Хиляди души се събраха в Могиляне на възпоменателния митинг за жертвите на т.нар. „Възродителен процес". Цялото ръководство на ДПС и много изселници от Турция почетоха 32-ата годишнина от смъртта на невинното бебе Тюркян. Макар, че и аз съм изселник от България, дойдох със собствени средства, а не с безплатните автобуси на изселническите организации, да ir спомним миналото и да видя моите близки. Най-вече сред гостите търсих една госпожа, за която хиляди изселници и симпатизанти на ДОСТ гласуваха на президентските избори. Вотът на българските изселници в Турция спечели кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева с подкрепата на ДОСТ. Тя получи 21 658 гласа.За Румен Радев бюлетина са пуснали 14 031 души. Но все пак г-н Румен Радев спечели битката.
Гледам сред трибуната и сред събралите се множество хора и виждам, че липсва Цецка Цачева. След като взе хилядите гласове от Турция, така и от Достджиите в региона, явно това беше благодарността на Цачева да не уважи един ден, който е много важен за българските турци. Може би няма уважение към тези, които са отишли и чакали с часове пред урните да упражнят вота си. Обаче Цачева си носи същата мъка на Тюркян, защото дядо й бил убит от комунистите и беше се разплакала пред хилядите зрители по време на кампанията. Но госпожата дори не си помисли да идва тук, в Могиляне и да плаче хем за Тюркян, хем и за дядо си!
Виждам, погрешно е да се политизира възпоменанието на малката Тюркян. Но трябва да кажем, че митингите и мевлида се организират от Община Кирково. Независимият депутат Лютви Местан вече втора година се моли пред гроба на Тюркян, който бе ремонтиран от Община Кирково миналата година. Интересно ми е, че как Лютви Местан, който служил на ДС и бил активен за смяната на турските имена в този процес, се моли пред Тюркян и съвестта му не плаче? Местан първо да каже кой ще носи отговорност за убийството на невинната Тюркян и на другите жертви, а най-накрая да каже, че „Възродителният процес трябва да влезе в учебниците по история". Защото децата трябва да учат и за „Възродителния процес" и за тези, които носят отговорност, също така и за тези, които имат пръст върху този процес.
Исмет Хаджъоглу, бивш учител по история

Забележка на редакцията: Текстът е публикуван след коректорска намеса

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/12/16 15:55

    Къде е г-н Първанов?Нали ли спомняте,че и той стана президент с гласовете на турците? Жалко за нас турците,едно стадо ,което бива използвано за интересите на бългаските политически партии.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/12/16 16:13

    KADE VASIYA KANDIDAT PREZIDENT
    DEDO PODKREPIHTE
    PARVIYA TUR ILI DA KAJEM
    VTORIYA TUR POTKREPIHTE KADEEE
    KAJETE DE ???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/12/16 16:35

    Сега ли се сетихте че г-н Местан е агент на ДС. Защо мълчахте когато той беше лидер на ДПС. Всички сте един и същи алчността ще ви погуби.
    Стига сте си играли със съдбите на обикновените хора.
    Как направи ДПС за хората докара ги ръба на бедността и направи така че брат с брат станаха врагове.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/12/16 16:52

    Bravo slovoto e tocno i sıvsem na myasto

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/12/16 17:41

    Някой да ви е искал подкрепата._

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/12/16 18:04

    Къде е Пламен Орешарски от ДПС

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/12/16 18:11

    Kak beshe imeto mu Sava li ili Pavel

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/12/16 18:15

    Ставате като циганите. Не осъзнавате ли, че се заяждате за нищо. За един агент не си нарушавайте, не си разваляйте отношенията!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/12/16 19:34

    Интересно Ахмед Доган защо не посещава гроба на бебето Тюркян от 26 години всички турци гласуваха за него.Нека да каже кой ще носи отговорност за убийството на невинната Тюркян и останалите невини убити от ДС БКП сегашните БСП и чадърите АТАКА,ГЕРП,ДПС и останалите партии.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/12/16 19:50

    Нека едни от ДПС отговори на въпроса който днеска зададе сина на загиналите през 2014г НА АЙШЕ АБЛА КОЙ Я УБИ И КОЙ УБИ МЛАКАТА ТЮРКЯН
    ТОВА Е ВЪПРОСА А НЕ КОЙ Е ПО ДОБЪР ПОЛИТИК
    ХАЙДЕ НАЛИ СТЕ БИЛИ ВЪВ ДС ВИЕ И ВАШИЯ ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ
    ОТГОВОРЕТЕ И АНДАЙ ПУСНИ ТОЗИ КОМЕНТАР ИНАЧЕ ЩЕ ОКАЧИМЕ ТОЗИ ВЪПРОС С ГОЛЯМ ТРАНСПАРАНТ ПРЕД ТВОЯ ОФИС
    БЕЗПАРТИЕН СЪМ ИСКАМ И АЗ ОТГОВОР КОЙ ИЛИ КОИ СА УБИЙЦИТЕ ДАЛИ СА ЖИВИ

    ОтговорИзтриване
  11. Никъде не виждам и новият президент Радев подкрепен с гласовете на Дю Пе Се

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/12/16 20:49

    KOGO DA PODKREPQT ,TA TESA NEGRAMOTNI,NEMOGAT DA CHETAT ,KAK DA RAZBERE ZA KOGO Da glasuva ,,TRQBVAT IM KLECHKI S OPREDELENA DALJINA ZADA MERQT BIULETINITE ,,,ETO KAKVI HORA RESHAVAT SADBATA NA NARODA ,,NEGRAMOTNI ZATOVA SME I NA TOZI HAL...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/12/16 21:04

    А Радев къде е?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/12/16 22:15

    Dps konushtukca batiyor bunu bilmiyor.. bu meshaleyi artik kimse durduramaz!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/12/16 22:49

    Ей Амеде Амеде абе боклуци 27 години насам какво направихте за турската общност в България нищо особено само вреди и безспокойствие и зло присвояване на Държавни пари и имущество Шуробаджанащина, опустошаване на градове и села,продължителна евокуация на млади таланти по Чужбина.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/12/16 23:03

    Всички , които ходят да почитат паметта на Тюркян , трябва да прогонят всички политици от това място! Тяхното присъствие превръща този ден в предизборен митинг, горката Тюркя! Прогонете тези нагли , лицемерни и егоистични хора!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/12/16 05:22

    Turkieden gelip burada kime ne akil veremezsin sayin turkiye halki gelip burada yadayacaksin burada 350 lv maash aladjaksin ozaman bana istedigini soyleye bilirsin sen dushmansinnnnnn doat degil !!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен27/12/16 13:18

    Моля за Внимание! в статията се анкетира за миналото и настоящето на малцинствата и турци и мюслюмаани. моля стари комунисти националисти и съчанлии да несе бъркат в тази гореща каша защото ако паднат в казана ще изгорят всите заедно огънят не признава Кой Националист кой съчанлия и кой комунист. изгаря наред така че не се мешете в кашата ипак повтарям! после от това спасение няма.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен27/12/16 14:40

    Хептен се обърка работата.Впрегнах каруцата пред магарето и проклетото добиче се заинати.Не ще, та не ще да бута.Рекох му, айде бе керата че окъсняваме ..то забило копита в калта и инатливо върти опашката...хортува ми ..не може каруцата отпред пък и пълна е..може, може, рекох му...каруцата на Местанчо също е отпред ..вярно празна е, ама той блъска ли блъска ...ами келепир има в тая работа, келеепир, изрева добичето .Брех да се не види..че то моя Асанчо бил по мъдър от мен- Настрадин ходжа професор по теология от университета в Бухара.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен28/12/16 10:19

    Книгата да убиеш един народ от Майкъл Парентъл!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.