Етническо напрежение може да възникне у нас, ако се пристъпи към процедура за мажоритарни избори, при които се налага ново райониране. Тази прогноза направи лидерът на АБВ Георги Първанов.
„Понеже съм бил избрилан за депутат от Кърджали. Всяка година в Кърджали тръгва инициатива за отделяне на града от селата. Понеже в селата живеят повече турско население, а в града - българско. При това разделяне което предстои, може да възникне етническо напрежение“, така коментира Първанов, който има два мандата като президент, възможните последствия от решенията на референдума, в частност разделянето на изборни райони.
Както вече 24rodopi.com писа, при обособяването на 5 едномандатни района в Кърджали, ДПС най-вероятно ще спечели всичките мандати. Друга конфигурация би се получила само, ако градът край Арда бъде обособен като едномандатен избирателен район, но без селата на община Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/12/16 08:45

    Тоя пак запя старата песен.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/12/16 09:15

    Не може вълкът да е сит и агнето да е цяло, а тия комуняги пак изкараха етническата карта

    ОтговорИзтриване
  3. Да живее ДС !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/12/16 09:16

    СКРИЙ СЕ БЕ МИШОК, НИКОГА В КЪРДЖАЛИ НЕ Е ИМАЛО ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ, ТО СЕ СЪЗДАВА ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ, ПОМНИМ ТЕ ПРЕДИ ГОДИНИ КАКВИ ГИ ПЛЕЩЕШЕ В ГРАДА

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/12/16 09:30

    НА ЛИ ВАШИЯ ДО СКОРОШЕН СЪПАРТИЕЦ БАГДАСАРОВ ИСКАШЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ КЪРДЖАЛИ КАТО ОТДЕЛНА ОБЩИНА,А СЕГА ЗАПЯХТЕ ДРУГА ПЕСЕН.ЗА ТОВА Г- Н ПЪРВАНОВ АБВ НИКОГА ПО-ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕДНЕ В ЗАЛАТА НА НС.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/12/16 09:31

    гоце май на тебе ти се иска да има,внимавай

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/12/16 09:35

    Моля некадърници от други градове да не коментират какво може да се получи в Кърджали

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/12/16 09:42

    Първаноооов, не лъжи! Ти беше кандидат на ОКЗНИ.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/12/16 09:54

    Първанов кажи нещо и за АБВ Първанов ЕООД, как внасяш картофи и лук от Германия, как убиваш местния производител и как продаваш стоката си като българска в големите търговски вериги и после се правиш на най-големия патриот и ни говориш за етническо напражение. НАРОДА знае всичко за ВАС, въпрос на време е да се събуди, а после незнам в коя дупка ще се скриете. С какво не ви стига властта, парите и другите приоритети, как може да продавате родното си, да убивате родното, нямате ли съвест???

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/12/16 10:19

    ПАК ЛИ РАЗМАХВАТЕ КАРТАТА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ? СТИГА ВЕЧЕ.НЯКОИ ПОЛИТИЦИ СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО САМО ЗА ДА БЪДАТ ЗАБЕЛЯЗАНИ.А ПРИКАЗКИТЕ ЗА ГРАДА И СЕЛАТА ВЕЧЕ НЕ Е АКТУАЛНА. ТОВА МОЖЕШЕ ДА СТАНЕ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ , КОГАТО В ГРАДА ПРЕОБЛАДАВАШЕ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ , СЕГА НЕЩАТА НЕ СТОЯТ ТАКА. ОПРЕСНЕТЕ СИ ИНФОРМАЦИЯТА , МОЛЯ. ТОВА МОЖЕШЕ ДА СТАНЕ В ГОДИНИТЕ КОГАТО Г. ПЪРВАНОВ И БСП БЯХА НА ВЛАСТ. ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХА?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/12/16 10:37

    Голямата глава от село Сирищник пак започна да демагогства!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/12/16 14:44

    Мажоритарния вот ще измете всички мишоци!Затова са готови на всичко!Амсалаци!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/12/16 17:54

    Притесни се тоя за местенцето и депутатската заплатка и запя страшна песен.Не се заигравай със страховете на хората.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/12/16 19:49

    Пак поредната манипулация само само да няма мажоритарни избори.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/12/16 22:54

    НЕ Е САМО ТОЗИ УМНИК ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ОТ МИНАЛОТО ГИ Е СТРАХ ОТ МАЖОРИТАРЕН ВОТ , НАРОДЪТ ВИ ГЛЕДА МАХАЙТЕ СЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.