Календар за новата 2017 година в два екземпляра получи директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали Милко Багдасаров. Подаръкът идва специално от Националното издателство "Аз Буки" като официален календар на Министерството на образованието и науката, като на страницата на месец ноември е снимката на единадесетокласничката Ирена Христова. "С радост Ви съобщаваме, че в обявения фотоконкурс "Моето училище е най-хубавото"сред победителите е класирана творбата на Вашата ученичка Ирена Христова. Приемете поздравленията ни. За екипа на "Аз-буки" успехът е за целия педагогически екип на ръководеното от Вас училище ", пише в поздравителния адрес директорът на издателството д-р Надя Кантарева-Барух.
Изключително доволен от подаръка и хубавите думи, Милко Багдасаров веднага посети 11 клас по време на час по английски език и подари единия екземпляр на отличената ученичка пред съучениците и нейния класен ръководител Димитър Димов.
Ирена Христова е една от дейните участнички в школата по история на СУ „Петко Рачов Славейков" "ИстОрика".
Фотографията, която Ирена изпраща за фотоконкурса, представя как в навечерието на един от най-светлите български празници - Деня на народните будители, ученици от СУ „П.Р. Славейков" изразяват своята признателност към делата на народните будители с традиционното си факелно шествие и тържество в центъра на града. Славейковци дават пример за това, че трябва да почитаме значимите български празници и да ги честваме независимо, че са официални почивни дни или времето е неблагоприятно, или се подготвят маските за друг празник.
Фотоконкурсът е първият по рода си и има за целда популяризира ученическото творчество и да представи училището през погледа на неговите ученици. Проявата е под патронажа на Министъра на образованието и науката. От общо 400 фотографии са класирани 12, една от които украсява месец ноември в календара, а именно славейковският Ден на будителите, изпратен от Ирена Христова. Вероятно е съвпадение, но патронният празник на най-голямото училище в Южна България е именно в предпоследния месец на годината.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.