Скъсана връзка на дюкер заплашва проекта за воден цикъл на Кърджали и новоизградената пречиствателна станция за отпадни води. Заради проблем с хидротехническото съоръжение  съществува вероятността управляващият орган по програмата, от която бе осигурено финансирането, да поиска връщане от осигурените средства. Заради скъсаната връзка за отходни води, пречиствателната станция не може да изпълнява функциите си. Затова алармира кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който потърси съдействие по време на форума с участието на министрите на регионалното развитие, земеделието, туризма и социалната политика.
„Този проблем създава опасност за един проект на стойност близо 70 млн.лв.", посочи кметът на Кърджали. Той допълни, че Общината разполага с готов проект за ремонт на съоръжението. От своя страна регионалният министър Лиляна Павлова обеща пречиствателната станция да бъде включена в програмата „Чисти води", по която да се финансира допълнително съоръжението и проблемите да бъдат отстранени.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/7/16 16:40

    Това пък сефте го чувам. Как така не работи такъв скъп обект? Къде е въпросната тръба? И най-важното - обектът не е ли в гаранция? За сградите по закон знам, че е 10 години. Нали и вдигнахте цената на водата с над 20 процента заради въпросното съоръжение?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/7/16 18:17

    Е да вдигнаха цената на водата сега може и да не работи повече пречиствателната еиииии Българска му работа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/7/16 18:17

    А иначе побързахте да увеличите цената на водата...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/7/16 18:56

    Bulgar architekt, bulgar injener, 70 miliona leva...skasani trabi...:-):-):-):-) ai, ai, gazovo parno nerdeee?!:-):-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/7/16 19:34

    ИНЖ. СИНАБ, НЕРДЕ ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/7/16 19:34

    Важно е хората да си вземат заплатите, пък дали работи пречиствателната кой му дреме. То в тоя град всичко е така.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/7/16 21:46

    Важното е ,че комисионните са взети от правилните хора.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/7/16 22:31

    Проблемът е шуробаджанащината във ВиК.Вижте как се нагласиха и какви служебни коли си накупиха за наша сметка.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/7/16 22:45

    Важно е че ,Новия шеф на водно пречистване В.Желясков назначи за негов заместник и шеф на новата пречиствателна станция своята жена Н.Кехайова.(И това ако не е наглост)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/7/16 23:53

    родопи24 Защо не ми публикувате коментарите с обясненията, или утре ще ги пуснете като ваше разследване, аз си губя времето да изровя информация за какво иде реч и да я споделя със съгражданите си, а вие не я публикувате.
    Всичко което съм копирал е обществено достъпно в интернет и не представлява класифицирана информация.

    Ако все пак този пост се появи - става въпрос за повреден канализационен Дюкер (тръба тръби под коритото на река Арда) в ляво от моста за Веселчане. По него се прехвърлят обратните води на Възрожденци, Веселчане, Гледка към левия бряг до старата картинг писта. Аварията е от месец Април 2015 год. в следствие появило се свлачище от високи води във Водното огледало и нулата на яз. Ст. Кладенец се срутва входната Шахта на Дюкера. Възстановена е аварийно временно, след пускане в действие се оказва че и самия Дюкер е повреден.
    От тогава до сега се работи документално. В България всичко е документално.!!!!!!
    Само договарянето на проект за спешните ремонти по закон за Общ. Поръчки е отнел 6 месеца. Едва Март тази година е завършен ОВОС за спешните ремонти. След това на заседание на общински Съвет е възложено на кмета да обсъди с областния управител учредяване правото на строеж за укрепване на Дюкера по бреговете на яз Ст. Кладенец в подножието на Водно огледало и Ардински мост.

    Сега се търси държавно финансиране за подмяна на Дюкера,тъй като аварията е в резултат на природно бедствие.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/7/16 00:11

    НАЛИ ТАМ СЕ НАЗНАЧИХА 40-50 ЧОВЕКА И ТО ПАРТИЙНО. ТЕ СЕГА КАКВО ПРАВЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН??? НИЕ ЗА КАКВО ИМ ПЛАЩАМЕ??? Б--ЦИ, М..КА ВИ, ПАК НИ ВЗЕХТЕ ЗА МЕЗЕ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.