопасност на храните, Изпълнителна агенция по горите и директорите на държавните горски предприятия.
Забраната важи за 35 общини в страната.
Както вече 24rodopi.com писа, 230 кокошки и 260 патици бяха умъртвени преди седмица след констатиране на птичи грип в Кърджалийско. Птиците са били собственост на стопани на частни имоти на брега на язовир „Студен кладенец". Пробите за наличие на опасното заболяване са били потвърдени от лаборатория в столицата. Стопаните ще бъдат обезщетени.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Dost Mestanli11/1/17 20:38

    Smeşna rabota.Karcali se razreshava v M-grad zabranqvat.ta raztoqnieto e 10km nali ogni6eto beshe v yazovir St.kladenec?interesriyska i kradliva darjava sme gospod 6e ni nakaje nqkoy den.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/1/17 21:51

    Жалко ! Великият Нарцис " Вълкоповаляч " от Момчилград беше решил да излезе на лов за пернати ! Беше си ангажирал един Краз за превоза им, ама нейсе - другата седмица може би.....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/1/17 22:58

    Смешна работа,явно аллах керима им е наредил отгоре.

    ОтговорИзтриване
  4. Mom4ilgrad12/1/17 08:33

    5 patki nqma v M-grad zabranata e tam yuhh be

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/1/17 09:49

    Пак за крадене го измислили този птичи грип..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.