„Убеден съм, че Кърджали ще се справи с предателите. Не виждам никакъв проблем, защото Кърджали не е сам. Кърджали е част от общата ни система в страната и от голямото ни семейство в Европа”. Това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на честването по повод 27 години от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ги поздрави за изборните резултати на изминалите президентски избори и партийното единство, което демонстрира регионът.
„През тази година битката за влизане в Народното събрание ще бъде много сериозна. На мен ми се струва, че не се очертава дълъг 44-ти парламент и затова влизаме в период на маратон от избори”, заяви Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че личният избор всеки трябва да го направи вътре в себе си.
„Трябва да приключим вътрешната борба със самите нас. Съмнението в собствената ни сила, съмнението в нашата сила, трябва да го преодолеем. Ние трябва уверено, със силата на нашата заедност, да вървим напред, за да реализираме онова, което очакват хората от нас”, заяви още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той припомни думите на депутата от Народно-републиканската партия в Турция Мухаррем Индже, които изрече на възпоменателния митинг в кирковското село Могиляне. „Няма как ние да бъдем инструменти в ръцете на чужди политици от една страна, а от друга страна чужди политици да дойдат тук, за да ни подреждат системата и държавата”, посочи Мустафа Карадайъ. Той завърши приветствието си с думите, че докато го има единството и заедността в партията, още най-малко 270 години ДПС ще бъде гарант на системността и ценностите, за които е създадена преди 27 години.
Близо 500 души - основатели на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, бивши регионални директори, бивши кметове на общини, бивши председатели на общински съвети на ДПС, представители на младежките организации и женските структури на Движението се включиха в отбелязването на годишнината. Събитието се проведе в обновения ресторант на хотел „Арпезос”, а организатор бе Областният съвет на партията.
Сред официални гости бяха още зам.-председателят и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, евродепутатите Неджми Али и Илхан Кючюк, народните представители Салиха Емин, Мустафа Ахмед и Айхан Етем, областният председател на ДПС в Хасково Ерджан Юсуф, кметът на община Стамболово Мухлис Сербест, областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам.
„Кърджалийската организация на ДПС е единна и на никого няма да предадем непревземаемата крепост на Движението”, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан подчерта, че през мандата на Движението България е постигнала две стратегически цели – присъединяването към НАТО и Европейския съюз. „Благодарение на хората, които учредиха нашата партия, борейки се за правата и свободите на малцинствата у нас, те допринесоха за ускоряването на процеса на демокрация в страната”, отбеляза инж. Изет Шабан. Той добави, че понастоящем демокрацията в България не е истинска, а трябва да се работи в посока да стане истинска. „Само тогава държавата ще стане силна”, уточни областният лидер на ДПС.
Първият координатор на Движението за Южна България и един от учредителите на ДПС адвокат Мюмюн Йълмаз отбеляза, че всички, които се опитват да разединят избирателите на ДПС, са обречени. „В 27-годишната история на ДПС е имало доста такива опити в различни години. Никой не може да провали единството на ДПС в национален мащаб.  ДПС винаги ще бъде единна и силна”, заяви Мюмюн Йълмаз.
Бившият депутат във Великото народно събрание и един от създателите на ДПС в община Кирково Хюсеин Карамолла посочи, че ДПС е създадена, за да защитава  правата и свободите на мюсюлманите в България.
По повод 27-годишнината от учредяването на ДПС в Кърджали, лидерът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението инж. Изет Шабан връчиха благодарствени  плакети на учредителите на областната структура на ДПС в Кърджали. Прочетен беше поздравителен адрес от бившия народен представител и член на Комисията за енергийно и водно регулиране Ремзи Осман.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/1/17 15:30

    Виждам Мустафа Юмер от Крумовград - първият най-вляво, и му свалям шапка. През 1989 година България го слушаше по радио Свободна Европа. Той е един от петимата най-големите дисиденти на България. Истински борец срещу комунизма и тоталитарния режим.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/1/17 15:47

    На снимката всички ли са от ДПС?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/1/17 16:11

    ДОКТОР ГЮЛЕСТАН ОТ КОЙ СИ ОТ ДПС ИЛИ ДОСТ
    СТИГА СИ ВАРИЛАЛ ТУ ПРИ ЕДНИТЕ ТУ ПРИ ДРУГИТЕ
    СТАНИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ МЪЖ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/1/17 16:44

    Кърджали ще се справи с крадливите предатели! Наистина ние ще се справим с вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/1/17 17:40

    В България има повече партии отколкото хора...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/1/17 17:55

    ДПС е Свята и Свещена партия която има симпазианти във всички континенти на планетата......мекеретата и предателите нямат място в политическия живот на страната.......

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/1/17 19:20

    Остана ли поне един от създателите на ДПС в ДПС ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/1/17 19:56

    Доктора май нещо е объркал партията!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/1/17 19:57

    Това събрание беше последното събиране за празнуване на годишнината на ДПС
    През месец май започва листопада в ДПС

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/1/17 20:11

    До ДПС арите ако го няма доган дали ще има дпс

    ОтговорИзтриване
  11. Pozdravi ot Germanya Kim vsiçki osnovateli i posledovateli na DPS Obl.Kircaali.

    G.Fayik edin ot dvamata osnovateli na DPS s.Rani list

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/1/17 09:23

    kude e pocetniyat predsedatel na DPS...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/1/17 09:36

    Вижте хората на какъв хал са.От 27 г.какво е направено за тях,нищо освен голи обещания.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен10/1/17 09:42

    Какво значи предател,ми всеки си има свое виждане,своя глава на раменете, според теб всички трябва да се кланят без значение правилно ли е или не,не става така поне за част от хората.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен10/1/17 10:05

    Пожелавам на ДПС да спечели 4% минус един глас!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен10/1/17 10:31

    za6to ne publikuvate komentarite pomiqri

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен10/1/17 10:54

    На Доктора детството му е минало с Местан може ли да упреквате човека,но той си прави застраховка на всичко умен човек е.
    Вижда вятъра накъде духа и какви хора останаха около него.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен10/1/17 11:49

    Дъщеря му ,която беше преписала на Местан едно интервю и беше публикувана в някои местни вестници за видите ли какъв капацитет има това момиче ,лично Местан я назначи във външно министерство за благодарност към доктора ,като селски тарикати .Сега е в небрано лозе и залъгва с нестандартното си селско мекере и поведение ДПС ръководството.Дано не му се връзват на псевдо патриотизма и вярата му към ДПС .Но не само доктора .Снимката представлява птюрлю гювеч от ДС,ДПС и ДОСТ.,които разплакаха майчиците на суверена на ДПС

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен10/1/17 12:46

    АЛООО РЕДАКЦИЯТА,Публикувайте коментарите!!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен10/1/17 14:47

    Г-н Карадайъ бяхте забравили за обикновения човек заради този конфликт осъзнахте и почнахте да търсите обикновените хора...

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен10/1/17 15:38

    Към 11.49 - Кого ли не назначи Местан в София,кои са депутати благодарения на него, а колко бизнес въртят благодарения на него в Момчилград няма какво да си кривим душата.
    Доктора си има умно момиче и той самият си работи човека изкарва си с честен труд парички много му сикине какво пишете за него има там по големи мошенници от Местанли

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен10/1/17 21:37

    Никой не говори за хляб и доходи на хората

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен10/1/17 21:41

    Само на избори мислите за гражданите,в София нито една тема за икономика нямате и дори идея за това!!!!!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен10/1/17 21:43

    Разделихте хората в региона на наши и други!!!!Ситуацията е много тревожна,с тези кадри ,които взехте на важни позиции???

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен10/1/17 21:44

    Нищо ново ли нямате да кажете ,уважаеми ...?
    Как може така?

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен10/1/17 21:47

    Вие наистина не знаете какво да
    Кажете на истинският човек и избирател,защото никой
    не усеща проблемите и 25 год.едни и същи лозунги!!!
    Към тях добавете нормална информация
    Това е приключило 2007 год.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.