ДПС ще се включи в обществената дискусия за евентуално въвеждане на мажоритарен вот, но предстоящите парламентарни избори трябва да се проведат по старата система. Политическата система, по която се работи в момента в държавата, допринася за политическата стабилност, каза заместник-председателят на ДПС Хасан Азис в "Денят започва" по БНТ.
Според него подмяната с изцяло мажоритарен вот и орязване на партийните субсидии води до дестабилизация и зависимости. Азис е категоричен, че резултатите от референдума трябва да влязат на вниманието на обществото след предсрочните избори. Хасан Азис посочи освен това, че новият кабинет трябва да бъде отговорност на новия президент.
На въпрос дали Румен Радев или Росен Плевнелиев трябва да назначи служебния кабинет,  Хасан Азис, отговори: „По този въпрос също имаме категорична позиция. Спокойният анализ, разумният анализ, който се прави, е, че следващият служебен кабинет, който трябва да подготви парламентарните избори, трябва да бъде назначен от следващия президент, защото в рамките на 30-40 дни да се назначава служебен кабинет, който след това да бъде променян, не е в интерес на процесите и на политическата система, и на сигурността и стабилността в страната“.
Новата партия ДОСТ по никакъв начин не е успяла да вземе от влиянието и избирателите на ДПС, сочи анализът на Хасан Азис.
Истината за влиянието, за устойчивостта, за единството на ДПС ще се покаже на предсрочните избори“, каза още зам.-председателят на Движението.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/16 09:32

    мажоритарната система ще доведе до много хубави неща и да видя вождовете как ще редят листите?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/16 10:10

    Уважаеми кмете,не ми се вярва,чв не знаете,че ДпСто навлзе в стадий на закриване.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/16 10:29

    ДОСТ не ни взе, ние сами отиваме там! Нямаме работа повече в партията на доносниците и крадците! Но умоляваме ви: Недейте идва след нас! Останете си в ДПС!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/12/16 10:34

    ДПС е искал от патриотите да съставят правителство за да са още някой месец на хоризонта иначе след новите избори калфата Местан ще победи майстора си Доган и последния ще е история

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/12/16 10:50

    Троловете от ДОСТ пишат ли пишат белким някой им повярва, а дори и те самите не вярват, че ще влезнат в следващото народно събрание. ДОВИЖДАНЕЕЕЕ!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/12/16 12:34

    Садедже ДОСТ,лук друго на страна на следващите избори щеви видим кой кой е.До дън земята ДПСеееееееееееееееееееееее.стига вече комунизъм само излъчвания и олигаршиияяяяяяяяяя.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/12/16 14:19

    И сега сте много зависими.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/12/16 17:43

    А бе токмаци,ако не беше ДПС сега така щяхте ли свободно да изразите всичко.На чужд гръб сто тояги са били малко.

    ОтговорИзтриване
  9. DOST NE VZEL OT DPS, DOBREE ZNACHI GLASOVETE NA DOST SA DOSHLI OT GERB I ATAKA. BRAVO BRAVO.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.