Скитащи кучета са убили елените в района на Чеганци, смята шефът на ловците в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, 10 елени лопатари са открити на територията на ловно стопанство Чеганци. То се използва от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали за адаптация на елени лопатари, които ловците закупуват със собствени средства и след това разселват в Източните Родопи. От регионалния пресцентър на МВР съобщиха, че инцидентът е станал в периода 10-12 януари. Образувано е досъдебно производство и се издирва извършителят на деянието.
Председателят на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали Васил Дончев разказва пред радиостанция „Кърджали“, че за три години са разселили на територията на сдружението 113 елена-лопатари. Тази зима пуснатите на свобода са 28. Базата в Чеганци се използва за аклиматизация на животните. Това е оградена с ограда територия, където те свободно се движат. Убитите 10 елени са закупени през месец декември, ловците са имали намерение да ги разселят след 8 януари, когато приключи груповия лов на диво прасе.
„Подивели скитащи кучета са влезли през дупка в оградата и са удушили младите лопатари. Имаме много сериозни съмнения, че е намесен човек или хора, които са направили отвора в оградата и са пуснали кучетата вътре в заграждението. Съмненията ни са заради одрана с нож кожа, която намерихме“, разказва Васил Дончев. Подобна трагедия се случва за първи път. Според Дончев, скитащите кучета са по-опасни от вълците, защото са повече от тях и не се страхуват от хората и са способни на агресия, когато огладнеят. Когато се намират извън населеното място, те се водят вреден дивеч и трябва да подлежат на отстрел.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/1/17 11:41

    Дончев и Юсеин така харчат паричките на хората.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/1/17 12:47

    Убити, одрани, разфасовани и прибрани...от кучета?!?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/1/17 13:31

    малко да разпитат хората от чеганци или чернооченско вижда ли са някалко ловци от чероочене

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/1/17 16:26

    Гн Дончев,моите почитания към Вас.Но много добре знаете за какво става въпрос.Имате информация кой колко тежи в ловните стопанства.От тези лопатари до пролетта няма да остане и помен.Предполагам.Нов ловец съм ,но никога не съм си представял лова такъв какъвто е сега.Запова съм птичар

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/1/17 19:22

    Кого прикриваш пак Дончев,айде стига вече.Елените са направени на суджуци от бездарни ловци.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/1/17 19:26

    Много често срещан тандем Дончев-Юсен!??????????????????????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/1/17 19:54

    Може да познаете изръшителя само като погледнете във фейсбук профилите на ловците от Черноочене и ще ви е ясен извършителя

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/1/17 21:57

    RAMADAN (IRI) CERNOOCENSKATA GRYPA NAI NAI GOLEMIA BRAKONIR VAV TOZI RAYON I NAi
    GOLEMIA KRADES NA KUCETA VNIMAVAYTE

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/1/17 22:33

    Kakvi kucheta razfasovan chak Saim vzeli glavite na elenite ebati i kuchetata tia danesa kasapi

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/1/17 17:35

    Господин Дончев провериявй фризерите на тоя крадец рамадан що затваряте очите

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/1/17 20:42

    Useyin senin drujinkanda ki brakonierleri biliorsun neden goz yumuyorsun sende brakoniersin yada korkaksin gice vakti gatere kopek salanlari da bulmiotsun decesin hepinizde sunama yapiyorsynuz hepiniz brakoniersiz

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.