С пистолет в ръка зам.-кметът на Кърджали Иван Велев даде старта на третия етап на 65-тата колоездачна Обиколка на България. Преди това той връчи жълтата фланелка на най-добрия от бегачите до този момент.
От Кърджали към Ивайловград педали завъртяха 141 бегачи.
Припомняме, че след 22-годишно прекъсване Кърджали влезе в програмата на Обиколката на България и вчера в града край Арда пристигнаха топ колоездачите. Филипо Фиорели от отбора на „Делио Галина" спечели втория етап Пловдив - Кърджали. 21-годишният италианец беше най-бърз във финалния спринт по 98-километровото трасе и завърши за 2:05.30 часа. Втори се нареди Михайло Кононенко (Украйна) от тима на „Колс", а трети със същото време остана Серхио Перес Гутиерес (Испания) от състава на „Куота".
Наградите на победителите в етапа връчи зам.-кметът на община Кърджали Иван Велев.
С успеха днес Фиорели излезе начело в генералното класиране с неофициално време от 6:42.22 часа. Той има преднина от 4 секунди пред Кононенко и от 6 секунди пред Перес Гутиерес. Украинецът Виталий Бутс остана лидер в класацията за активност, а неговият сънародник и съотборник от отбора на „Колс" Андрий Братащук продължава да води в подреждането за най-добър катерач. Те получиха съответно бяла, зелена и жълта фланелка, които им бяха връчени от секретаря на Общинска администрация Сезгин Бекир. 
Снимки: Мехмед Билял
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.