Вандали изпокъсаха некролози в центъра на Кърджали в навечерието на Еньовден. Гамените се изгавриха с паметта на покойниците, премахвайки и стъпквайки  на земята десетки некролози пред храма св."Георги Победоносец". Работници на фирмата за чистота „Грийн Партнърс" заметоха некролозите и заличиха следите от вандалската проява, съобщава „Пик", цитирайни "Хасково Нет".
Това не е първият случай,когато се късат некролози. Преди две години вандалска акция осея с некролози тротоарите на бул."България". Единични прояви има редовно пред храма „Св.Георги". Обикновено това се случва  с обявленията за смърт, закичени по дърветата на града.
Станалото поставя на дневен ред въпроса с монтирането на специални табла,на които да се лепят некролозите.Преди години такива бяха поставени по инициатива на общината пред храма „Св.Георги" и в участъка между бившия хотел „България" и стария окръжен съвет. Както вече 24rodopi.com писа, бившият общински съветник д-р Марин Мухтаров призова колегите си да гласуват в  бюджета на общината 5000 лева, които да бъдат заделени за изработването на нови табла,но това не стана.
От общината споделят,че са безсилни да се противопоставят на лепенето на некролози по дърветата.Когато натоварят служители със задачата да ги премахнат,те отнасят клетвите на близките на починалите.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/16 09:21

    Българин съм,но не е правилно да се лепят некролози по дървета,стълбове и др.За целта трябва да има обособени за целта места.Кмета е безсилен,тъй,като града е със смесено население.Ако някой се опита да ме опонира...искам да му кажа... от климатичните условия дъжд и вятър настъпих без да искам некролог на моя позната.Повярвайте ми....много е неприятно.Трябва да има обособени места за некролози!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/16 10:32

    Не само не е правилно, но има и общинска наредба, в която е указано на кои места може да се лепят плакати, реклами и други подобни...и аз съм убеден, че тези "вандали" почистили града ни и освободили дърветата от тоя плен на некполозите, са общински работници, пратени да въдворят общинския ред в града ни...Нека това да е обица на ухото на близките на покойниците със свалени от дърветата некролози....Преди години имах гостенка от Санкт Петербург. Преди да си тръгне ми сподели, че в първите дни (преди да разбере) си помислила, че в града ни има прекалено много престъпници, които се издирват....тия разлепени по дървета и стълбове некролози, тя помислила, че са обяви за издирвани от държавата престъпници...Некролозите се лепят в двора на енорийския храм, пред гробищния парк и вътре в него....Там има специални платна за некролози

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/6/16 10:35

    Моето мнение е, че, ако близките на починалите със скъсани некролози, са искали паметта им да не се поругава, нямаше да лепят където им падне некролозите на любимите си хора...Те са виновни за това "поругаване"...Да не наричат другите вандали, а да видят вандала в себе си, защото да лепиш некролози на неразрешени за това места е СЪЩО ВАНДАЛЩИНА...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/6/16 11:35

    И АЗ СЪМ БЪЛГАРКА И СЪЩО СПОДЕЛЯМ ГОРНОТО МНЕНИЕ ЗА ТОВА ,ЧЕ ТЕЗИ НЕКРОЛОЗИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВЯТ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ТЯХ МЕСТА!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/6/16 13:02

    В центъра??? А къде е била полицията?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/6/16 15:44

    Bravo, bg unaci! Chudesna krasiva postapka!:-)izchistete i drugite!:-)
    Miastoto na hartiite ne e da visiat po obstestveni darveta, steni, ogradi, e-stalbove i drugi publichni mesta...ima grobisten park, krematorium za umrelite. Mvr zakon.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/6/16 17:07

    Добре е да има наредба, ограничаваща лепенето на некролози безразборно,но още по-добре е и да има здрав контрол върху изпълнението. Очевидно някои хора считат, че скръбта им по близки хора се изразява най-вече с количеството разлепени некролози. Много е грозна гледката на висящи, зацапани, скъсани и носени от вятъра в краката на минаващите некролози. Християнин съм, но мисля, че не е задължително да е гамен някой, на когото му е писнало от всяка шумка да белее некролог.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/6/16 17:51

    айде тия християни по горе дето са един и същи човек много да не ,,съжаляват,, а на тия дето са късали некролозите господ ще им връща спокойно

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.