Готовността за зимния сезон бе основният акцент на традиционната работна месечна среща на кметовете на населени места в община Ардино. Поради ангажименти на кмета Ресми Мурад, срещата бе водена от неговия заместник инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.
Зам.-кметът и председател на Оперативния щаб на плана за защита при бедствия и аварии инж. Изет Шабан заяви, че общината има пълна готовност за зимния сезон.
„До всички населени места на територията на общината е разнесен пясък. В готовност е и специализирана техника за почистване и опесъчаване на пътните настилки”, заяви Изет Шабан. Той отбеляза, че приоритетни при снегопочистването ще бъдат участъците пред здравните заведения, училищата, детските градини, фурните, търговските магазини и учрежденията.
По време на заседанието селските управници докладваха за подготовката на местно ниво за зимния сезон. Кметът на Падина Кямил Кичуков предложи изсипаният пясък да бъде обозначен с летви, за да се забелязва при снеговалеж.
Инж. Изет Шабан съобщи, че по схема „Обучения и заетост” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 год. на работа ще бъдат назначени 10 неактивни и безработни лица на възраст над 29 години, които са регистрирани в дирекция „Бюро по труда”. Ще бъдат подкрепени безработни лица с основно или по-ниско образование, с продължителност на регистрация в Бюрото по труда от 12 и повече месеца и безработни на възраст над 54 години. Наетите лица ще бъдат включени в обучение за придобиване на професионална квалификация, след което ще бъдат назначени на работа за период от 12 месеца.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/12/16 21:25

    Страхилеееее,дръж се,ще те хапнат за мезе,много са гладни,няма еврофондове............

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.