22 % от кърджалийци ще гласуват на изборите за президент с отметката „Не подкрепям никого“. Това сочат данните в първия ден от анкетата на 24rodopi.com „На изборите за президент ще гласувам за…“. Ако това се случи на 6 ноември, гласовете на всеки пети в Кърджалийско ще бъдат обявени за недействителни, но по методиката на ЦИК реално ще помогнат на всички кандидати, но най-вече на този с първия резултат. Изкарването на бюлетините "Не подкрепям никого" от кръга на бюлетините, които определят изборните резултати дава шансове за избор на президент още на първи тур, смятат изборни експерти (четете тук защо гласуващият срещу всички реално подкрепя всички, но най-вече първия).
22 % на сто от кърджалийци ще гласуват за кандидата на БСП ген. Румен Радев. Припомняме, че на последните два президентски вота „червеният“ кандидат получаваше мощна подкрепа в област Кърджали.
От анкетата става ясно, че Цецка Цачева от ГЕРБ ще може да разчита на 19 % от гласовете в Източните Родопи.
Трети се очертава бизнесменът, популярен с евтините горива, Веселин Марешки – 11 % подкрепа.
Може да гласувате в анкетата, която е позиционирана в дясната колона.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/10/16 09:32

    Аз ще гласувам за Митко Пищова, няма да си дам гласа на първия

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/10/16 09:57

    Това значи, че всеки 5-ти гласува за Цецка.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/10/16 10:58

    Не се лигавете бе хора, това не е шоу. Гласувайте за този, който харесвате най-много, все има такъв сред всички кандидати. Какво значи ще гласувам за Митьо Пищова? Не може така несериозно да се отнасяте към изборите. По-добре не ходете, какво като е задължително, никой нищо не може да ви направи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/10/16 10:58

    Аз пък ще гласувам за генерал Радев, а да видим кой кого.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/10/16 11:00

    Цачева е най-добрата възможност за страната, стига сте се излагали с простотии!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/10/16 11:43

    Никаква Цецка, само ген.Радев

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/10/16 12:19

    Написаното ще рече - не гласувайте против, защото се оказва, че това не е протестен вот, толкова ли е трудно да го разберете. Гласувайте за когото щете, но не и с "Не подкрепям никого".

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/10/16 12:37

    Само Пищова, никви цецки мецки и разни тъпоумни генерални шапкари!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/10/16 12:45

    Измамата "Не Подкрепям Никого"!
    За първи път българите ще гласуват задължително и за първи път ще имат възможност да гласуват с "не подкрепям никого". След поредицата "Схемата" , в която от Атака описваме схемите за фалшифициране и манипулиране на изборите с конкретни примери и факти, последваха м,ного въпроси какво се случва , ако гласуваме с възможността НПН (не подкрепям никого). Това е нашият отговор:
    НПН има за цел единствено да легитимира вота и властта на мафията като се увеличи активността. Всеки, който ползва тази възможност, трябва да знае, че неговият глас , макар и "валиден" НЕ СЕ БРОИ ПРИ ИЗЧИСЛЯВАНЕТО НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ. Пример - при гласували три милиона българи (от пет милиона избиратели) , от тях два милиона с НПН , а ГЕРБ имат 510 000 гласа, то ГЕРБ печелят изборите още на първи тур с 51 % , при активност 60%. Реално ГЕРБ имат 10% от гласовете на българите. Това прилича на партийно събрание, в което участват сто човека, всички гласуват ( защото са "демократи") , но се броят само тези гласове , които са дадени за кандидатите на мафията. Останалите гласове са нужни само за да има "кворум" и събранието да е легитимно, но отиват в коша за боклук. Вие искате ли да бъдете в ролята на хората , които дават "кворума" на мафията за да си избере своят кандидат? Личен избор. Още веднъж ще повторим, НПН се считат за "валиден" глас, но не участват при изчисляване на изборните резултати на кандидатите, само надуват активността и съответно легитимността на изборите, организирани и контролирани от управляващата ни мафия. НПН има и още една роля , този вот събира негативният вот на огромно множество от българите, но го събира по безопасен за статуквото начин. До сега този вот е събиран от различни несистемни играчи - кандидати и малки партии, които статуквото счита за заплаха.
    И последната "роля" на НПН се изразява в това , че тези гласове са един огромен резерв, за тези, които контролират СИК-овете. Както бе описано в "Схемата" , тези гласове, по подобие на недействителните бюлетини (задраскани, с нарисувани послания и тн. ) могат да отидат директно за някоя партия, чрез фалшифициране на протоколите , което е масова практика.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/10/16 13:03

    Пиша за тези, които трябва да си зададат въпроса , какво се случва с гласа им , когато гласуват с „НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО“, ИЛИ ЗАДРАСКАТ БЮЛЕТИНАТА , в знак на протест срещу управляващата ни мафия Предстоящите избори са уникални по две причини, първо – за първи път ще гласуваме задължително и второ – за първи път имаме възможност да гласуваме с ‘не избирам никого“. Но преди да го направим, трябва да си зададем два въпроса – „Кому е нужно това? и Какво се случва с моят глас?“
    Задължителното гласуване бе въведено с идеята по този начин да се обезсмисли купеният вот и ДПС да бъдат изхвърлени от властта. ГЛУПОСТИ! Единственият мотив за въвеждането на задължителното гласуване е ЛИПСАТА НА ЛЕГИТИМНОСТ НА ВОТА! Намаляващата изборна активност поставя управляващата ни мафия в ситуация , в която легитимността на тяхната власт е поставена под въпрос. Ако махнем купените гласове и контролираният вот, реално активността е не повече от 20 %. Дори и по – малко. С въвеждането на задължителното гласуване се цели повишаване на активността и НИКОЙ не може да оспори правото на управляващите ни престъпници да продължават да крадат и ограбват държавата ни. ( Ярък пример е случилото се в Турция , един диктатор залива държавата с репресии скрит зад лозунга „АЗ СЪМ ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНАТА ВЛАСТ И КОЙТО Е ПРОТИВ МЕН , ЗНАЧИ Е ПРОТИВ ДЕМОКРАЦИЯТА!“
    Сега по същество за номера с „Не гласувам за никой“. При броенето на бюлетините, те се разпределят на различни камарки по партии , както и камарка с „невалидни бюлетини“. Това обикновено е вид „резерв“, с който се надуват резултатите на тези, които контролират СИК-овете. Има два начина , при първият , невалидната бюлетина се слага директно в камарката на определената партия, а при вторият , това се прави при вписването в протокола , пример – ГЕРБ 70 гласа , НЕВАЛИДНИ 26 , в протокола се вписва ГЕРБ 90 , НЕВАЛИДНИ 6. Всички контроли излизат, гласовете на другите партии също са си ок , а гласа на тези , които са теглили една майна на всички, заминава за ГЕРБ. Това съм го виждал с очите си. И сега си задайте въпроса , „защо състава на много от комисиите е от полуграмотни хора, които не знаят какво правят там“. След няколко часове броене и преброяване , те са готови на всичко за да приключат в секцията и да се приберат, и тогава председателят или секретарят на комисията ( обучен предварителни и единственият, който има представа как се попълва протокол) оформя документите и всички са щастливи и доволни.
    Тук ще повторя нещо , което съм казвал хиляди пъти: „В РИК, ОИК И ЦИК , НИКОЙ НЕ БРОИ БЮЛЕТИНИ, НЕ Е ВАЖНО КАКВО ИМА В ЧУВАЛА , ВАЖНО Е КАКВО ПИШЕ В ПРОТОКОЛА!“ А в протокола всички си е „ок“.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/10/16 13:28

    Бюлетините, на които е отбелязано квадратчето „Не подкрепям никого”, са едновременно действителни и недействителни гласове и това е абсурдно. Това обяви в предаването „Тази сутрин” експертът по избори Димитър Димитров.
    Съгласно последните промени в Изборния кодекс този вот е действителен, когато се мери общата избирателна активност, за да се изпълни изискването на конституцията президентът да е избран с гласовете на повече от половината избиратели. Когато обаче се брои подкрепата за всеки кандидат, гласовете „Не подкрепям никого” не участват - недействителни са, обясни експертът.
    При хипотезата 200 избиратели, от които 101 души са гласували – 40 от тях с „Не подкрепям никого”, а останалите за различни кандидати, може да спечели още на първи тур двойката, която има 31 гласа, даде пример Димитров. В този случай ще се приеме, че във вота са участвали повече от половината избиратели - 101, каквото е изискването на конституцията, но процентите на двойките ще се измерват на база 60 гласа за конкретни кандидатпрезидентски двойки.
    При висок процент на бюлетините, в които не е подкрепена нито една двойка, може да изберем президент още на първи тур, предупреди експертът.
    Според него не е вярна и тезата, че изборите са задължителни, защото санкцията е да ни извадят от избирателните списъци евентуално след 10 години.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/10/16 15:26

    Абе живеем в държавата на абсурда на мафията .,която се е вопчила във всички висши етажи на властта и управлява със сила ,рекет ,изнудване ,безотговорно пред никого ,защото те са и съд и прокуратура ,в ръцете им имането на държавата , а бедния електорат суверена на държавта обръща кофите за боклук и търси щастието си .Ох, Ох, Ох, Господ,и Господиима ли спасение за тоз роди родина Българдки

    ОтговорИзтриване
  13. До: 13/10/16 15:26

    Всичко прочетено и написано зная, че няма да хване дикиш,но да си кажем, а споделена мъка е половин мъка. Омръзна ни да ни правят на палячовци. Това не е очерняне, а това е черно на бяло. БОКЛУК ДО БОКЛУК. Не само те, а и всичко около нас е помия, откъдето и да погледнете.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/10/16 08:03

    Аз ще гласувам за подкрепения кандидат от сега управляващите. Поне докараха пари за България.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.