„Не зная Джевдет Мустафа с какви основания ме обвинява, че съм бил „превратаджия”, че съм ,,назначил председател”  на сдружението, като общото събрание е проведено по устав и новият председател е избран единодушно от членовете на общото събрание. Като член на управителния съвет уверявам, че сдружение „Алтай“ не е придатък на никаква политическа партия, напротив, някои партии  приха нашите идеи в партийните си програми. Плюс това сдружението ни по устав може да подкрепи всякакви политически партии“, твърди Дуршум Юсуф Арда от ръководството на сдружението „Алтай“ по повод тежките обвинения, отправени от създателя на организацията Джевдет Мустафа.
Гражданско сдружение „Алтай” се превръща в политическа пионка, а новото ръководство е „назначено”, за да следва идеите на новия политически субект. За целта дори е фалшифициран печатът на организацията. Това обяви създателят на сдружението Джевдет Мустафа в писмо до членовете на неправителствената организация.
Както вече 24rodopi.com писа, Окръжният съд в Кърджали отказа да уважи искането на група лица, които се опитват да превземат гражданското сдружение „Алтай“. Те настояват за вписване на нови обстоятелства – предсрочно прекратяване на мандата на Управителния съвет, изключване на членове, ново ръководство, нов устав и др.
Прокуратурата пък ще разследва скандала,  познат още като „Опит за преврат с фалшив печат“. На 29 декември в Районна прокуратура е внесена жалба, в която в детайли е описано как се прави опит да се открадне сдружение с нестопанска цел с използването на фалшив печат и други неверни обстоятелства.
След първоначалния отказ и направените корекции в искането, съдът е вписал промените в ръководството на „Алтай“. Сдружението има нов председател и нови членове на Управителния съвет. От стария състав мястото си запазва само Дурмуш Юсуф Арда.
„Искам да напомня, че сдруженията с нестопанска цел се управляват по устав, като се спазва Закона за юридическите лица с нестопанска цел, а не чрез криене на документи или чрез медийни изяви“, пише Дурмуш Юсуф Арда.
В писмото си до създателя на сдружението той описа по дати проведените заседания. Относно фалшивия печат, прави следното уточнение: „Новото ръководство на управителния съвет смята, че анулираният печат или е изгубен, или пък се крие от лице, за когото се знае, че е осъден за криминални прояви, т.е. за фалшифициране на документи. Поради тези обстоятелства е утвърден новият печат на сдружението“.
Спестяваме на читателите обидните квалификации по адрес на Джевдет Мустафа и други учредители на „Алтай“.
„Щом Джевдет Мустафа разкрива ”шокиращи подробности от кухнята на „Алтай“ за периода след гражданските инициативи и появата на „тъмни субекти“, които са се опитвали да превърнат „Алтай“ в организация, която би застрашила националната сигурност”, то би трябвало да сезира прокуратурата или други държавни органи за тях. Да каже точно кои са те?“, пише Дурмуш Юсуф Арда.
„Джевдет Мустафа действа с логиката „Çamur at izi kalsın” буквално преведено значи „Хвърляй кал на някого, като след време все пак ще остане някаква следа от този изхвърлен кал”, пише още той.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. zaferiyus10/1/17 10:00

    Стига с тоя печат, Печатат не е задължителен. Печата има символичен характер, не удостоверява истинността или законосъобразността на някакав документ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/1/17 10:26

    АМАН С ТИЯ СЕМЕЙНИ ДРАМИ В АЛТАЯ, НЯМА СПОКОЙСТВИЕ ОТ ТЯХ! ДА СИ ЯДАТ ХЕЛЯЛ ХРАНАТА И ДА НЕ НИ ЗАНИМАВАТ!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/1/17 10:29

    "Хвърляй кал на някого, като след време все пак ще остане някаква следа от този изхвърлен кал""O my gosh look at her but"
    или на български :хапва рибка,вкусна рибка.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/1/17 11:04

    Aba Durmus senin yapacan isi ....
    her gittigin yeri batırdın,bokladın!
    Turkieden para koparalım diye napacanızı sasırdınız iyice

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/1/17 11:55

    Абе Дурмуш, след като не сте политически обвързани, защо всички членове на "Алтай" са членове на ДОСТ?
    Защо всички са гладни като Достаджиите?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/1/17 12:28

    Durmus bey ,sen para icin yapmican sey yok,karalamican kisi yok,kendi evlatlarini terketmis bir"babasin" sen,niye bu makamlara hep kisiliksiz,sahtekar kisiler var

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/1/17 13:16

    Агент антиката защо бихте шута .

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/1/17 14:47

    Редкцията със своите предишни публикации не беше ли посредник за клеветата срещу новото ръководство на "Алтай". След този отговор на ответниците, ще има ли честта да им се извини. Все пак чест ѝ прави, че са дали трибуна като право на отговор.

    ОтговорИзтриване
  9. a be tiya mnogo rano pocnaha da se karat

    ОтговорИзтриване
  10. HADI ULAN. Bil IZBRAN EDINODUSHNO. DOKARAL BRATOBCHED SI OT ATDINO, DAL OBYSVA VAV YAMBOLSKI VESTNIK. HITRECA DURMUSH SE PRAVI NA NEVINEN!

    ОтговорИзтриване
  11. IMA SI PROCEDURA ZA OBYAVYAVANE NA ANULIRAN PECHAT. NE MOJE NA SVOYA GLAVA DA SI IZKARVASH NOVI PECHATI VSEKI DEN I TO BEZ DA IMASH PRAVO NA TOVA.

    ОтговорИзтриване
  12. PORADI FALSHIFIKATORA DURMUSH ARDA V MOMENTA, SDRUJENIE ALTAY IMA DVA RAZLICHNI PECHATA!??? PITA SE KOY E ISTINSKIYAT??? PROKURATURATA TRYABVA DA RAZSLEDVA TOVA I DA OTGOVORI. A ZA DURMUSHCHO OT 1 do 3 GODINI ZAD RESHETKITE.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/1/17 17:19

    Pechatite moje da gi pravi Antikata.
    Antikata e sobstvenik na ALTAY.
    Durmus da duha Supata.

    ОтговорИзтриване
  14. PECHATA MOJE I DA NE E ZADALJITELEN, NO KOGATO E FALSHIF SE RAVNYAVA NA FALSHIV PODPIS! Anadin mu.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен10/1/17 19:02

    Царя на фалшификатите е Мехмед АНТИКАТА от Солище,а Дурмуш Арда е обикновен ментереджия,в това здружение вече няма истински хора.

    ОтговорИзтриване
  16. NAZNACHENIYAT OT MESTANOVCITE NOV PREDSEDATEL NA ALTAY- N. Habibov e TARGOVEC NA SVINSKO MESO. SDRUJENIETO BESHE SAZDADENO ZA PRAVO NA IZBOR NA HELAL HRANA. SEGA DOST SA NAZNACHILI EDIN "DOMUZCHIYA" za PREDSEDATEL NA ALTAY. CHESTITO NA VSICHKI MUSULMANI V KARDJALI.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.