„Ефес" вдигна летвата с източно гурме
Телешко месо единствено и само от сукалчета, мариноване със специален сос и месец престой при дълбоко замразяване. Едва тогава то преминава в ръцете на майсторите, за да бъде сервирано на масата на клиента, който неминуемо остава впечатлен от уникалния вкус и крехкост на месото. Сосът се пази в тайна, като тя бива „разкривана" единствено от вкусовите възприятия на клиентите на най-големия турски ресторант в Източните Родопи.
„Ефес" (Efes restaurant) отвори врати в центъра на Кърджали, срещу комплекс „Рили", предлагайки най-мащабния букет от над 100 оригинални рецепти от турската кухня. 10 са готвачите, които завеждат клиентите на истинско кулинарно пътешествие в света на източното гурме. Урфа, адана, патладжан кебап, карниярък, дроб по албански, муска бюрек, ичили кюфте са само част от изкушенията, приготвени от майсториите в „Ефес". Ципура, лаврак, пъстърва, калмари, скариди, октопод от морското меню допълват богатството от телешки, агнешки и пилешки специалитети. Ресторантът разполага и със зала, която предлага готвени ястия. 15-те вида предложения от домашната кухня са различни всяка седмица.
„Качеството на продуктите е без всякакъв компромис. Рецептите са оригинални и това, което
се предлага в най-добрите турски ресторанти по света, го поднасяме в целия му блясък и на кърджалийци. Десетте майстори в кухнята гарантират екзотичния вкус на турските ястия с всяка хапка. Можем да приготвим всичко за клиентите, дори извън менюто. Те могат да го пренапишат, защото единствената наша задача е хората да останат очаровани от храната", категоричен е един от майсторите - Али Юресин.
„Ефес" работи без почивен ден-от 8 до 1 часа след полунощ. В ресторанта се предлага всякакъв вид алкохол и бира. Екстра на заведението е и доставка до дома или офиса.
24rodopi.com
Мисля, че всъщност това е единственият турски ресторант в Кърджали.Само там се предлага истинска турска кухня, така че който разбира от добра храна, няма нужда да му се казва къде да хапне вкусно.
ОтговорИзтриванеГоляма работа е турската кухня. Тя дава повечето и на българската кухня, но турските майстори са просто не достижими, а българските са просто калпави гледат само най лесното кюфтета кебапчета.
ОтговорИзтриванеМай само от кюфтета и кебапчета разбираш. Специалист!!!
ИзтриванеАко искате и българи да са ви клиенти, моля в фб профила си пишете и на български.
ОтговорИзтриванеНай-сетне истински готвачи да обяснят как се прави телешкото. Като знам какви аджамии пробутват така нар. телешко пресник и даже обясняват как снощи са го заклали в Кобиляне и сега ви го правим. Говорим изцяло и само за медицински съвети - прясно месо от заклано животно не се яде.
ОтговорИзтриванеЕдинствения турски ресторант в града където наистина има турска кухня
ОтговорИзтриванеОтварям Фейсбук страницата им и гледам йероглифи .
ОтговорИзтриванеединствено турски успях да разбера .
така клиенти не се печелят .
Иначе браво за начинанието.
Svinsko predlagat li ???
ОтговорИзтриванеУбаво ама пара йок
ОтговорИзтриванеСвинско и туршия се яде само в Коледа през цяла зима включително до април месец след това нитуршия ни свинско през лятото предпочита се само леки храни пресни плодове и зеленчуци.
ОтговорИзтриванеСупер си е ресторанта, който разбира от турска кухня знае къде да отива да хапне вкусно.
ОтговорИзтриване