„Религията, вярата и етническата идентичност на хората са в основата на силната демокрация.  Тези принадлежности се представляват от честта на отделната личност. Никой не трябва да се интересува от моята вяра и религия, защото те принадлежат към моята личност. Държавата също не трябва да се занимава с тези принадлежности. Гъркът трябва да бъде горд със своята етническа принадлежност, така както българинът или турчинът - със своите етноси. Това се отнася и за религиите –  и за мюсюлманина, и за християнина.  Държавата трябва да бъде слуга на своя народ, като изгражда пътища, прекарва електричество, разкрива работни места, осигурява качествено здравеопазване и образование. И това се отнася за всяка една страна – и за Турция, и за България,  и за Гърция, Германия, Русия. Държавата трябва да бъде сляпа и необременена, когато обслужва своите граждани. Не трябва да ги определя по етнически или религиозен признак. Това трябва да се постига чрез политика на равнопоставеност сред гражданите й. И ето, ако успее да осъществи тези цели, една държава ще бъде могъща, а нейните граждани – щастливи“, каза в Могиляне депутатът от Републиканската народна партия (CHP) Мухаррем Индже.
„Вие сте български граждани, но етническата ви принадлежност не е българска. Трябва да изразявате това без да се страхувате, но и да работите устремено за просперитета на България, защото сте български граждани.
Ние политиците, които идваме от Република Турция, сме с вас не за да ви даваме насоки, а защото сърцата ни са сплотени и обединени. Трябва да пренебрегнете със силен замах всички онези политици, които са тук, за ви направляват, и които искат да ви управляват. Нашите приоритети са съвсем различни, а именно да осъществим силна връзка с вас, като сме заедно, рамо до рамо. Ако ви забодат с трън, ще ни отнемат сърцето, ако ви отрежат пръстите, ще откъснат нашите ръце“, заяви пред многохилядното множество един от най-известните депутати в Турция.  
Мухаррем Индже изтъкна, че семейството му е имигрирало в Турция от района на Драма, Гърция, а тъстът му е син на изселници от Кърджали. „Точно това е причината да бъдем тук, за да обединим нашите сърца, а не за да ви даваме насоки, да ви управляваме или ви използваме като инструмент във вътрешнополитическите проблеми на Турция, или пък да събираме гласове от вас“, посочи депутатът от най-голямата опозиционната сила в Турция.
„Човешката история е изпълнена с борби за свободи и демокрация, каквато борба водите вие от дълго време насам. Ние следим тези процеси и ви уверяваме да не се страхувате, защото историята е свидетел, че времето е най-добрият измерител за правотата на борците за свобода. Вашата борба е справедлива и правилна. Не се отказвайте от вашия път.
Вижте какво казва Пир Абдал Султан(известен турски поет от Средновековието): Ако кадиите и мюфтиите пишат фетва(б.р. становище по теологичен или правен въпрос), ако ще с кама да отрежат главата ми, ако ще всеки се откаже от своя път, аз не бих се отказал от моя път“, каза още Индже.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/12/16 03:13

    gospoda gledayte i se uchete ot tozi gospodin razdava Uroci za politika i to bezplatno tozi chovek v baş blizko vreme shte bıde prezident na turciya

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/12/16 06:57

    Този даже не и турчин.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/12/16 07:30

    Интелигентен човек.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/12/16 10:47

    Pirvo sa stane lider na partiyata chp a posle da se bori e Erdogan.
    za da stane prezident na Turtsiya tryabva da izyade 100 furni hyab.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/12/16 11:40

    БРАВО! Този турчин е смел, не се бои за живота си, да каже право в очите проблема!!! Сега фашистът Ердоган може да го убие, след такова изказване!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/12/16 12:17

    To4no taka pravish did 100 furni hlqb trqbva

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/12/16 15:59

    CHP CHP OSTE STE IMA DA GUBIS MNOGO VAV IZBORITE VAV TURSIYA

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/12/16 16:13

    ima vsichi kachestva kato politik daje i po dobri ot tezi na Erdoğan ako erdogan beshe dobır politik turciya v momenta nyamashe da bıde zabırkana v tolkova golyama teroristichna kasha nyamashe da ima i politicheski komflikti sis pochti vsichki neyni sisetki

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/12/16 16:54

    Наздраве!
    Весели и Светли празници, приятели от целият свят!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/12/16 18:54

    tozi gospodin da obirne malko vnimanie vav negovata si partiya chp
    ce ne govoryat polovinata deputati sas polovinata vseki izminal den gubyat vav tursiya izbirateli

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/12/16 18:56

    kak moje da sravnyavate ince s erdogan muxa sis slon erdogan nomer 1 v sveta

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/12/16 18:57

    Ах боже,помогни сляпо да прогледне!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/12/16 19:40

    Индже Войвода...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/12/16 10:48

    Силата на словото покорява хората ,а казаната истина ,неудобна за някои,превръща мрака в светлина ,пронизваща с кристалната си чистота сърцата на милиони люде по света.Добър оратор ,докоснат от Всевишния ,изпратен с мисия сред хората да дарява надежда за светли дни ...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен30/12/16 10:10

    Мухарем Индже съжелява, че бил на митинги поканен от ДпС.
    Разбрал,че е излъган но много късно.
    Сега съжелява, ше е бъл сред редицитен на ДпС.
    ДпС никога не е била етническа партия а е бъла в услугита на ДС и продължава де е олигархистка, олигарсите са старите кадри на ДС.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен30/12/16 12:30

    CHP DE DE AYNISINI YAPSANIZA
    BURDA KONUSUYORSUN CHP DE DE YAP AYNISINI
    BUYUR GORELIM

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/2/17 00:40

    Ние от CHP не искаме съвети, на нас Akp ни стига,Да си жив и здрав гн. Ердоган, нека Аллах ви даде дълъг и здравословен живот, дано господ даде Ина България един такъв прекрасен родолюбив президент на България като гн. Ердоган, Нека в България да има арести 24 часа, и затворите бъдат претъпкани и препълнени от,,,!!!!!!! Крадци; комунисти; егоисти които ограбиха собствената си страна мошенници; корумпирани държавни служители ,и до един да бъдат наказани,кои сме ние да упрекваме чужди Ердоган , ние да си гледаме нашата държавица че хептен ослепяхме , и не виждаме че сме в най дъното в ЕС , и не дай си боже да се случи нещо и с ЕС , тогава почва големия цирк у нас, и на Русия обърнахме гръб, и Америка е много далече от нас, най сетне седнете и отдъхнете и си задавайте въпроса какво правиме ние, накъде сме поели,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.