„Никога не съм присъствал на сбирки на организацията на Фетхуллах Гюлен, не съм отсядал в техни пансиони, не съм учил в учебни заведения, създадени или финансирани от Гюлен", заяви пред 24rodopi.com независимият депутат Шабанали Ахмед. Той беше посочен за човек на Гюлен – обвиняван от Турция за организатор на опита за преврат, от бившия началник на военното разузнаване ген. Кирчо Киров. „Българските служби трябва да обърнат внимание на тези мюсюлмани у нас, които са учили в ислямски училища в Турция. По непотвърдена информация в екипа на Лютви Местан има двама души, които са се обучавали в подпомагано от Фетхуллах Гюлен училище - Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов", обясни сензационно пред „Фокус" генералът.
„Вече бях и на посещение в Одрин през уикенда", заяви Шабанали Ахмед и по повод написаното от 24rodopi.com, че най-често гостуващите в Турция български депутати, сред които и той, се въздържат от пътуване към Босфора.
Както вече писахме, независимият депутат Шабанали Ахмед и районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед били съквартиранти по време на следването в Турция, но не са свързани с организацията на сочения от Анкара като най-опасният турчин в света – Фетхуллах Гюлен. Двамата кърджалийски духовници са завършили Селчукския университет в град Коня, който обаче е със статут да държавно висше учебно заведение.
Според властите в Анкара, 577 декани в Турция били свързани с организацията на Гюлен. Междувременно ръководството на Селчукския университет поиска 120 преподаватели да напуснат учебното заведение заради връзки с FETO.
Шабанали Ахмед Дурмушали е роден на 3 юни 1978 година в село Водач, община Черноочене. След като завършва началното и основното си образование в родното си село, е приет в мюсюлманското училище в Момчилград - СОИУ.
През 1999 г. по програма на Главно мюфтийство заминава за университетско обучение в Кралство Йордания. След изкарване на трисеместриален подготвителен курс по арабски език в Йордания, през 2001 г. се записва във Факултета по теология към "Университета Селчук" в Коня, Турция. През 2005 г. се дипломира от същия университет с успешна защита на дипломна работа по ислямско право.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/7/16 10:03

    UTANMAZ SEN DEYILMIDIN FETO EN BUYUK DEYEN

    ОтговорИзтриване
  2. Аптикадир27/7/16 10:11

    Този крадльо Кирчо Киров не трябва ли да е в затвора за откраднати два милиона лева от Разузнавателната служба която водеше ? Егати крадливия Генерал !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/7/16 10:24

    Маашаллах Шабанали кардешимизе, Сюлейман Хилми Тунахан юстадъмъз гиби нур юзлю, дарбеджи фетто-дпс'лилер чамур атмайи бъраксън, биз мюслюманлар кимин не олдугуну ийи билийоруз.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/7/16 10:40

    Tozi e palen lajets.Do skoro praveshe agitatsiya v polza na tova teroristichno dvijenie.Ne go e sram.Izmennik

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/7/16 10:44

    Шабанали кардешин е демагог и лъжец, родопи попитайте го как е хулел България в Комотини миналата неделя има запис,иначе си е баш Фето и е карал десетки мюсюлмани в Турция на срещи с Джемаата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/7/16 10:49

    Bre utanmazlar,bre şerefsizler siz değilmisiniz ki bu terorislerin liderini göklere çıkartan.Ne oldu da şimdi hiç tanımıyorsunuz.Yalan sizde,hak yemek sizde düzenbazlık ise dizboyu ,iftirayı hiç konuşmayalım.Sahte din istismarları birgün etrafınızda selam verecek kimse kalmayacak

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/7/16 10:59

    Bre aga cok serbestiniz ne oldu cok usuktunuz sut dokmus kediye dondunuz bir Kadim kadar erkek deyilmisiniz

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/7/16 11:51

    Господа от ДПС то се видя вече че Комунистическо ДПС както БСП бивша бившите хранилк и на Кърджалийци са процес на изчезване след като осъзнаха какво ще им очаква бъдещето явно ще останат на гладно и почнаха като зли песове лешояди да лаят на гладно и посягат наляво и на деснокато зверове.ДПС,рите вместо да залитат ляво и дясно нека най сетне да знаят че Шабаналито е бил и занапред ще продължава да бъде най достойният и най величественият нар представител от района на Кърджали същност и в Родопите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/7/16 12:46

    Едно предложение до родопи
    може ли да направите коментарите които се публикуват от гражданите да не минават от модеатора ви и всеки който иска да коментира да се регистрира поне с имейл адрес

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/7/16 12:49

    ДО ВСИЧКИ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ НЕЩО КЪМ НЯКОЙ ПОМИСЛЕТЕ МОЖЕ ДА ВИ СЕ ВЪРНЕ С БУМЕРАНГ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/7/16 13:44

    Господа от ДПС и БСП и националистическо движение в България Шабанали Ахмед няма нищо общо с Покровителят на Америка в Блиският исток той работи за интересите и цялостната вътрешната политика на българският народ и България.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/7/16 15:09

    SHABANALI BIR FETOCUDUR ! BUNU BOYLE BILIN!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/7/16 15:49

    Кой те спонсорира бе, ......? Откъде минаваха всички поръчки за джамии и т.н. Чрез фирма БОС..Р, която дава на други фирми подизпълнители.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/7/16 15:56

    12.46 niamat polza ,taka zashtitavat interesite na donorite si ,to na polovinata hora kometriashti ne im gi poblikuvat ,ako sa na bolna tema ili zasiagat donor .. . i tova ne publikuvaite ai sus zdrave

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/7/16 17:33

    kim vsicki turci koito hulyat sabanali serevsizler siz kemik icin ananizida satarsiniz pis dpsiler

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/7/16 18:01

    А бе то и Фетхуллах Гюлен казва, че няма нищо общо с преврата. Крадеца казва че не е откраднал, убиеца казва че не е убил и те така. Шабанали - кажи си!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/7/16 21:49

    Aydjan prestani da hvurlqsh kal po shabanalito!Znaem 4e si hranenik na R.O.

    ОтговорИзтриване
  18. зафериус28/7/16 12:13

    Когато се хвърля кал върху един почтен човек като Фетуллах Гюлен не е задължително да се включи стадото с припев.
    Гюлен изгради училища в десетки страни в който се учи Турски език.
    Гюлен създаде лоби в тези държави.
    Човекът е за пример.
    Колкото за Ердоан, него го е страх че ще му излязат кърливите деяния.
    Фейтуллах има само една пенсия, ердоан над 250 милиярда долара.
    Крадецът ердоан вика дръжте крадеца.
    Колкото до преврата Гюлен сигурно е научил от телевизията.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен28/7/16 14:49

    Зафериус носиш име типично на Грък мислиш с гъза си пишеш с Пищова си поощряваш Фетьовистите като чели ити си бил при организацията за преврат а в Комшиите и представи си че никоя от четирите партия дори и Партията на Селехадтин Демирташ НДП-HDP единодушно са против варварският преврат на Фетьо привържениците му към Турция.С там и по,ор на разсъждаващи анаршисти като теб.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.