10 екипа на пожарните служби в Кърджали, Момчилград и Джебел отводняват сгради и улици след проливния дъжд, който се изсипа над Кърджали във вторник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Както първи 24rodopi.com показа в снимки, водният ад слезе днес в Кърджали и парализира града (туктук и тук).
35 са подадените сигнали за произшествия - има наводнени училища, детски градини, обществени сгради. Един от спасителните екипи изтегли закъсал автобус с пътници от залят с вода участък на бул.”Беломорски” в областния център. Отстранени са и паднали дървета след подадени сигнали от граждани. Осигурена е допълнителна техника за справяне с последиците от валежите.
EVN Електроразпределение работи по възстановяване на електрозахранването в засегнатите от лошите метеорологични условия райони в Югоизточна България – основно области Смолян, Кърджали и Хасково. Причината са обилният дъжд на много места, вследствие на което са налице някои наводнени трафопостове и изключили електропроводи. Предприети са действия по отводняване на съоръженията. На места има и затворени пътища, съобщиха от дружеството.
Дружеството е създало организация с необходимия брой техници по нормализиране на захранването за засегнатите места. В диспечерските центрове се осъществява непрекъснат 24-часов контрол и наблюдение на електроразпределителната мрежа.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/16 17:27

    Mai izborite ne pomognaha. Kak gi namirat horata po vreme na izborite. Na sila gi karat da glasuvat za Nomer 4 ama mai neshto ne se e poluchil.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.