Сдружението с нестопанска цел „Асоциация Бату платформ", чийто председател е хасковският мюфтия Басри Еминефенди, купи за 390 000 евро пловдивската джамия, известна като Ташкьопрю.  Това съобщава в свое разследване в-к „Десант". През 1948 г. джамията е отчуждена и превърната от държавата в склад, а по-късно е реституирана.
Според публикацията в седмичника, първоначално председател на Управителния съвет на НПО-то е тогавашният мюфтия  на Кърджали и председател на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед Дурмуш, който впоследствие става депутат от ДПС в 43-то Народно събрание.
Мюфтията на Хасково Басри Еминефенди наследява Шабанали като председател на Управителния съвет на закупилата Ташкьопрю джамия „Асоциация Бату платформ", се казва в публикацията като екипа се позовава на документи от последния публикуван годишен финансов отчет за 2015 г.
„Ръководството ще реши какво да се прави със сградата. Все още няма решение и може би няма да бъде взето скоро. Закупихме сградата преди няколко месеца", коментира пред „Хасковски топновини" Басри Еминефенди.
Чернооченският независим депутат Шабанали Ахмед не крие, че ръководел асоциацията преди години, но относно покупката на джамията пред 24rodopi.com заяви: „Не ме търсете в неправителствената организация, в сделката пък – хич. Не търсете напразно сензация".
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/8/16 12:19

    Allah da e dovolen ot imastite zaslugi!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/8/16 12:28

    Eto tova napraviha komunistite.. Ot molitvenite domove-skladove. A sega tehnite hora pak upravlqvat Bulgariq

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/8/16 13:09

    Senin gibi imamı düşman başına Yüce Allahım vermesin..
    Имам като теб Всевишшия на душманина дори да не дава..
    Имам и политик-Политика и пари-Пари с далавери и вярващ нещо не си пасват а Подтикване на омраза между два народа пък въобще не си пасва и думата има Борисов напълно да ва премахне както днес нашия Лидер Ердоган прави с предателите на Турция..
    В България турска партия ръководена от турци да има но с чисто минало и съвестни турци от които вреда няма да дойде но от агенти и имами Юдже Аллахъм КОРУСУН

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/8/16 14:14

    Да, добра новина. Дано направят добра реставрация и да е пример за османското и турско наследие.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/8/16 14:28

    Шабанали от каде има толкова пари???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/8/16 14:57

    Парите нажШабанали са от сдружение АЛТАЙ, Спонсори са Тасим от Йени Пазар и другите Алтайци. Сдружение Алтай иска да възстанови всички Факъвски имоти. Аллах да ги благослови.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/8/16 20:46

    Протурското сдружение Алтай иска България да приеме специален закон за капсулиране на турците в съседните на република Турция страни. В съзвучие на източната традиция на пазарене, без да вземат предвид облика на християнска Европа от сдружението дори твърдят, че: ”подобен закон ще допринесе за фундаменталната Европейска ценностна система, информира news.bg
    "От сдружение „Алтай“ сме на мнение, че Република Турция на основание двустранните спогодби с България и на основание на правната норма– Jus sanguinis "Кръвна връзка", трябва да приеме, специален закон за подпомагане запазването на езиковата и културна идентичност на турците, живущи в съседни на Турция страни и в Балканския регион. Подобни закони съществуват в много Европейски страни, включително и в България „Закон за българите в чужбина“, уверява Джевдет Мустафа на страницата на thaber.bg." ТОГАВА И ТУРЦИЯ ДА ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ТУРЦИЯ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/8/16 07:49

    Българио продадха те турци башибозуци и българи изменници.народе спи още

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/8/16 09:59

    a doktoricata zasto govori na lqvo i dqsno, 4e izto4nikut na parite e uj ot turciq, germaniq ala bala,stiga e plyula myusyulmanite ve4e, sramota e, Allahtan korkun, kogato shabanali beshe dps beshe zalepena kato lepenka, sega go plyuesh, bezramni4ka.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.