Остри реплики си разменят агитки на ДПС и ДОСТ пред Тюркян чешма в кирковското село Могиляне. Хората на Местан, които носят шапки с логото на партия ДОСТ, поискаха да бъдат премахнати знамената на ДПС, което предизвика напрежение и размяна на обиди между някои активисти.
Лютви Местан ще говори пред Тюркян чешма преди официалната програма, казаха от екипа му. Неговите хора пристигнаха рано сутринта в Могиляне. Сред неговите слушатели преобладават изселниците от Турция. До Местан ще застанат и турски дипломати.
Независимият депутат няма да бъде допуснат да се качи на трибуната. "На това свято място няма място за предатели", заявиха местни жители.
Както вече 24rodopi.com писа, има само едно разрешение за провеждане на възпоменателен митинг – от Общинския съвет на ДПС в Кирково. Хората на Местан не са подавали заявление за проява.
Припомняме, че ДПС организира всяка година в края на декември възпоменателни митинги в Млечино, Могиляне, Момчлиград и други населени места в памет на жертвите на така нар. „Възродителен протест“. На 26 декември 1984 година по време на мирен протест са убити трима души, сред тях и 17-месечната Тюркян.
24rodopi.com
Изненада! Партиите на Лютви Местан и Касим Дал са заедно - четете тук
Очаквайте подробностите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.