„Ефес" вдигна летвата с източно гурме

Телешко месо единствено и само от сукалчета, мариноване със специален сос и месец престой при дълбоко замразяване. Едва тогава то преминава в ръцете на майсторите, за да бъде сервирано на масата на клиента, който неминуемо остава впечатлен от уникалния вкус и крехкост на месото. Сосът се пази в тайна, като тя бива „разкривана" единствено от вкусовите възприятия на клиентите на най-големия турски ресторант в Източните Родопи.
„Ефес" (Efes restaurant) отвори врати в центъра на Кърджали, срещу комплекс „Рили", предлагайки най-мащабния букет от над 100 оригинални рецепти от турската кухня. 10 са готвачите, които завеждат клиентите на истинско кулинарно пътешествие в света на източното гурме. Урфа, адана, патладжан кебап, карниярък, дроб по албански, муска бюрек, ичили кюфте са само част от изкушенията, приготвени от майсториите в „Ефес". Ципура, лаврак, пъстърва, калмари, скариди, октопод от морското меню допълват богатството от телешки, агнешки и пилешки специалитети. Ресторантът разполага и със зала, която предлага готвени ястия. 15-те вида предложения от домашната кухня са различни всяка седмица.
„Качеството на продуктите е без всякакъв компромис. Рецептите са оригинални и това, което
се предлага в най-добрите турски ресторанти по света, го поднасяме в целия му блясък и на кърджалийци. Десетте майстори в кухнята гарантират екзотичния вкус на турските ястия с всяка хапка. Можем да приготвим всичко за клиентите, дори извън менюто. Те могат да го пренапишат, защото единствената наша задача е хората да останат очаровани от храната", категоричен е един от майсторите - Али Юресин.
„Ефес" работи без почивен ден-от 8 до 1 часа след полунощ. В ресторанта се предлага всякакъв вид алкохол и бира. Екстра на заведението е и доставка до дома или офиса.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/6/16 15:05

    Мисля, че всъщност това е единственият турски ресторант в Кърджали.Само там се предлага истинска турска кухня, така че който разбира от добра храна, няма нужда да му се казва къде да хапне вкусно.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/6/16 15:28

    Голяма работа е турската кухня. Тя дава повечето и на българската кухня, но турските майстори са просто не достижими, а българските са просто калпави гледат само най лесното кюфтета кебапчета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/16 21:45

      Май само от кюфтета и кебапчета разбираш. Специалист!!!

      Изтриване
  3. Анонимен4/6/16 15:43

    Ако искате и българи да са ви клиенти, моля в фб профила си пишете и на български.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/6/16 16:27

    Най-сетне истински готвачи да обяснят как се прави телешкото. Като знам какви аджамии пробутват така нар. телешко пресник и даже обясняват как снощи са го заклали в Кобиляне и сега ви го правим. Говорим изцяло и само за медицински съвети - прясно месо от заклано животно не се яде.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/6/16 17:22

    Единствения турски ресторант в града където наистина има турска кухня

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/6/16 21:00

    Отварям Фейсбук страницата им и гледам йероглифи .
    единствено турски успях да разбера .
    така клиенти не се печелят .
    Иначе браво за начинанието.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/6/16 21:58

    Svinsko predlagat li ???

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/6/16 21:59

    Убаво ама пара йок

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/6/16 20:26

    Свинско и туршия се яде само в Коледа през цяла зима включително до април месец след това нитуршия ни свинско през лятото предпочита се само леки храни пресни плодове и зеленчуци.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/6/16 16:36

    Супер си е ресторанта, който разбира от турска кухня знае къде да отива да хапне вкусно.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.