„Решението да подкрепим кандидат-президентската двойка Цачева - Милушев е рожба на широк вътрешно-партиен дебат, с разбирането за отговорността, която носим пред страната си в тези трудни за региона и Европа времена. Нашето решение не е за подкрепа на Цвета Караянчева за президент“, се казва в съобщение до медиите на Временния Областен съвет на партия ДОСТ по повод изявление на народният представител Цвета Караянчева.
Както вече 24rodopi.com писа, зам.-председателят на парламентарната група на управляващата партия обяви, че новата партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ (ДОСТ) търси легитимация в политическия живот на гърба на ГЕРБ.
„Не се нуждаем от патерица за вота! Целта на Местан е да си присвои механично гласовете на ГЕРБ в Кърджалийско“, каза Караянчева.
24rodopi.com публикува пълния текст от писмото на областното ръководство на ДОСТ:
В съобщение до медиите Областният лидер на ГЕРБ г-жа Цвета Караянчева заявява, че партия ДОСТ цели легитимация с подкрепата си за кандидат-президентската двойка Цачева-Манушев. С тази си постъпка г-жа Караянчева принизява тези важни за бъдещето на България избори до махленски спор – кой, каква подкрепа ще има. При условие, че гласовете ще се съберат на едно място, меко казано, буди у нас недоумение какво цели с това изказване. Може би да насочи гласовете ни към други кандидати? Това не означава ли, че работи против успеха на собствения им кандидат? С чалгаджийска визия, в съчетание с посредствен език и поведение, не разбрала историческата дилема, която стои пред Родината ни, а имено - мрачно сталинско минало или демократичното европейско бъдеще. Желанието й да влезе в полемика с председателя на партия ДОСТ е меко казано смехотворно (виж http://dost.bg/News/Index/61 ); (това, че наричат някого “Цура”, не му дава основание, да надскочи възможностите си на политик и да се сравнява с хора извън категорията му, та били те и с небългарско звучащи имена).
Решението да подкрепим кандидат – президентската двойка Цачева-Манушев е рожба на широк вътрешно-партиен дебат, с разбирането за отговорността, която носим пред страната си в тези трудни за региона и Европа времена. Нашето решение не е за подкрепа на Цвета Караянчева за президент, опазил ни Господ, не е и за партия ГЕРБ, а е за президент, за когото се надяваме искрено, че ще бъде на всички български граждани.
А за Вас, като политик и кадровик в област Кърджали, един съвет: да дадеш власт на хора, които се назначават, за да бъдат послушни доносници, не е в полза на обществото, а напротив …
Идва момент, в който всеки политик плаща сметка за нещата, които е извършил за времето, през което е бил на власт. Тази власт не е дадена от Бог, дадена Ви е от суверена и на него ще се отчетете за щетите, които сте му нанесли.
И не забравяйте г-жо Караянчева - в голямото си мнозинство гласовете, които спечелихте на изборите в област Кърджали, всъщност представляват протеста срещу ДПС и точно тези гласове Вие не успявате да запазите трайно. Дори имате наглостта да омаловажите Партия с десетки структури в областта и членска маса от над 4000 членове. Ще имаме много възможности да си мерим силите в предстоящи избори.
Ние ще гласуваме с бюлетина №17 в името на бъдещето на България. Партия ДОСТ на изборите за президент на България ще даде своята подкрепа за г-жа Цецка Цачева за президент и г-н Пламен Манушев за вицепрезидент .
Пресцентър на ВОбС на ДОСТ гр. Кърджали

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/10/16 11:23

    Браво г-н Местан!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/10/16 11:24

    Един политически труп е на път към мрачната си история който от рождеието си чакаше светлото комунистическо бъдеще

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/10/16 12:38

    Милушев, Манушев, Цура, Мура.... Освен превъздигнати приказки, хубаво е имената да да ДОСТоверни.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/10/16 12:54

    Mnogo e prav g-n Mestan uspehi za dost

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/10/16 13:54

    Местан направи груба грешка. Трябваше да се кандидатира и той за да видим колко струва. Не мисля, че е прав в случая, така вреди на ГЕРБ, и не беше нужно да напада Караянчева с писмо, просто и ясно им казаха на достовете, че не им искат гласовете, какво има толкова за обсъждане.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/10/16 15:54

    Абе некадърници от родопи. Защо не ми пускате мнението за всичко. Вече по различни поводи пускам около 10 мнения и все ми ги спирате. Стига с тези цензури.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/10/16 20:37

    tuk se puskat samo komentari srestu dost i mestan i ima pilen chadur za kritikuvane na dps i dogan, no tova nqma da spasi depeseto.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/10/16 23:55

    Eee , Boyko zaten Türkiye den oyları kısıtlasın diye seçim kanunu değiştirdi.
    Reformcular da biz DS ajanların oylarını istemiyoruz diyecekti.
    Kaldı mı sap gibi ortada PAVEL? yada Oreşarski ye kaldı?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/10/16 07:10

    Редактора и Караянчева да почнат работа в чистотата.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/10/16 07:30

    Чудесно написан отговор ,но свалете томахавките и се захващайте заедно за работа ГЕРБ и ДОСТ
    Ако не се захванете заедно ще направите мечешка услуга на ДПС
    Ние симпатизантите на тези две партии ГЕРБ и ДОСТ искаме да работиме заедно за успеха на подкрепяния ни общ кандидат
    Останаха 10тина дни после си правете кавгите

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/10/16 08:43

    Иска ли ти се...? Ще имаш да вземаш! Долу ДОС!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/10/16 09:40

    Местан е прав,ДОСТ подкрепят Цеца а не ГЕРБ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.