По 7 300 лева на щат ще получи всяко едно от 26-те читалища в община Кърджали. Разпределението на държавната субсидия бе определена от Комисия от общинска администрация. В нея взеха участие зам.-кметът Веселина Тихомирова, експерти от отдел „Образование, култура и младежки дейности” и сектор счетоводство "Образование, култра и здравеопазване" към общинска администрация и 22-ма представители на читалища от общината.
За 26-те читалища от община Кърджали щатовете са 44, като само в седем от духовните средища щатните бройки са повече от една.
Читалищните секретари се обединиха и около идеята да бъде поискано дофинансиране от Община Кърджали за дейността им през 2017 година. Искането в писмен вариант бе входирано, след края на заседанието в общинска администрация.
321 200 лева е държавната субсидия за настоящата година за читалищата в региона.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/1/17 09:44

    Срамота , няма такава държава ... гладни да стоят библиотекарите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/1/17 09:59

    ПАРИ НА ВЯТЪРА
    КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ ХОРА В ТЕЗИ ЧИТАЛИЩА
    ПО СЕЛАТА НЯМА ДЕЦА А ТЕ ЧИТАЛИЩА
    ВЕЧ ДЕЦАТА НЕ ОТИВАТ ДО ЧИТАЛИЩЕТО А ДО ПОМАГАЛО БГ
    С ТИЯ ПАРИ НАПАРВЕТЕ НЕЩО НОВО
    ПОНЕ В ТИЯ ЧИТАЛИЩА ДА ИМА ИНТЕРНЕТ ЗАЛИ И ТАМ ДА СЕ СЪБЕРАТ НА КАФЕНЦЕ ХОРАТА ОТ СЕЛАТА

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/1/17 10:08

    Деса няма , читалище има

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/1/17 10:31

    ТОВА СА ПАРИ ЗА ВЯТЪРА.КАКВО ПРАВЯТ ЦЯЛ ДЕН ОСВЕН ДА ПИЯТ КАФЕТА ТЕЗИ БИБЛЕОТЕКАРИ.КОЛКО ДУШИ ПОСЕЩАВАТ УЧИЛИЩАТА.ТАКА Е И В КИРКОВСКО.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/1/17 10:41

    НА ЧИТАЛИЩЕТО В ДЖЕБЕЛ ДА СЕВЗЕМЕ ВСИЧКИЯ БЮДЖЕТ.МРЪСОТИЯ ПО КОРИДОРИТЕ,НИКОКВА ЧИТАЛИЩНА ДЕЙНОСТ ЗАМРЯЛА РАБОТА А ПЪЛНО СЪС СЛУЖИТЕЛИ,КОИТО САМО ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ И СОТЯТ ДО ПЕЧКИТЕ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/1/17 11:45

    ГОСПОДИН ХАСАН АЗИС,ЧИТАЛИЩНИТЕ СЕКРЕТАРИ НЕ ДА БЪДАТ ДОФИНАНСИРАНИ ЗА ДЕЙНОСТТА ИМ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА,А ДА БЪДАТ НА ПОЛОВИН ЩАТ,ЗАЩОТО НИЩО НЕ ВЪРШАТ.АПЕЛЪТ НИ Е КЪМ ВАС ДА ЗАДЪЛЖИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА ПРОВЕДАТ МЕРОПРИЯТИЯ,КОИТО ДА БЪДАТ ОТЧЕТЕНИ ПРЕД НАСЕЛЕНИЕТО.ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ НЯКОЙ ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ОТДЕЛ "ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА"ДА СЕ НАЕМЕ СЕРИОЗНО ПО ВЪПРОСА.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/1/17 11:49

    Предлагам освен читалищата на селата Стремци и Енчец всички други селски читалища да бъдат закрити.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/1/17 12:45

    Прокуратурата, да се занимава с изразходването на средствата за читалищата.
    Субсидията за заплати ли е или за читалищна дейност.
    Ако няма дейност, за какво са им заплатите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/1/17 13:49

    Много изморен вид имат тези общински служители. Га че ли са чистили сняг по сред нощите, ама надали.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/1/17 14:05

    Дори и едно дете да проявява интерес към книгите, съществуването на читалище в даденото село е оправдано. Родителите явно са абдикирали от задълженията и отговорностите към своите деца, но рано или късно ще променят това си отношение, поне една част от тях. Голяма грешка ще е, ако съграденото с толкова труд и ентусиазъм бъде унищожено. Компютърни зали има към повечето читалища, но че не се ползват от деца и родителите им си е лично техен пропуск. Вместо озлобените родители да гледат в канчето на четящите и образованите членове на обществото, нека да възпитават и обръщат внимание на своите мили рожбици...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/1/17 15:02

    Никаква читалищна дейност не се развива.Напразно взимат само заплати.
    Читалищните настоятелства са фиктивни без да са избрани на събрание в Кирковско.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/1/17 19:04

    Абе прецедател който вика ,,Аллах Векбер'' в могиляне как може да бъде плезен за развитието на децата в село Бойно.Голям парадокс и жалко за дечицата какво оброзование да чакат от такъв предател!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/1/17 19:44

    Toze ot Dost onkradha sashto racıynite kazanı za dopılnenie!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/1/17 20:08

    19:04 А Бе амсолак, безверник такъв, какво лошо има в цитата "Аллах Векбер", ако си турчин какъв турчин си бе смотан ти си асъл предател.Човек срамуващ се от религията си -комунист такъв.Много бързо забравихте ония години, нали се сещате.Да не забравяте единствената съпротива откъде дойде.Ако не бяха те - кемик кърълджадъ - унутмайън.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен20/1/17 21:03

    Do 20:08 абе,радикален ислямист,терорист мръсен ние винаги следим пътя на светския безсмъртен лидер Великия Ататюрк,а не кучето на Путин ердоган,който е виновен за убийството на толкова сивилни граждани!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/1/17 21:25

    Дост гидиджи - сабах гюнах ишлеип акшам дуа етмек не диинидир. Казан хърсъзларъ ортая чъкаджак ен якън заманда. Никой да не се мисли за тарикат, хак йерини буладжак

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.