Биволът Манчо бе върнат от "похитителите" му, съобщиха пред 24rodopi.com радостните жители на джебелското село Великденче.
„Манчо изчезна на 10 септември. Същият ден стопанинът му го закарал до Бенковски, за да свърши Манчо "мъжките" си ангажименти (осеменяване – б. р.)“, разказаха пред 24rodopi.com местни жители. След сеанса, биволът бил пуснат сам да се прибере, защото стопанинът му не искал да пропусне шоуто на Ути Бъчваров и музикалната програма на Фестивала на чушката в Кирково. „Неведнъж животното само се прибирало, но този път в района на село Хаджийско крадци са го натоварили на камион и изчезнали в неизвестна посока“, допълниха местните.
В следващите десет дни животновъдът, който купил Манчо преди 28 месеца, обикалял гори, ниви и дерета в района, но от бивола нямало и следа.
„Измъчи се момчето. Обикаля с един бинокъл баирите, а види ли човек – пита. Накрая дойде добрата новина от полицията, че крадците са разкрити. Самите те докараха бивола Манчо“, поясниха местните.
Както вече 24rodopi.com писа, криминалисти от РУ-Кирково разкриха кражба на бивол от землището на село Хаджийско. След подаден сигнал от собственика и организирани издирвателни действия полицаите установили, че Т.Я./23/, Я.Я./27/ и 17-годишен са извършители на кражбата. Тримата натоварили животното на микробус и го продали в пловдивско село. Купувачът също е установен. Работата по изясняване на случая продължава.
„Свалиха Манчо от камиона на километър от Великденче. Беше ги страх да не отнесат пердах в селото. Няма да има бой, бе! Ние празнуваме“, казаха още местните.
Биволът Манчо тежи около 650 кг, цената му е 2500 лева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/9/16 12:38

    "МАНЧО"- ТИПИЧНО ИМЕ ЗА РАЙОНА !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/9/16 19:19

    давай манчо ти сиии.тебе искат бенковските крави....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/9/16 20:56

    golqmo prestaplenie razkrili kirkovskite policaicheta

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/9/16 22:43

    20:56,че какво друго искаше да установят?Освен баща ти кой е бил с майка ти ли?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.