„Доказателствата срещу Никола Проданов са косвени. Той дори не владее турски език, а това е езикът, на който е уговорена сделката за 33 килограма хероин", твърди адвокат Димитър Марковски, който защитава пловдивчанина, пише „Трафик нюз".
Както вече 24rodopi.com писа, Никола Проданов, който е дистрибутор на минерална вода, бе арестуван на автогарата в Хасково в петък, заради пратка съдържаща 33 килограма хероин. Огромното количество дрога е пристигнало скрито в машина за хляб, която е била натоварена в автобус. Пратката трябвало да бъде посрещната в Кърджали.
Полицията обаче е имала информация за пътя на дрогата и спецчастите са чакали рейса на граничния пункт „Капитан Андреево" заедно с посрещачите.
Арестувани са 35-годишният Проданов и 47-годишен мъж от Шумен.
Вчера Окръжният съд в Хасково остави зад решетките Проданов. "Ще обжалваме пред Апелативен съд. В мотивите си съдията заяви, че доказателствата са косвени" коментира адвокат Марковски. "Според мен момчето е абсолютно невинно и е бушон в цялата схема" заяви адвокатът.
Машината за тесто, в която е открит хероина, е била поръчана от Проданов, тъй като той има пекарна за закуски в столицата. "Той обаче изобщо не знае дали доставената машина е негова, той като не я е видял. Полицаите са го арестували преди това", обясни адвокатът. Според него разследващите е трябвало да проследят машината, за да разберат кой е истинският поръчител
на дрогата.
Той коментира, че в ситуацията има много нелогични неща. Като например това, че комуникацията за транспорта на машината е водена на турски език с смс-и, а арестуваният бизнесмен не владее този език. "Според вас кой нормален човек, ще води преговори за 30 килограма наркотик от личния си телефон и ще отиде сам да си го вземе?", попита риторично Марковски. Никола Проданов ще застане във вторник пред пловдивския Апелативен съд.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/7/16 16:43

    Марковски, я вземи го издрусай всичкото, има мегдан при тебе търбух

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/7/16 16:53

    Умен адвокат ! Бре Бре Бре ! И то от Фамилията марковски!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/7/16 17:50

    И как така имат кинти тези да си плащат на такава адвокатска кантора.Или Марковски ги защитава безплатно, като част от уговорките му с подземният свят.Забележете какви дела и хора защитава само дебелака и синът му, все хора без пукната пара.Странна работа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/7/16 17:52

    Адвокат Марковски ти да не си гадател? Как разбра, че е бушон? Мислиш ли, че не е инструктиран от друг бандитски адвокат, като теб? След като знаеш всичко, и си врачка, кажи кога ще се оправи България. Искам да попитам. как веднага теб наеха за защита? Кой те нае? Ти ли се предложи за без пари, или те изпратиха? Колко хонорар ще изсмучеш от това дело? Държавата да си влиза в ролята, и даже такива като теб, които вадят бандити от затвора предсрочно, и за вас да има наказания. Тия изроди ни изтровиха децата, а ти ще го правиш ангелче. Правиш го чист, защото някой ти позволява. Със закон трябва да се забрани адвокат за такива, като този. Няма как да не е знаел, тези ги разправяш на тези, които ти вярват. Ела на мен да ми разправяш тези вицове, и ще ти направя дебелата тиква трудна за рисуване. Няма разлика между бандит и адвокат. щом става въпрос за дрога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/7/16 18:22

    Защо не пускате коментарите бе, кретени? Защото са написани по-добре от статиите ви, нали?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/7/16 20:24

    Не е владеел турски бре море ама как успял да поръча машината бъркалка за хляб чудно....Този път номера не е минал и неможе още един бизнес да си отвори..спипан е вече

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/7/16 09:50

    България е правова държава и законите са задължителни за всички.Адвокатската професия е призвана да защитава гражданите от неправилно тълкуване и прилагане на законите.Адвоката в съдебно заседание излага абсолютно всички обстоятелства по отношение на нарушените права на предполагаемия обвинен. За адвоката не всичко е пари.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/7/16 10:15

    Това за парите го разправяй на шапката ми. По лъжливо и крадливо племе от адвокатите няма и то по законен път.Това за морала и етиката е само на книга

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.