Гюнер ШЮКРИ
По случай Свещения месец Рамазан делегация от ДПС участва в традиционния ифтар на Румелийските балкански изселници в Истанбул. От името на Движение за права и свободи на вечерята присъстваха зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител и председател на Групата за приятелство с Турция инж. Ердинч Хайрула, депутатите Салиха Емин и Мустафа Ахмед, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, общинският лидер на ДПС в Кърджали Мюмюн Али, председателят на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан.
Балканските изселници и представителите на политическите партии проявиха огромен интерес към вечерята, която се проведе в Топкапъ.
Вечерята уважиха здравният министър на Турция Мехмед Мюезиноглу (вероятно авторът визира бившия министър, 61-годишният Мюезиноглу е роден в Комотини - б. р.), зам.-председателят на Републиканската Народна Партия (CHP) Фаик Йозтрак, депутатът от Националистическата народна партия Саффет Санджаклъ, лидерът на партията на националистическото действие (ПНД) Мерал Акшенер, председателят на Румелийските балкански изселници Айхан Болюкбашъ.
50-годишният Сафет Санджаклъ, който прави политическа кариера, е бивш футболист. Роденият в Югославия Санджаклъ е бивш играч на истанбулските футболни грандове "Бешикташ", „Фенербахче" и „Галатасарай". В периода 1992-1996 г. е изиграл 20 мача за националния тим на Турция.
От името на делегацията на ДПС зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Ази поздрави мюсюлманите и техните семейства с предстоящия свещен празник Рамазан байрам и им пожела здраве, добруване и благоденствие.
Той наблегна на историческата роля на ДПС в политическия живот на страната. Акцентира върху единството и заедността и отбеляза, че Турция винаги е била в трудни моменти при балканските изселници.
Турските депутати от Меджлиса заявиха, че Балканските изселници са наследници на бащата на турците – Мустафа Кемал Ататюрк и са бъдещето на Турция.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/6/16 12:26

    Футболната легенда е Ахмед Молахасан от футболния гранд Арда

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/6/16 13:08

    prosto kakvi gluposti e pisal tozi guner 6ukri nemam dumi, kakvi ti lideri kakvi ti muezinolu kade sa snimkite togava ta samo edna 6epa horasi snimal i to tezi ot rumeliq ne ot balgariq. samo se sablujdavate i stavate sme6ni

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/6/16 13:17

    Стига сте писали глупости - там от AKP хора не може да е имало, предвид отношенията на ДПС и АКП, чиято връзка в момента прекъсната невъзвратимо

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/6/16 13:21

    Това е работа само на CHP, без AKP. На какъв ифтар отиват , след като от нашите никой не пости. Дано да не са почнали да ядат преди ЕЗАН

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/6/16 13:22

    Г-н Азиз много правилно е казал че Турция винаги е била в трудни моменти при Балканските изселници. А аз питам г-н Азиз защо ДПС беше против Турция в труден момент за нея а беше с Русия? Saygılar. Mehmed Türk.Г-н Андай публикувайте коментара ми.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/6/16 13:32

    Абе хора от ДПС , вас изобщо не мога да ви разбера,- говорите против Турция, плюете я., създавате комисии за намеса във вътрешните работи на България. И накрая пак отивате в TR да се молите за избиратели и пари,е как ще стане тази работа.
    Вие и срам нямате.Накарахте вашите хора да освиркат кмета на Бурса и посланника на Турция в Джебел -и гледам ходите в Турция едва ли не ,че нищо не е станало. ЕРДОГАН такива като вас изобшо не ги бръсне, при условие че той не бръсне целия свят

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/6/16 15:25

    Yürüyün aleviler!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/6/16 16:18

    Една идея до Доган в америка са търсили хора космонавти да пътуват за Марс но всеки отказвал защо не им наредиш да отиват сигурно ще ти дадат хубави парички и с тях да оправиш икономиката на БГ и балканите

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/6/16 18:23

    Къде останаха ДОСТОВЕТЕ ????? Лютви ! Събуди се момче, заека ще избяга в Туркието !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/6/16 20:39

    До 25/6/16 15:25
    Ти нещо май си сбъркан!? Нали ДОСТ е либерална партия!? Къде е либерализмът ти? Нали ДОСТ не дели хората? Май алевиите не ги искате в ДОСТ? Или ти си поредният фен-празноглавец? Недей така. Като не разбираш нещата мълчи и си трай, и не се прави, че нещо зависи от теб.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/6/16 22:46

    Vai....zavalii....ot kurban na kurban....mashallah...mnogo nosiat na iadene i piene za chujda smetka...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.