Няма как да не сме удовлетворени, в решенията на изборните комисии имаше политика, смята областният лидер инж. Изет Шабан

Политическа партия „Движение за права и свободи” спечели делото срещу решенията на РИК и ЦИК, които поискаха от кметовете на общини в област Кърджали да премахнат предизборните плакати на ДПС, върху които са цветовете на националния трибагреник, се казва в съобщение на пресцентъра на партията.
Припомняме, че казусът се пренесе пред Върховния административен съд(ВАС) след отказа на Районната и Централната избирателни комисии да уважат жалбата на ДПС.
„Действително на предизборните плакати на ДПС като дизайн са отразени цветове, които се съдържат и в знамето на Република България, но в тях не е отразено знамето на Република България по смисъла на чл.183, изречение второ от ИК и по смисъла на чл. 15 от Закона за държавния печат и националното знаме на Република България”, бе отговорът на ДПС до ЦИК против решението на РИК-Кърджали.
Няма как да не сме удовлетворени от решението на ВАС, защото най-накрая справедливостта възтържествува. Считаме, че съдът присъди обективно и справедливо решение, като отмени решенията на ЦИК и РИК, които определено бяха с горчив политически привкус, заяви Областният председател на ДПС инж. Изет Шабан.
От Движението отбелязаха, че страхът от евентуален провал на кандидат-президентската двойка на първия тур на изборите на 6 ноември е била основната причина от ГЕРБ да хвърлят „димки“ в медийното пространство относно премахването на предизборните плакати на ДПС.
Подобни безуспешни опити реалните проблеми на управлението да се прикриват с манипулативни твърдения, свързани с националното ни знаме още веднъж доказват, че през последните години в България се води ненормална политика.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/16 13:47

    Това е още едно доказателство,че водената политика в България е наложена воля на управляващите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/11/16 17:09

    По добре генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.